Пролет цветна е на двора, смело ЮНЧЕТО бърбори - 12

• 56 896
  • 399
  •   1
Отговори
# 135
Писах,писах,ма май веднъж за пампите,че нали една мама (на сега и да не я объркам коя беше  Rolling Eyes Joy на Славянчето)смени доста ,че изпускаха.Малиииии,ако е имало и други  ooooh! hahaha без да се усетя е било.Ми чета ви,че нали ви гоним и сте ми в помощ  Peace

# 136
  • Стара Загора
Здравейте, да се запиша и аз, че отдавна не съм писала, но ви чета редовно.
И ние имахме проблеми с храната докато ни излизаха последните зъби. Под проблеми имам предвид отказ от каквото и да е сготвено, хапваше малко салам и ябълки и това е, този период на много изхабени нерви от мен продължи около 2 месеца, че може и повече даже. И като на магия в момента в който изби и 20-тото зъбче и прояде отново и забравих за всички проблеми, но беше труден период определено. Много се притеснявах, само с тази суха храна, която приемаше.
Сега имам проблем с гърнето, понеже не иска да сяда на него. Като го сложа и започва да мрънка и става веднага. Иначе му държа пишчето да пишка вътре и го прави успешно. Мисля да купя дъска за тоалетната и да пробвам там да сяда, но имам усещането, че и там няма да иска да стои. Ако някой е открил успешен подход с гърнето нека сподели  Simple Smile
С всеки ден започва да казва все повече думички, но не прави изречения все още. И сам решава коя дума да каже, ако го накарам да повтаря след мен много рядко го прави.
Искам да започне да прави опити да се храни сам, но изобщо не иска. Не обича да се цапа, а и като цяло не е любител на храната. Яде си, но задължително с лаптопа и му пускам песнички или детски. Изобщо не може да борави с вилица и лъжица, само с ръце хапва сам и то по малко.
Е, това е за сега, ако някой има идеи за гърнето и за храненето нека даде някой съвет  Simple Smile

# 137
И преди съм писала, за мен успешен подход с махането на памперса е.... махането на памперса изцяло. Първо вкъщи и после и навън. Остави го да се напишка, да види какво е и да се усети. Така стана при нас, и дъщеря ми не искаше да стои и секунда на гърнето преди това. Ние все още си плямпаме на бебешко-японски...
Тя пък много обича да яде сама, дори и с лъжица иска, но не винаги я оставям. Излезе ни един кътник, чакам още един...

# 138
Аз дори не виждам друг начин за махане на пелените.Просто сваляш и се въоръжаваш с търпение, при едни отнема дни, други деца се нуждаят от повече време.
При всички положения са достатъчно големи и предстоящото лято е момента за раздяла с памперса.
При нас остана само нощния, но Маги пие по 2-3 шишета мляко на нощ  #Crazy
Успокоявам се с мисълта, че и брат и лочеше до 2г , че и малко след и сам се отказа  Thinking

# 139
  • Стара Загора
Определено мисля да махна памперса като се стопли, но по скоро проблема ми идва от там, че изобщо не иска да седне на гърнето, а иначе пишка на него прав. Но дано види, че няма нищо страшно и да започне да го ползва седнал, че още е малак да пишка прав и навън няма да ни се получи  hahaha
И ние много обичаме млякото. До преди месец се будеше по най-малко по 4 пъти да пие мляко вечер и спеше изключително неспокойно. Реших да му го спра, защото вече ми омръзна да му правя АМ нощно време. Зора ни беше 2 вечери и прие, че няма мляко. Започна да спи много по дълбоко и вече имам няколко нощи, в които не се е събуждал цяла нощ и си спи сам в креватчето Laughing което преди беше немислимо. Но сега пък по цял ден виси на хладилника да му давам Мако - сега пие прясно мляко преди всеки сън и всяка сутрин след събуждане.
Вие давате ли прясно мляко и от кое - от това с дългия срок на годност или с краткия, че не съм сигурна кое е по добре?

# 140
Аз не давам прясномляко, спряхме и АМ. Търси го известно време и после забрави.
Инче и ние бяхме така- не искаше да стои на гърне. Махнах памперса и започна да се напишква. Казах й,  че трябва да пишка в гърнето и постепенно разбра какво му е преднзначението. Няма как да искаме да свикнат на гърне и да си казват, преди да махнем памперса. Купих сума ти гащи и клинчета и така...

# 141
Синът ми е без памперс от 1,6г. , но на гърне седна към 2г.Не, че го е било страх, скучно му се виждаше.
Пишкахме си по градинките, а вкъщи на тоалетната.С Маги започнах много рано и не е имало проблем.
Мляко пие кисело, но тя е фанатично влюбена в него  Laughing В момента нямам нерви да я отучвам и две вечери да не спим не е вариант, защото ходим на работа и на градина.Пък и не ме занимава, защото го правя вечер и се самообслужва.

# 142
Инче, защо мислиш, че е малък да пишка прав? Пробвай направо да махнеш памперса и да си пишка право детето, щом така го кефи Simple Smile Няма нужда да сяда, щом не иска. Все пак е момченце и може да не сяда.
При нас преди време беше обратното - исках да свикне да пишка прав, че да ми е по-лесно, като сме навън. Радвам се, че свикна.
Мляко за пиене не давам.

# 143
И нашият юнак пишка извън памперса , само прав. Храни се самичък добре и с лъжица и вилица ,като изключим периодите на никнене на зъби. Нощното мляко го махнах още на годинка ,като стана. Точно три поредни нощи си го търси и после край, започна да спи дълбоко и цяла нощ без да се буди. Прясно мляко също не давам, само кисело. Аз пък имам проблем с тръшкането, напоследък е за всичко и по всяко време и не знам, как да реагирам. Решава да се тръшка дори,когато се разхождаме и решим да вървим в посока различна от неговата  ooooh!

# 144
И ние се тръшкаме и много бели прави.
Сутрин ходи на Монтесори занимания до обяд.Така малко си почивам,хапва и ляга да спи.Обаче след следобедн ия сън подивява .

# 145
Здравейте!
Малкия не иска да стои на гърнето, ходи по голяма и малка нужда на тоалетната със адаптирана седалка, но само когато го улуча. Но тук имам и аз вина, че в началото го слагах на гърнето и беше ок, но после уж за по-лесно реших направо на тоалетната. Освен това въобще не се притеснява, че е напикан, преди дни исках да му сменя памперса, оставих го за малко голичек докато взема чист, за секунди се изпика на ламината и цопваше с крачето вътре  ooooh! . Чакам да се затопли и махам памперса и килимите, че да се почиства по-лесно.
За  храненето, яде сам и с лъжица и вилица, вече рядко ми позволява да го храня. Само когато е супа се боря с него, защото половината супа се излива извън устата.
И нашия взе да реве когато не получава своето, често успявам да укротя, но не винаги, даже един чичко един път се възмути, че много викал малкия  Embarassed

# 146
Оффф и мен това ме притеснява, че все се намира някой,който да ме гледа укорително. Или някоя баба,която да каже:я да видя ,кой не слуша или нещо подобно, и положението става още по-страшно  ooooh!

# 147
  • София
Аз още не съм започнала с опитите да махам памперса.
Мляко пие прясно. След като спря да цока кърма от края на м. септември е на прясно мляко.  Преди заспи на обяд и вечер - 240гр мляко с 3 бисквити Закуска. Така и не прие вкуса на АМ. Кисело яде с лъжица, в шишето не го иска.
Сама яде с вилица и лъжица, на основно аз я храня.

Голям е бяс. Тръшка се и тя, бели прави много...започнах да я пошляпвам, та се кротва. Иначе цял ден след нея вървя да събирам. Tired
Нямам търпение да тръгна на работа!

# 148
Решава да се тръшка дори,когато се разхождаме и решим да вървим в посока различна от неговата  ooooh!
О, колко познато Grinning голяма драма е, ако сменим посоката!

# 149
Ооо, успокоих се Simple Smile Значи не е само при нас тръшкането и проблема със смяната на посоките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт