Детски градини Варна-прием 2016

• 117 927
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 105
  • UK
Бележка за данъци не се изисква! Миналата година когато записвах големия в градината тъкмо го бяха въвели и никого не са върнали, защото не го носи. Проверката се прави по служебен път.

В изискванията пише, че се изисква служебна бележка за недължими данъци. Проверката я прави градината ли? Тя не е ли към Общината - какво общо има с МДТ?  newsm78 Може ли още мнения по този въпрос ? 
Проверката се прави онлайн.  За целта, не е нужно,  едното да е в някаква връзка с другото.

# 106
  • гр. Варна
Момичета искат платени данъци за тази календарна година или за предната? Тази е в началото си  Thinking

# 107

В изискванията пише, че се изисква служебна бележка за недължими данъци. Проверката я прави градината ли? Тя не е ли към Общината - какво общо има с МДТ?  newsm78 Може ли още мнения по този въпрос ? 

Общото е точно, че градината е общинска, а местни данъци и такси се дължат на общината. Това е въведено за да си подобри общината събираемостта на данъци, а и лично според мен щом не си плащаш данъците нямаш право и на услугите предлагани от общината каквато е детската градина.

Относно подреждането на желанията уловката е, че ако пишеш 4 градини с малко свободни места и най-вероятно много деца с предимства твоето няма да се класира. Но ако напишеш и една градина с много места дори и като последно желание детето има повече шанс да се класира и евентуално ще бъде прието в градината с много места. Ако решиш за по-сигруно да си пишеш градина с много места на първо място и детето ти има висок номер ще има шанс и за другите градини с малко места, но ще бъде прието само по първото си желание. Цялата работа е че трябва да направиш премерен избор на градини на база свободните места в тях и това коя колко харесваш. Винаги можеш и да не се съобразиш със свободните места в градините и да се надяваш на висок номер и малко деца с предимства.

За номера който се пада си пише в правилата. В деня на класирането на всяко дете се присвоява случайно число от 1 до 9999 или нещо подобно и на база на това число което се е паднало се класират децата. Входящия номер на заявлението нищо не значи, той си е просто идентификатор на самия документ.

# 108
Благодаря за отговорите  bouquet

# 109
Ro6li4ka, ние ще кандидатстваме за яслена група в ОДЗ в район Пирморски - те са общо 4 броя. Така или иначе всяко е с по една група с 12-13 деца. Мисля си, че както и да подредя желанията, шансовете клонят към нула. Това ми идеята, която исках да споделя, защото в случая местата са адски ограничени. Така или иначе няма какво толкова да приоритизирам, защото няма градина с много места.

# 110
  • Варна
Ro6li4ka, ние ще кандидатстваме за яслена група в ОДЗ в район Пирморски - те са общо 4 броя. Така или иначе всяко е с по една група с 12-13 деца. Мисля си, че както и да подредя желанията, шансовете клонят към нула. Това ми идеята, която исках да споделя, защото в случая местата са адски ограничени. Така или иначе няма какво толкова да приоритизирам, защото няма градина с много места.
а в яслената група в единственото ОДЗ в Одесос има 20 свободни места?! това нормално ли е? Shocked

# 111
  • Варна
Нормално е, след като има по една яслена група, тя е от около 30 човека, десетина да са останали от миналата година (а може и повече), остават към 20 места. В Одз-тата почти всички приети са с предимство от по-големи братя или сестри.

# 112
"09.03.2016

Онлайн в детската градина се извършва проверката за наличие или липса на задължения, съгласно чл.87, ал.6 от ДОПК за предходната календарна година. При наличие на задължения, комплектът с документи се счита за непълен.
Онлайн в детската градина се извършва проверка за здравно осигурителните права на единия родител. При наличие на задължения, комплектът с документи се счита за непълен."

Оттук

# 113
  • UK
Здравейте, прочетох, че родителя, определя датата за постъпване в детското заведение, в тази връзка, е и питането ми. Тази дата, каква може, да бъде, случайно избран месец или си има прием обявен, някэде бях чела, че децата се приемат през септември newsm78

# 114
В Одесос си има проблем с местата по принцип. Има само едно ОДЗ и 20 места пак са добре, защото те имат само една яслена група, но като имаш предвид къде се намира ОДЗто едвали е кой знае колко удобно за повечето родители. Но има чисти ясли където има достатъчно места и все ще се намери къде да приемат детето ако си се сетил навреме да му извадиш номерче.

кокона по принцип постъпват август септември и предполагам, че ако се наложи и по-късно може. Твоите момичета са с моята дъщеричка края на годината и за тях предполагам е възможно да ги задържиш по-късно да тръгнат ако се разбереш с директорката. Но като цяло според мен е по-хубаво да си тръгнат с всички септември месец за да се адаптират, защото моя син беше от последните постъпили в групата и някой от децата бяха ходили вече почти два месеца и бяха свикнали, и на него му беше доста по-трудно да свикне. Малката планирам възможно най-рано да я пускам тъкмо да привиква, а и когато има по-малко деца ще има възможност да се опознае по-добре с учителките и да и обърнат една идея повече внимание, защото баткото за половин година ходене(с чести прекъсвания от боледуване) още не е изградил някаква смислена връзка с учителките и мисля, че ако беше тръгнал по-рано това щеше да се избегне.

# 115
  • UK
РошличкА много благодаря  bouquet иска ми се, със всички да тръгнат. Laughing

# 116
  • Варна
Аз знам, че тръгват постепенно от септември(август обикновено са сборни групи, не мисля, че биха взели нови деца тогава) и трябва до края на годината всички да са тръгнали. При синът ми имаше дете, което тръгна чак декември - майката искаше да отложи колкото се може максимално, че нямаше 2г. все още.
На мен дори и това ми създава дилема - понеже щерката става средата на юли на 2г и докато дойде ред да тръгне септември ще съм си изгърмяла половината отпуска, пък ще сме много далеч от адаптирали се..  Confused

# 117
  • UK
Е как newsm78 няма 2. Те в ДГ ги приемат в годината, в която навършват 3 години,  а не 2.

# 118
  • Варна
Е как newsm78 няма 2. Те в ДГ ги приемат в годината, в която навършват 3 години,  а не 2.

Говоря за ОДЗ и съответно яслената група в ОДЗ-то.

# 119
За ОДЗ не знам как са нещата. Аз си вадя изводите от моя личен опит, а за ОДЗ не съм кандидатствала и не съм се интересувала, защото в моя район има едно ОДЗ и то не ми е удобно. В ДГ когато синът ми тръгваше миналата година на 23 септември имаше деца в групата му които бяха от повече от месец вече на градина, от което аз си вадя извода че са тръгнали през август. Предполагам не на 1ви август, но все пак през август са тръгнали. За сборни групи не знам, но сигурно като наближи лятото ще ни изненадат с нещо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт