Темата за СТИВЪН КИНГ - №13

• 81 738
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Не мога да разбера - ще има филми по всички тях или?
Точно така  Wink
Хех, Играта на Джералд ще ми е интересно как ще я филмират.....
Апропо, "1922" какво е, разказ, да?

# 631
Роман...свързан е с убийството на Кенеди...

# 632
Роман...свързан е с убийството на Кенеди...
Ъъъ, бъркаш се нещо. 11/22/63 e  книгата за JFK , 1922 e новела, от сборника  Full Dark, No Stars

# 633
О  Embarassed може. Все дати Crazy

И двете съм ги чела,но аз хич не помня подробности и детайли Mr. Green

# 634
  • София
Пуснаха трейлър на "Мъглата":

Скрит текст:

# 635
  • софия
Изглежда интересно.Но ми се струва,че в новелата май няма църква,или не помня  newsm78

# 636
Аз верно, че не помня подробности и детайли, а само цялостното усещане от книгата, но не бяха ли затворени в някакъв магазин само....тук защо има сцени и от други места newsm78

# 637
Нали имаше филм по Мъглата? Този друг ли е?

# 638
Има ,да . Ето този от 2007:

https://www.vbox7.com/play:3f99f8a3

На мен не ми изглежда много да им се различават  трейлърите.  Rolling Eyes

# 639
  • София
Най-накрая стигнах да прочета Край на дежурството.
Ами в общи линии не съм разочарована. Леко и бързо се чете. Единствено ме дразнеха в началото  препратките към старите книги кой какво се е случило. Много мразя такива неща и някак не го очаквах от Кинг. Така де, аз не че помня в детайли сюжети, но ако толкова нещо ми се губи мога сама да си го проверя, няма защо да ми се припомня какво се е случвало като на идиот Simple Smile
Като изключим това и че ми беше малко прекалено разтегната, другото си беше ок от книгата, въпреки, че от трите е най-слабата.
Скрит текст:
Обаче на края плаках, но пък аз съм ревла... не че не го очаквах, то си беше ясно още от първата страница. Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 07:56 от Angel_Dust

# 640
  • Варна
Моля те, сложи това за края в скрит текст - не всички са прочели книгата, не им разваляй удоволствието, както на мен.

# 641
  • София
Angel_Dust, и за мен това е най-слабата от трите. А препратките към старите книги е литературен похват на подобни поредици, за да могат книгите да се четат и като самостоятелни произведения. Представи си, че ти попада "Край на дежурството", без да знаеш, че има други две книги преди нея. Такъв похват наблюдавах най-ярко в книгите на Лий Чайлд, когато ги подкарах като солетки една след друга.
За финала, як спойлер, предупреждавам!!!:
Скрит текст:
Аз пък обичам такива категорични финали. Завършва се историята, умира главният герой и край! Без тенденция да се изсмуква от пръстите каквото и да е продължение.
За сериала "Бягство от затвора", спойлер:
Скрит текст:
По същия начин ми беше харесал финала на сериала, а сега разбирам, че ще има продължение все пак и са възкресили някакси главния герой. Не, че Уентуърд Милър не е мед за очите, /въпреки че е гей/, ама да го треснат 220 волта ток и да оцелее, айде друг път.
Мъка, мъка  ooooh! ooooh! ooooh! !

# 642
  • София
Кали, ясно ми е защо е този похват, обаче точно тази книга за мен ще е безсмислена, ако не си чел първите две или поне първата.
Както и да е, по принцип не ми харесва.
Скрит текст:
за финала нищо не съм казала - съвсем на място и смислен е, което не ми пречи да ме удари на чувства  Peace

# 643
  • София
Да споделя и аз какво не ми харесва в трилогията:
/Моля, тези които не са чели книгите да пропуснат/.
Скрит текст:
В първата книга ме подразни, че авторът вместо да измисли по-оригинален начин Брейди да проникне в концертната зала, преразказва влизането на Норман на концерта от "Роуз Мадър".

Втората ми допадна, нямам забележки.

Третата книга, още от заглавието ми стана ясен краят. В случай, че някой не се е досетил, то още в началото е обяснено по какъв повод се използва фразата. И тъй като героят вече е пенсиониран, какво ли да му остава? В края, СК поне пояснява, че дължим заглавието-спойлер на Табита.
Отделно, че и тук има взаимстване, познайте откъде: Добрият чернокож пристига със снегорина...

Препратките в книгите му никога не са ми пречили, напротив.

# 644

Общи условия

Активация на акаунт