Пролет цветна е на двора, смело ЮНЧЕТО бърбори - 12

• 56 807
  • 399
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Здравейте, мами!

От месец малката е на пости и молитви буквално. Освен айрян, сок и вода друго не иска. Това е защото и излезе 18 зъбче /втори кътник/, 19 предстои да пробие, много е подуто. От миналата събота е обядвала 2 пъти и вечеряла 2 пъти манджи. #Crazy Само готвя и не и не, не иска да яде. Днес отново е на един сок и сега за обяд на един айрян. Според мен има апетит, защото постоянно казва "ам", обаче когато започне се отказва. Педката предложи хапчета за апетит, но според мен няма нужда от тях. Понеже не спира да се движи, доста е отслабнала. Вчера хапна 3 солети и половин бисквита, днес и тях не ще. Доста взех да се притеснявам. Има ли мами, които да са на такъв етап със зъбките?

# 121
  • София
Защо не пробваш нещо меко и сладко? Примерно паста, бисквитите като са твърди сигурно й дразнят зъбите, а сладко не вярвам да откаже.
Може да е вредно, ама поне да яде нещо, докато отмине този период.
Сладки кремчета отказва ли?
Моята едната се тръшка на манджите от няколко дни, но кремовете ги омита

# 122
  • Пловдив
И кремчета не иска, нито домашни, нито купешки.

# 123
Ами ако е от зъбита, дори и да пие хапчета за апетит (това често ли се предписва?), тя пак няма да яде. Нали и сега си казва 'ам'...
Ако обаче имаш съмнения дали е от нещо, дали не е добре консултация с гастроентеролог?
Скоро една позната ми разказа за познато дете, което също не било яло май че 2 седмици. Изписали му някакво хонеопатично и след малко време  детето само пожелало да хапне първо солети и постепенно увеличило храната. Дали лекарството е помогнало, не знам. Ще питам пак за случката и ще ти пиша, ако искаш.

# 124
  • Пловдив
След обедния сън изяде една мини кифличка със сирене, към 17 часа яде половин домат, краставичка и сирене, към 19 часа изяде 100 гр от манджата с половин филия хляб и едно шише айрян. Направо чудо. Одеве видях, че и 19-то зъбче е пробило.

На всичкото отгоре и се появи кашлица от снощи, но само през нощта. Днес няма, малко и е променен гласа и хърка докато спи. В понеделник ще я водя при педи да видим. Сега реших да и давам витамин с ампула и Цинабсин.

# 125
  • София
Да не я боли гърлото и затова да не яде, а само да пие течности?
Моите деца като са болни не ядат почти никаква твърда храна.

# 126
Ние бяхме по абсолютно същия начин, като ни пробиваха кътниците и кучешките. Нищо не ядеше. Караше на малко бисквити и основно на кисело мляко. Много се притеснявах,но педи ме успокои,че е от болката при зъбоникненето. Еми оказа се прав,защото като избиха и детето ми прояде. Сега си хапва.

# 127
  • София
При нас беше същото, не искаше да яде нищо, освен сладки неща /бисквитки, кремчета/, но имаше 4-5 по-критични дни, в които беше на вода и няколко солети.  Даже и киселото мляко отказа, айрана също. Да не говорим за готвеното от детската кухня.. Сега са я поотпуснали леко, та по-успявам да я излъжа да набутам някоя манджа  Crazy
И тя отслабна видимо.

# 128
Ние го минахме тоя период,спряхме и кухнята,голям стрес беше за мен.Страхувах се да не ни сложат на системи на глюкоза 10 дни АМ,и тук там филийка топвна в дом сок на баба му.Киселичкото му харесваше,той и сега му дай домати,лютеница.Сега хо храня и махам от масата,че все в чиниите се оглежда.Около 14 кила е и 92см,голяяям мъжага.

# 129
  • Пловдив
Сиси започна да се храни малко по малко. Явно след като е избил 19 зъб, вече се успокояват нещата. И мен ме беше страх от системи, един месец гладува детето. И тя обича лютеница и сок. Сега пие Инфлуцид, Дентокинд и Цинабсин за хремата и зъбите. Иначе сме 83 см и 11,500 кг.

# 130
  • Русе
И моята хубостница от неделя намали храната..Долу 17 и 18 зъб са подути, но е така вече два месеца, но няма от какво друго да е...Мисля да не я мъча, няма да заслабне-15 кг и 91 см е...Да пробиват тия последни зъби, че ще ми дойдат в повече коликите на новото юнче живот и здраве Simple Smile

# 131
Я,резултата от кисело дете  Joy писала съм при вас юнки  ooooh!

# 132
Zvezda, и преди си писала тук Simple Smile)

# 133
  • Варна
Звезде, пиши смело Simple Smile 1 месец разлика за почти 2-годишни деца не е от толкова голямо значение. Наистина си писала, но аз си те знам от друга тема Simple Smile

# 134
Звезди, бая се позачудих преди няколко дни защо пишеш тук, но реших, че аз се бъркам, и си тук от началото  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт