Пролет цветна е на двора, смело ЮНЧЕТО бърбори - 12

• 56 897
  • 399
  •   1
Отговори
# 150
И мойта госпойца е със собствено мнение за посоките и въобще за всичко. Редовно си реве и тръшка.

# 151
Чета и си мисля, че явно минават през труден период децата.
Дари също отказва да сяда на гърне, а преди нямаше проблеми. Сега не иска защото и прекъсва играта.
Въобще отказва всичко свързано с пишане... махане и слагане на памперс, преобуване като е напишана, сядане на гърне... Shocked
Всичко е с много гонене, молене и понякога викане от мен.
Понякога си мисля да я оставя с напишаните гащи, но ми се струва, че въобще няма да и пука, че е мокро.
 ooooh!

Освен това продължаваме с кърменето нощем.  Blush
Иска ми се да мога да я приспивам вече без "цокане", но идея нямам как да стане.
Има ли някой в подобна ситуация?

# 152
Ние вече не се тръшкаме толкова,но любимата й дума е НЕ и НЕИСКАМ. Включително и за гърнето. Махнах памперса,но си пика в гащите и рядко в гърнето. Но все пак не се предавам де,ще стане няма къде да ходи.
За млякото не търси ядене нощно време от както навърши 1 мес. 😉☺ Иначе за вечеря или след вечеря редовно си търси кисело мляко. Направо е влюбена в него. ☺

# 153
Здравейте мами 2014,
Аз съм нова във форума и ще се радвам да стана част от вашата група.
Имам син-Християн, на 1г. и 10м., роден на 30.06 в гр.Плевен.
Не че е моя, но е послушен и към момента му изникват 4те кучешки зъба и...
Знаете какво имам в предвид...  Grinning
Моля, ако има мами от В.Търново в групата да се отбележат,
а аз ще се опитам с времето да наваксам с информацията за вашите малчугани.
Лека вечер Simple Smile

# 154
  • Варна
MRS_NEALE, добре дошла! Simple Smile Вече я няма тая активност в темата, която имаше по време на бременността и първите месеци след раждането, но е хубаво, че се включват нова хора.

Мирче, не съм в твоята ситуация с кърменето, но от приятелки знам, че колкото по-голямо става детето, толкова по-трудно (споделям чуждия опит, други може да не се съгласят) е отбиването. В будно състояние обясняват на детето, че е вече голямо, че само бебетата сучат и т.н. и до известна степен имат успеваемост. Но през нощта идея нямам. Може би решението е да я оставиш няколко нощи да поплаче и след това няма да те търси.

Моето момче като бебе много плачеше нощем. Бях каталясала и реших да започна отбиването от нощното кърмене. Като видях, че той почти не пие мляко нощно време, спрях да му давам, и рахатясах. Поне се уверих, че не реве от глад...

# 155
Мирче, със сигурност не е гладна, вярвам, че знаеш. Просто така се успокоява и заспива. Нашият човек спря окончателно на година и 5 месеца, като му заместих начините на приспиване - през деня заспиваше уморен навън в количката (нарочно не го прибирах вкъщи, защото щеше да суче) .а вечер заспиваше, гледайки клипчета на телефона. Но нощното сучене отпадна в продължение на няколко седмици. Т.е. постепенно просто започна все по -рядко да се буди,за да суче и накрая спря окончателно. Това е нашият опит. Стана постепенно и не е имало никакви драми.

# 156
Знам, че не е гладна и просто и харесва и се успокоява. От обясняването въобще не виждам ефект.
Пробвах да и разказвам, че МЕЧО може да види циците и да изяде млякото. Първо се плашеше, но после казва "къш мечо, аз пази" и с това приключва.
Когато беше по- малка сучеше по- рядко, но сега пак увеличи. Добре, че ходи на ясла, че дневното поне да го няма.
И на мен ми се иска да стане постепенно. Но ми е трудно да я ограничавам.
Пробвали сме таткото да я приспива - 30мин непрекъснат рев и накрая заспива от умора и хълцайки.

Но снощи беше в истинска дилема, защото взехме книжки в леглото. И преди сме го правили, но не се се случвало така.
Четохме страшната приказка за "Червената шапчица", тя гушната в мен и поиска да суче. Казах и, че ако иска затваряме книжката (по средата на историята  Grinning) и ще "цокаме". Отложи си цокането.  Crazy
Дано да успея да го изместя с приказки това заспиване.

MRS_NEALE - добре дошла

# 157
  • в Кошера
Да се запиша и аз с тръшкащо се човече, проявяващо агресия когато отказвам да вървя където ме дърпа (кал, локви, трева...)  Mr. Green Laughing
И като започне: "Не не не не не не не не..."  Crazy ooooh!

# 158
На,обяснете всичко това на ММ  Joy тръгнахме на разходка  ooooh! все не е неговата посока на МС,Мъжа ми полудя  Whistling.

# 159
  • Пловдив
и моя единия син е от тези дето никога не вървят в правилната посока Mr. Green освен това по никакъв начин не ходи за ръка, ако опиташ да го хванеш започва да се опъва, ако пък продължиш да го стискаш и водиш пада по колене, страшен инат Laughing с него никъде не може да се стигне, редовно посоката е обратна на тази, в която се върви Crazy другият поне ходи за ръка и върви доста така, обича също да определя посоки, но не нон стоп да се опъва нанякъде Simple Smile

# 160
Големи са манипулаторчета  Mr. Green от сега се опитва да се налага и да ни командва. Още не говори, но с малкото си показалче, посочва, кой, къде да седне, кой къде да върви и т.н  ooooh!
Само аз ли още не планувам да го пускам на ясла?
Мирче, без да имам опит, си мисля че трябва някой друг известно време да я слага да спи и да не спиш в стаята при нея, за да спре да търси да суче.

# 161
  • в Кошера
Само аз ли още не планувам да го пускам на ясла?

И аз пасувам засега.  Whistling
Наесен ще му мисля... много ми е бебешки още.  Heart Eyes

За говоренето - не иска и това е. Разбира абсолютно всичко, но си бърбори на бебешки и всичко, което иска се сочи и казва "Ъ-ъ-ъ-ъ..."  Crazy Евентуално, ако никой не го отрази, започва да повишава тон и да ни дърпа и тегли към Нещото.  Mr. Green Laughing
Иначе традиционните мама, баба, тати, ам... звуците на животните, на МПС-та разни и пр. ги владее отдавна. Но някакви прости изречения - цъ.  Rolling Eyes

# 162
  • Варна
Tyra, още един младеж в отбора. 1:1 е като описаното от теб. За изречения скоро не се и надявам, но ми се иска вече да пуска думички, различни от традиционните.

# 163
...и нашият младеж е едно към едно с описаното от Tyra

# 164
Мусле какво стана с вашия дерматит, Ангелова свърши ли работа ?
За яслата бях скептична, но Маги се оказа адаптивна.Похвалиха я, че спи и играе с децата, свикна лесно.
Говори много и разбираемо, даже научи част от стихчето на брат и...с гордост го рецитира 😂

Общи условия

Активация на акаунт