Темата за СТИВЪН КИНГ - №13

• 81 987
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
След дълго време без Кинг и аз се записвам с нещо мъничко
В промеждутъците на работа докато нямаме хора си чета разказчето Зала за аутопсии номер 4
Харесва ми , но още не мога да го свърша Laughing Laughing

# 571
  • балша
Така,исках и аз да се изкажа.За съжаление аз не смятам,че Стивън Кинг е някакъв велик писател,Лъвкрафт е много по-страшен,а и както всички знаем,той е вдъхновителя на Стивън Кинг.
Създателя на Космическия ужас в литературата за мен е неотразим,а толкова много се опитват да го копират.За краткия си живот-живял е едва 46 год.е написал толкова страшни неща,че когато прочетох за първи път разказът му "В криптата" не можах да заспя два дни.Сънищата са нещата които наистина го вълнуват.Извинявам се,но това е моето мнение,не искам да се натрапвам на никого,все пак живеем в демокрация

# 572
  • София
Аз не мисля, че той е велик, защото е страшен.  Не е. Което не го прави по-лош писател.  Аз  поне не го чета, за да се плаша, не е търся това.

# 573
А мисля, че е много хитър писател. Разбира се, това не изключва да е талантлив разказвач. На мен историите му ми харесват. Логичен е. Страхотийте му ми бяха интересни в друга възраст Simple Smile

# 574
При Стивън Кинг ужасът не е самоцел. Отделен е въпросът, че той има много хубави книги, в които няма явен ужас, но има скрит такъв, психологически. Това, което лично на мен най-много ми харесва при него, освен добрата история, е, че той изгражда пълнокръвни герои. Дълбае дълбоко в човешкото съзнание.

# 575
  • София
При Стивън Кинг ужасът не е самоцел. Отделен е въпросът, че той има много хубави книги, в които няма явен ужас, но има скрит такъв, психологически. Това, което лично на мен най-много ми харесва при него, освен добрата история, е, че той изгражда пълнокръвни герои. Дълбае дълбоко в човешкото съзнание.

Мда, така е и това са му най-хубавите книги Simple Smile Но, за мен малко са му книгите, които са ме карали да не спя нощем и то общо взето в друга възраст и някак не го свързвам с точно този тип страшност. Wink

# 576
  • addicted
Не разбирам включването в тема, само за да кажеш, че автора не струва.  Confused
И да, повечето неща за него вече се казаха - не страхотиите в книгите му го правят толкова ценен. Аз не чета книгите му с откровени ужаси, защото ми въздействат твърде силно, по тази логика мисля да не пипна Лъвкрафт. Simple Smile Стъвън Кинг е невероятен психолог и страхотен разказвач - това е ценното.

# 577
Така,исках и аз да се изкажа.За съжаление аз не смятам,че Стивън Кинг е някакъв велик писател,Лъвкрафт е много по-страшен,а и както всички знаем,той е вдъхновителя на Стивън Кинг.
Създателя на Космическия ужас в литературата за мен е неотразим,а толкова много се опитват да го копират.За краткия си живот-живял е едва 46 год.е написал толкова страшни неща,че когато прочетох за първи път разказът му "В криптата" не можах да заспя два дни.Сънищата са нещата които наистина го вълнуват.Извинявам се,но това е моето мнение,не искам да се натрапвам на никого,все пак живеем в демокрация
Ето за това не разбираш и не харесваш Кинг. Аз,например, не разбирам как може някой да търси 'елементарният страх' като е много по-интересно да бъде 'подшушнат' от автора по един по-деликатен, ненатрапчив и 'нежен' начин.
Както се писа по-горе, силата на Кинг е в това, че много добре влияе на психиката на четящият, а не поднася ужаса на тепсия.

# 578
За мен Кинг е доста комерсиален, и мисля, че има по-голям потенциал да бъде оригинален и неповторим, но ако го разгърне, няма да бъде масово харесван и купуван.  Това си е лично мое мнение. И не е лошо. Показва добро познаване на масовата читателска аудитория и нюх.

# 579
  • София
Пуснаха трейлъра на ТО:

Скрит текст:

# 580
Тъкмо и аз щях да го поствам. Мега добре ми изглежда. Дано филмът наистина е направен както трябва.  Praynig

# 581
Уха...ще си припомня историята Mr. Green куул..

# 582
  • София - Рим и обратно
Кога се очаква да е на екран у нас?

# 583
  • София
Аууууууууу, трейлърът е върха! Сега като се замислих, съм чела То преди около 20 години, трябва да му направя едно препрочитане преди филма. Надявам се да го уснат у нас септември (за рождения ми ден).  Mr. Green

# 584
  • София
И аз планирам препрочитане преди филма. Помня чувството от книгата, но детайлите съвсем са ми се изпарили.

Общи условия

Активация на акаунт