Пролет цветна е на двора, смело ЮНЧЕТО бърбори - 12

• 57 058
  • 399
  •   1
Отговори
# 180
Имам питане към мамите, които са махнали памперса вече. Аз от седмица вече го оставям без памперс през деня, но ме интересува, как става махането по време на сън? Въпреки, че пишка преди лягане, задължително, като се събуди памперса е мокър  newsm78

# 181
Musle, мога да кажа как беше при нас. Още в началото му се доверих и го оставях да спи през деня без памперс. Случвало се е да има инциденти, но рядкo и самп в началото. Може би като знаят, че са с памперс, се отпускат и си знаят, че ще пишкат в него. А като нямат, задържат. Ако му слагаш памперс  със сигурност ще пишка в него. Ако няма памперс - ще се научи. Така мисля.

# 182
При нас стана така - махнах дневния памперс от един месец и нагоре, видях че нощния е сух поне 2-3 седмици и махнах и него. Имаше един инцидент, ама няма как. Понякога я вдигам да пишка през нощта, тя полусънена, пишка и после си я слагам пак да спи. Така ми е по-сигурно,  че не стиска.

# 183
При баткото въпреки, че мокреше памперса го махнах като един месец може би ставах един път да го изпишквам. Постепенно свикна. Малкото сега обаче ми играе по нервите. Нарочно пика в гащите, а не на тоалетна или гърне. Съвсем умишлено го прави, но няма да и се дам. Ще видим кой е по-голям инат Simple Smile

# 184
Няма места... Ужас направо... Казаха ми Септември да опитам пак...

# 185
  • София
Това последното не го разбрах!  newsm78
Започнах по малко да работя върху махането на памперса. На теория всичко се знае и разбира, практиката вече и мааалко по-сложна от очакваното.  Grinning
Ще се справим, лятото е пред нас. Simple Smile
Мария вече доста бърбори, на моменти трябва преводач. Батковците я разбират без проблем, постоянно я тренират на нови думи и маймунджелъци. Днес заварих големия да я учи да прави лицеви опори.  Mr. Green

# 186
  • София
Вече изтичат двете години платен отпуск по майчинство, а места в яслите няма! Моето поне не е прието... Направо незнам какво ще правим  ooooh!

# 187
Благодаря  момичета, ще видя как ще действам. Първо ще започна с проба на обедния сън, че е по-кратко времето. Притеснява ме това вдигане нощем, защото той е много крив, като е сънен ( като мама )! Последните две нощи го преобличам, защото памперса му е пропуснал  Rolling Eyes Много пишка нощес.

# 188
Може на по-късен етап да махнете нощния памперс. Първо през деня.

# 189
Наш Славян пък само го налагат по площадките, той никога не посяга, само ме гледа душичката и се чуди какво става. Тъжно ми е понякога, най вече като е приятелче побойника и съвсем не знам как да постъпя.

Гърнето е голяма драма при нас, седи само ако много активно го забавлявам, но вътре нищо не се случва. Идея нямам какво да правя, а от август е на ясла.

Дайте идейке за подаръци за рожденниците, всички питат, а аз не знам...
Иначе аз го реших на детски кът с приятелчетата, после с бабите в къщи.

Сандалките на Найк са страхотни, ходихме да ги мерим, обаче не стават за тлъстото му краче.

# 190
Ние пък така и не сме ходили на площадки. Досега малката искаше, като излезем само да си ходи. По децата не се заглеждаше особено също. Напоследък започна да им обръща внимание, но сега аз се притеснявам да я пускам пък, защото не е особено нежна и все си мисля, че без да иска може да направи беля.. Някакви идеи?

Gaggi, за подарък - ние й взехме една къщичка.. да кажем многофункционална, има пиано и основното е, че има фигурки на животни, които трябва да се сложат на определени места и издават съответния звук. Е, това е първата играчка, която пази, не мислех, че ще доживея Grinning

Kато цяло не се заглежда мн по играчки, но ако издават звуци им обръща повече внимание.

За гърнето и при нас не се получава... Чакам да се стопли малко още апартамента и единственото, което ми хрумва е направо да махам памперса и да се готвя за голямо бърсане.

И накрая един въпрос Simple Smile Как се справят малчуганите с говоренето? Миша все още отказва да ни говори..

# 191
Аз махнах памперса и ми прави напук като не върши нищо на гърне или тоалетна, а знае за какво се използват. И сега си сменяме гащи на поразия Simple Smile Все някога ще и писне, аз не се давам обаче, памперс само за спане. Като почне да върши работа където трябва ще махам и този на обедния сън. Нощния като спре да пие мляко през нощта.
За подарък съм поръчала кукла, една Маша, дрешки и сандали. Колела, колички и всякакви превозни средства имаме в излишък даже. Обмислям и един конструктор хубав да вземем

# 192
Боя на площадките е в реда на нещата, това си е вид комуникация   Grinning Баткото доста го шляпаха, но после почна да се защитава и в градината му беше полезно.
Маги е средна работа, не е агресивна, но не позволява да я бията.
За Р.Д получи дрешки за лятото

# 193
  • София
И нашият рожден ден мина. Дрешки и книги бяха повечето подаръци. Аз играчки не купувам.  Rolling Eyes Вкъщи е пълно с всякакви видове - плюшени, кукли, коли, колело, тротинетка, за дърпане и какво ли още не. Малко по-практично гледам вече на нещата. Mr. Green
Мария е голяма бърборана, постоянно говори нещо, повтаря. Понякога ме изумява, че знае някои думи. Големият ми син беше бърборан. На 1г. и 10м. поръчва в едно капанче на сервитьорката (били с баба му): "На дъка, на биа" - Една дъвка за него и една бира за баба му.  Joy
От тогава имам чувството, че мълчи само когато спи. Малкият син проговори трудно.

# 194
  • Варна
Аз пък исках играчки. Но получи и дрехи, които са му малки. Откакто се е родил, 80% от дрехите, които са му подарили, са му малки. А да кажеш, че е гигант - не е. Около 90 см. е, 12,8 кг. Най-тъпото е, че получава малките дрехи от родители на деца на сходна на моето момче възраст. Да бяха без деца или майки на малки бебета, разбирам..

Общи условия

Активация на акаунт