Темата за СТИВЪН КИНГ - №13

• 82 072
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна

Моята първа книга на Кинг беше Мъртвата зона и май съм от малкото, които я харесват.
И моята, аз също я харесвам. Купих я в началото на  90-те, една голяма книга с черна корица, още си я пазя. После започнах да събирам всичко негово което издаваха "Плеяда".
И моята - мисля, че това беше първата книга на Кинг, която издаваха в България. Когато започнах да събирам издадените от Плеяда изтървах Кери - беше втората и свършваха много бързо. Накрая си я купих от една позната, която не я хареса Shocked, но пък беше голям късмет за мен, че липсата на 2-та ми бодеше очите всеки път, когато погледнех рафта с Кинг.

# 316
О, да...и моите стояха подредени по ред на номерата. Peace Laughing

В този период, когато Плеяда взе да ги бълва, продавах вестници едно лято-та точно тогава излизаха книгите на С.Кинг. Топли, топли си ги купувах Laughing

Иначе първата ми-Мизъри, няма как да я забравя. Бях на гости на кака ми в студентската й квартира, и вечерта тя ми даде да чета нещо. Това "нещо" така ме завладя и плени, че оттам се почна и няма спиране и до днес. За любовта към книгите на Стивън Кинг иде реч Peace

# 317
  • addicted
Подпалвачката беше първата ми книга. Цели епизоди са така врязани в паметта ми все още, имам чувството, че съм я чела вчера.
Последваха Мизъри и Сиянието. Странното е, че изобщо не ги свързвам със страх, помня само, че ми бяха безкрайно интересни.

# 318
  • София
Оооо, помня че Мъртавата зона ми хареса и то мноооооогоо, трябва да взема да я препрочета някой ден.
На21.09 си поръчах Страшни сънища за продан 1 и 1 и Бурята на века с 25% намаление, направих си подарък за РД на Стиви.  Mr. Green

# 319
Здравейте! Аз днес си купих " Буик 8" нова новеничка на половин цена  Grinning Grinning

# 320
  • Пловдив
Хващайте трилогията за Бил Ходжис, 1вата и 3тата страшно ми харесаха.
Третата излезе лиии  Close

# 321
  • España
Първата ми книга на Кинг беше Подпалвачката, същото издание, което е показала Кали.
Не помня на колко години съм била, може би 13 или 14.

# 322
Хващайте трилогията за Бил Ходжис, 1вата и 3тата страшно ми харесаха.
Третата излезе лиии  Close
Още юни, но на български нямам представа кога.
Но който си знае английски, препоръчвам да четете Кинг в оригинал.

# 323
  • Пловдив
Еее, жалко, тъкмо си представих как си я купувам  Sunglasses ще я чакам на бг, на мен втората много ми хареса  Heart Eyes

# 324
Изчетох Роуз Мадър и снощи почнах Сърца в Атлантида

# 325
Как ти се стори Роуз Мадър? Допадна ли ти?

# 326
Да, доста, включително до края, а при Кинг често края ме разочарова. Доста приятна беше за четене.

# 327
  • Ямбол
Първият ми спомен за Кинг е от едно лято в Бургас, бяхмена гости при наши приятели, които имаха доста богата колекция негови книги. Имам ярък спомен от "Сейлъмс лот" и "Тъмната половина". После от библиотеката в Ямбол си намерих и "Мъртвата зона" и бях 100 % влюбена.
Не съм се замисляла кои негови книги не съм чела. Така, като прехвърлям списъкът в читанка - Вихър през ключалката, За писането, Гняв, Зеленият път, Клетка - тези последните две не дочетох, Под купола също не довърших. При разказите и повестите изобщо не знам какво съм чела  и какво не. Двете книги за Бил Ходжис и 11/22/63 не ми допаднаха.

# 328
Първата книга на Кинг, която прочетох, беше "Мъртвата зона". Преди повече от двайсет години. Simple Smile Беше любов от пръв поглед/книга. След това - "Мизъри", "Живата факла", да не изреждам всичките. Преди година започнах да препрочитам старите му книги - не при всички въздействието е такова, каквото е било преди двайсет години, но то няма и как да бъде същото. От новите му книги има безкрайно много непрочетени още от мен, но това е хубаво - когато не знам какво точно ми се чете, обикновено посягам към Кинг, така че имам достатъчно резервни варианти. Simple Smile

# 329
  • Пловдив
Баща ми е фен и имаше цял рафт с книги на Кинг - от малка ме е убеждавал да прочета нещо негово, а майка ми само повтаряше, че не ми трябват тия ужасии  Laughing в пети клас татко ми даде да прочета един разказ "Петното", който не беше страшен, но ме беше страх за всеки случай  hahaha майка ми беше успяла да ми внуши, че са страшни. Чак в университета една колежка ме убеди да прочета "За писането" и бях впечатлена. Първата беше "Мъртвата зона", после "Мизъри", "Дългата разходка" и другите по-малко страшни и много неща прочетох, докато събера смелост за "То", която не ми беше страшна, за разлика от "Сияние". Прочитам и доста от новите му, наистина са различни, но много ги харесвам. Май от всички само една не ми е допаднала особено - "Възкресяване", въпреки че ми започна доста силно. Та така, към днешна дата и аз съм фен  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт