Пролет цветна е на двора, смело ЮНЧЕТО бърбори - 12

• 56 806
  • 399
  •   1
Отговори
# 105
Подкрепям chilimura. Писах май и преди - по-скоро повечето деца на тази възраст имат само няколко думички, и по-скоро приказващите са по-малко на брой. Важното е да разбира.

# 106
Приветние направихме седмица+ без биби,успяхмеее.И почва ново 20-ет,неще да ляга в кошарата си,да го гушкам прав,виси на врата ми като маймуна,неще да ляга в ръцете ми  ooooh! хова пък чудо какво е  Mr. Green И моята тактика е включвам ТВ-то на музикалния и без проблем си заспива,но отнема доста време.Днес му направихме добър шопинг за сезона,остана сандалки.

# 107
По повод говоренето - репертоарът ни е почти без промяна от поне 6 месеца, включва мама, баба, дадън, да, не, дай, бау и мау. Туй то. Ако много го помоля казва дюдя за тати. Но не се притеснявам, абсолютно всичко разбира, учудващи неща дори, общува, закача се, дори се шегува с мимики. Мисля, че това е по-важно. А като си помисля как като се отприщят да приказват и няма млъкванеее  Laughing мога да почакам  Mr. Green

Бих искала да помоля да споделите някакви трикове за гърнето. Още не правя опити, някак съм изгубена по темата, не знам как да започна.

# 108
Ние сме на вълната за маханае на памперса. При нас каво стана- преди седмица й го махнах вкъщи, беше жега. Първите два дни гащи и клинови на корем. На третия се усети за какво иде реч. Засега не казва, но пък за акито си казва. През половин, един час я пробвам, зависи какво е яла и пила. Та за мен тепърва приучававе на гърно не си е работа- директно без памперс, да разберат  Peace

# 109
  • Русе
И аз събирам идеи за гърне - май ще карам директно с гащи. С памперс гащи не стана-сухичко й е, не се впечатли. Знае за какво е гърнето, слага нейните бебета, казва че имат ако в гащите, уж го ползва, ама напоследък го бойкотира Simple Smile Снощи обаче си каза, че ще ака-е в последния момент, имаше и в памперса, ама... Искаше ми се от юни да купувам само едни памперси...

# 110
И аз ще го почвам уж гърнето,от как искаше да влиза в тоал чиния,спрях изпишкването там.Да затопли викам и почваме предимно пак на памп гащи.От 2 дни е яко мама,тата,яко се кефи на количката,доста е самостоятелен.Е,оня ден направи сефтето,падна от спалнята,ама нещо май в кошарата и не го заболя.Бе почнах да си отдъхвам,всяко нещо си идва.Сега ми е в главата лятна количка,неговата ще я продадем.Триколката ми е нещо неудобна.

# 111
Я да ви питам какво мислите да правите с яслите/градините скоро?
Аз все повече клоня към кооператив. Много ми се иска да участвам в процеса, а и имам възможност от към време, но единствено финансовия проблем ме тормози, не съм сигурна, че ще се справим. Има ли сред вас желаещи да пуснат децата на кооператив или направо да сформираме един? Как ви звучи идеята? Става дума за София.
А за пампата ще изчакам още малко да се стопли и минавам директно на гащи и аз. Но малката нещо не иска да сяда на гърнето, поне не винаги. Но пък с голям интерес ме гледа като съм в тоалетната   Blush  Още ми е мисия невъзможна този въпрос, като стигна до там пак ще пиша каво съм измъдрила.

# 112
Ние ще сме определено в кооператив! Обиколих толкова частни градини, никъде не ми дадоха отговорите, които исках да чуя, дори в последната, на която таксата беше 1000 лева ! Събрахме се седем майки засега с еднакви възгледи как трябва да се отглеждат децата ни ( две от тях са с опит , тъй като едната е работила в кооператив , а на другата и е второ дете) имаме условията и цената, която постигаме ни пасва, така че Simple Smile с много големи надежди и желание ще се впусна, но и С доза страх, защото знам от познати, че нещата могат да тръгнат в лоша посока ...

# 113
Маги тръгна на държавна ясла, вчера и беше първия ден и мина добре!
За кооперативите съм скептична, могат да се разпадат по всяко време, аз не бих рискувала, защото, ако нещо се обърка няма, кой да я гледа

# 114
  • София
В коя ясла е Маги?

# 115
7 Одз.Спокойна е, разплака се сутринта, но бързо се е окопитила, днес е яла, може би другата седмица ще е цял ден.

# 116
  • София
Браво!
Тя е герой!

# 117
И на мен много ми се иска да махаме памперса, но май трябва още малко да се стопли.
Момичета имам питанка.
Някой скоро пътувал ли със самолет с бебето?
Предстои ни малко пътешествие и се чудя какви неща да и взема, как минава всичко...
Ще се радвам ако някой сподели опит. Simple Smile

# 118
  • Русе
Летяхме преди 4 месеца, за Коледните празници. Малката го понесе идеално- 3,5 часа полет. На отиване дремна 15 мин., на връщане не спа. Носех й за хапване солети, кисело мляко, от тия дето са за смучене, яде и от нашите сандвичи. При проверката само питаха имаме ли течности - отделиха шишето на бебето, нямаше проблем, не са ме карали да отпивам Simple Smile Количката я возят в багажното. При излитане и кацане й давахме биберона, да преодолеем разликата в налягането. Ако има още нещо-питайте, че не се сещам.

# 119
  • София
Вземи нови неща, за да заинтригуваш детето ако не спи - нови книжки, играчки, качи си любимите детски на телефона или таблета.

Общи условия

Активация на акаунт