Темата за СТИВЪН КИНГ - №13

• 81 767
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • out of space
... "Тъмна кула"... може ли да ми кажете за какво се разказва в нея , дадете някакви мнения и да ми кажете в каква последователност се чете ? newsm78 Praynig
В никакъв случай не бих ти казала за какво се разказва в нея, тъй като дори и един ред преразказ би ти развалило удоволствието от този шедьовър. Не случайно в първия пост на темата стоят думите на една потребителка, Джеронимо : "Кинг не се чете, той се преживява!"  . За Тъмната кула това важи с пълна сила. Тази поредица трябва да се изживее, тя не се преразказва.
Моето лично мнение за ТК съм го споделяла многократно в темата и пак ще го напиша. За мен ТК е апогеят в творчеството на Кинг, т.е. черешката на тортата. И е хубаво да се чете след изчитането на повечето му други произведения. Всички книги на Кинг, в това число и още ненаписаните от него, водят до ТК.
За подредбата:
1. Стрелецът
2. Трите карти
3. Пустош
4. Магьосникът
4.2. Вихър през ключалката
4.3. Сестричките от Елурия
5. Вълците от Кала
6. Песента на Сузана
7. Тъмната кула

За мен пък това изобщо не е върха на творчеството на Кинг, но може би защото не си падам особено по фентъзи.

Не казвам, че поредицата е кофти, но толкова асоциацията ми е ТЕГАВО.
Недочетени ми останаха Черният дом и Колорадецът- първото беше брутално гнусно, второто- адски скучно.

# 181
Прочетох 22 ноември 1963 и много ми хареса. Бях доста предубедена към книгата, темата за смъртта на Джон Кенеди не ме вълнуваше изобщо, нито пък носталгичната атмосфера ми е по вкуса,  но въпреки това успях да се разбера с книгата. Приятно съм изненадана от образа на Сейди. Като прочетох каква секира сте и ударили, очакванията ми към нея напълно естествено бяха ниски. Е, имаше моменти, в които ме дразнеше, но по-скоро и съчувствах и симпатизирах, отколкото ме изкарваше извън нерви. Джейк Епинг също ми хареса като образ и с интерес следях историята му. Едно такова приятно ми стана, когато се срещнах повторно с двама герои от предишен роман на Кинг(няма да ги споменавам, че ще разваля вкуса на тези, които не са я чели още). Обаче и давам оценка 4/5, защото краят ми остави горчив вкус в устата, хич не ми хареса Crossing Arms Колкото повече четях книгата, толкова повече Джеймс Франко се разминаваше с представата ми на главния герой. Не мога да си го представя като него и това е Crossing Arms Разбира се, това не е единствената причина, поради която нямам никакво желание да си причинявам екранизацията, но е една от тях. Сега смятам да направя няколко книги почивка от него, пък после ще му мисля коя книга да захвана.

# 182
Днеска си мислех, предвид това, което се е случило в Ница... Стивън Кинг е забранил преиздаването на "Гняв", заради зачестилите престрелки в училищата. Сега трябва ли да забрани и "Мистър Мерцедес"? Не знам, като чух новината, първо за това се сетих, за книгата...

# 183
Здравейте! bouquet Аз да се похваля вчера си купих цялата поредица " Тъмната кула" + "Вихър през ключалката" newsm44 smile3521  . Аз зарязах "град Отчаяние" и сега чета "Лицето на страха" на Дийн Кунц интересна е.  yes После като я прочета, мисля да подхвана Кулата. Grinning и после да се върна на "град Отчаяние" и "Отмъстителите".

Kally May, благодаря за това че ми каза подредбата на "Тъмната Кула" Hug bouquet

# 184
  • София
Kally May, благодаря за това че ми каза подредбата на "Тъмната Кула" Hug bouquet
Hug Hug Hug
Честити да са ти книжките!
Голямо удоволствие те чака  Heart Eyes

# 185
  • out of space
Днеска си мислех, предвид това, което се е случило в Ница... Стивън Кинг е забранил преиздаването на "Гняв", заради зачестилите престрелки в училищата. Сега трябва ли да забрани и "Мистър Мерцедес"? Не знам, като чух новината, първо за това се сетих, за книгата...

И на мен ми беше първата асоциация!  Shocked

Снощи дочетох втората част на "Страшни сънища за продан". Много ми харесаха въведенията на автора, особено това, преди разказа за автобуса...  Sunglasses

# 186
Така, аз да се отчета прочетох "Лицето на страха"  на Дийн Кунц в началото ми беше малко мудничка, но последните 100 страници бяха лудница и  в крайна сметка ми хареса книгата. Laughing  Crazy
Аз днес започвам да чета "Тъмната кула 1 Стрелецът" Sunglasses  bowuu

# 187
  • София
Най-сетне стигнах до Огън... и много ми хареса, цяла година хваща прах на етажерката и беше единствената хартиена книга в къщи, която не съм чела - взех я за плажа (да не омазвам киндъла с  крем за слънце и пясък) и съжалих, че толкова дълго я пренегбергвах Simple Smile Не знам дали минава за идеалното плажно четиво, но за мен беше и идеално ми стигна като обем Simple Smile

# 188
Аз вчера завърших "Тъмната кула Стрелецът" в 01:30 сутринта #Crazy Grinning няма такава книга просто, не можах да се откъсна от нея докато не я завърших. Heart Eyes  Днес започнах "Тъмната Кула : Трите карти" много ми харесва как започва. Party Не мога да повярвам че, толкова време съм подминавала поредицата, защото е дълга, а и всички  книги, който е писал Кинг водят към нея Embarassed
Който още не я е чел, а само я подминава, когато ходи по книжарниците като мен Embarassed Rolling Eyes за прекалено дълго време изобщо да не се замисля, а да отива да я купува и да я започва, няма да съжалява Grinning Wink

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 16:09 от mara70

# 189
Ще поднеса тук малка изненада: в момента препрочитам Играта на Джералд. Реших да и дам втори шанс, защото ми беше едва втората книга на Краля, а тя далеч не е подходяща да се чете толкова рано. Разбира се, първият път ме отврати и потресе, сега няма такова нещо. Даже неща, които тогава ме дразнеха изключително много в книгата, сега не ми правят впечатление, даже се забавлявам с тях. Този пък май ще я харесам, да видим как е по-нататък. Веднага след нея следва Долорес. Знам, че не е много добре да се четат две книги на Кинг една след друга, но просто не мога да се сдържа. Имам втората на хартия, предстои ми след няколко дена да се връщам в България, и каква прекрасна възможност от това да си я чета кротко в самолета. Освен това двете книги имат връзка помежду си и искам да я хвана, а това е единственият начин. После ще си направя необходимата почивка от неговите книги и после ще реша с коя да продължа. Този път обаче няма да повтарям миналогодишната грешка и при първа възможност си взимам Буик 8. Отдавна се каня да си купя тази книга и все не успявам. Сега обаче няма измъкване Crossing Arms hahaha

# 190
 Ich_Will, "Долорес" ми е много любима, но не мога да се сетя за връзката и с "Играта на ". Пиши след като я прочетеш, стана ми интересно.

# 191
Аз "Долорес" я почнах днес- за връзката разбрах, но още не мога да я намеря къде е newsm78

# 192
Чела ли си Играта на Джералд и кога? Това е много важно, защото не или си я чела отдавна и са ти избледнели спомените, няма как да я хванеш. Аз затова ги чета една след друга.
За следваща книга на Краля планирам да е Сърца в Атлантида, че доста отдавна я заглеждам едно хубаво, ама почвам ли я, не я почвам Mr. Green Отзивите са крайно противоречиви, да видим.

# 193
  • Варна
Не е съществена чак толкова връзката.
не прочелите книгите да не четат:
Скрит текст:
Затъмнението е свързващото между двете книги, по това време главните героини преживяват важни моменти от живота си - Долорес убива мъжа си, а бащата на Джеси блудства с нея. Кинг осъществява "връзка" между двете и те дори се виждат. По късно Долорес отново "усеща" Джеси - чувства, че пораснала и е в беда (докато е завързана на леглото).

# 194
Четох я "Играта" не беше толкова отдавна, месец-два много ли са? Мисля не са ми избледнели спомените Laughing

Общи условия

Активация на акаунт