Темата за СТИВЪН КИНГ - №13

• 81 759
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
В момента чета Мистър Мерцедес. Определено ми хареса историята. Добър разказвач е Кинг  Peace

И за да ми бъде пълно удоволствието започнах паралелно да препрочитам и То  Twisted Evil

# 151
Идвам тук разочарована  Sad Дочетох Сърца в Атлантида. Първата част в книгата заслужава 5* ! Прекрасна беше! Ии след това дойде втората част, която едвам Дочетох... такава мъка, смяна на главните герои, тъкмо свикнеш и хоп айде друга история...  ooooh! ох сега се чудя какво да  чета. Първоначално мислех да е друга негова книга, но май ще подхвана друг автор...

# 152
Сиела преиздават За писането: Мемоари на занаята с твърди корици. Цената ще е 16 лв.

http://ciela.bg/books/book/za-pisaneto-memoari-na-zanaiata/2417

# 153
  • София
Първи снимки на Идрис Елба, като Роланд  Tired
http://www.liljas-library.com/article.php?id=4878&ref=rss

# 154
  • Варна
Все се надявах, че нещо ще се случи и ще го сменят - искам си синеок Роланд Crossing Arms
Прочетох "Страшни сънища за продан" - много ми хареса, че преди всеки разказ има кратка бележка от Кинг - как му е дошла идеята, какво го е вдъхновило или на кой писател е посветен.

# 155
За пръв път пиша в темата,но отдавна ви чета.

Започнах да чета книгите на Стивън Кинг преди около година и половина. Не съм прочела много от тях, но и малкото прочетени от мен ме направиха негова почитателка завинаги. Първата книга която прочетох беше "Живата факла". След нея продължих с "Мъртвата зона", "Гробище за домашни любимци" ,"Сияние" ,"Торба с кости" ,"Прокълнатият Сайлъмс Лот" и "Особени сезони". Не съм ги чела една след друга, между тях съм чела и книги от други автори. Но сега се чудя с коя книга на Кинг да продължа. newsm78

# 156
# 157
  • София
След такава препоръка, точно в целта, няма какво повече да се добави.
Затова и никой друг не е писал после  Grinning
N.N., започвай я  Peace

# 158
Зизу,  Kally May благодаря Ви за препоръчаната книжка bouquet. Почвам я веднага след като прочета вече започнатите.

# 159
Аз почти я привършвам в момента, остават ми около 50 страници до края.

# 160
Здравейте и от мен, отдавна ви чета, но сега се разписвам! bouquet

Първото нещо, което прочетох на Стивън Кинг беше сборника с разкази "Нощна смяна", до един ми харесаха страшно много! Май най-вече "Плесен" и "Камионите".
Но най-любимите ми негови разкази са "Пътуващото зло се отправя на север" и "Джирусълъмс Лот", но не помня от коя книга бяха, четох ги онлайн Embarassed
Чела съм също и "Начин за оцеляване", след който бях така Shocked Едва ли ще го прочета отново, а ако да няма да е скоро...

Веднага след това започнах "Гробище за домашни любимци" и "Всичко е съдбовно". Опитах се да прочета и "Сейлъмс Лот", но не знам защо не успях да я довърша, не че не ми беше интересна, може би просто не ми се четеше нещо такова в момента.

Реших, че три поредни книги на Кинг са ми дошли множко и бях спряла да го чета известно време, после подхванах и "Кери", както и "Играта на Джералд", които ми харесаха умерено.

Разбрах, че "Играта..." е свързана с "Долорес Крейборн" и искам да ви питам дали връзката е съществена или не е важно дали ще се четат една след друга...
Също за сега съм си харесала "Капан за сънища" и се чудех дали има връзка или препратки към други негови книги, за да знам как да ги подредя ако има. Laughing

Благодаря ви предварително!

# 161
RobinW, първо добре дошла! Второ, специално за Капан за сънища съм чувала, че има препратка, която ще я хванеш, ако прочетеш първо То. Същото се отнася и за 22 ноември 1963.
А аз идвам с новина: Втората част на Страшни сънища за продан идва след 4 дена, ще е дълга 336 страници и ще струва 18 лв. Вече има и корица.
http://www.pleiadbooks.com/books/13-/2

Няма какво да си кривя душата. Тази корица е с класи над първата и даже ми харесва Blush

# 162
  • Варна
Разбрах, че "Играта..." е свързана с "Долорес Крейборн" и искам да ви питам дали връзката е съществена или не е важно дали ще се четат една след друга...
Няма значение в каква последователност ще ги четеш - връзката не е съществена. Приятно четене Simple Smile

# 163
  • София
Само да питам - Страшни сънища разкази ли са?!

# 164
Това е сборник с разкази и новели.

Общи условия

Активация на акаунт