ЮЛЧЕ грамчета наддава, рита, шава и на мама радост дава! ТЕМА 3

• 54 747
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте! Аз бях със скъсена шийка на 50% в 17 седмица, но ми направиха серклаж, сега казаха, че е добре, но като ми откриха това скъсяване ми казаха задължително много почивка, самата тежест на бебето, натоварването и ако имаш контракции от време на време допринасяли за скъсяяването, но с повече почивка и с редовно взимане на лекарствата, които са изписани не е страшно.

# 361
На мен ми се струва, че не са ми проверявали шийката. Нали с коремен ехограф не се вижда? Какви симптоми трябва да имам, за да я проверят?  Thinking

# 362
Всъщност аз исках да я проверят и те я провериха тогава.
Зомби, при скъсяването няма симтоми. Поне при мен няма.

# 363
Момичета имате ли газове? Мен можре да ме използват за измъчване на затворници. Чак ме е срам да изляза, че направо не се усещам. Много ми е неприятно

# 364
Как може да не я проверяват всеки път, след като няма симптоми, а е толкова опасно!?

# 365
За газовете много помагат киви и круши на гладно. Аз ядох и една активия.
За шийката моята е гледаха в 16 седмица по мое настояване. Сега на фм пак я мериха с коремния. Хубаво е да се провери. От страх за шийката започнах магнезия от 13 седмица. Peace

# 366
на мен на ФМ ми мериха шийката и казаха, че е 3,2см , пишеше на листа, че има нисък риск от преждевременно раждане. От тогава не знам какво се случва, но съм спокойна.
Аз нямам газове, обаче понякога като се появят и много ме боли корема, все едно не мога да ги изкарам  Embarassed

Добре дошли на новите мами  Hug доста мамчета се събрахме  Grinning

# 367
  • София
Здравейте,

Добре дошли на новодошлите мами! Добре заварили на останалите!
Много ми харесва, че обсъждате колички. Ние вече закупихме, но е хубаво да знаем мнения и трикове от опитни мами. Четох, че не било хубаво детето (новородено) да седи дълго в столчето за кола. Не повече от 1:30 до 2 часа най-много. Ние сме с опция за преходници/адаптори или там каквото се води и може да си слагаме столчето направо на количката, но не знам до колко е полезно. Иначе много удобно ми се струва. Защо измислят столчетата, така че да не са полезни за гръбначето на детето. Защо не ги съобразяват?
Както и да е! Хубав ден! Все пак е петък - 2 дена почивка ще има!!!  

# 368
И на мен досега не са ми мерили шийката или поне не са ми казвали. Нито пък са ме преглеждали вагинално.  Rolling Eyes

# 369
за шийката по-точно мери вагиналния ехограф Peace

# 370
Моята АГ също не ми беше мерила шийката и когато постъпих в Майчин дом за амниоцентезата, на вагиналния преглед доц. Карагьозова се усъмни, че е скъсена и ме прегледа на вагинален ехограф. В епикризата е записала 20% скъсена шийка и ми изписа Магнерот, но-шпа и утрогустан/вагинално/ до 32 г.с. Беше много възмутена, че следящата ме АГ не ми е мерила шийката. Когато ме изписаха ходих при моята АГ, тя ме гледа на коремен ехограф и каза, че не ми е скъсена - 3,5см. Това беше към края на март. Тази седмица във вторник бях на преглед при доцент в близкия обласен град. Макар да му разказах за скъсената шийка той прегледа на ехографа само бебчо, че трябваше да го подсетя да ми види и шийката - мери и каза че не е скъсена - 3,5см, но да продължавам да си пия лекарствата. На следващия ден ходих на фетална морфология. Там д-ра ми каза, че имам скъсяване - 2,5 см. Но каза, че иначе шийката е добре и не вижда проблеми. Така че всеки я мери различно. Но почивката определено е препоръчителна.

# 371
  • морето и сините вълни :)
ЗДравейте,
Относно газовете положението става неспасяемо ако вечер се наям със салата от домати и краставици. От нитратите ли не знам -надува ми се корема и става чудо през ноща ooooh! ooooh!
Шийка на матката нямам спомен да са ми казвали колко см-освен преди 2 седмици като ходих при моя док заради контракциите да ми я е мерил но да не ми е казал.Защото накрая каза че няма нищо обезпокояващо към момента което ме навежда на мисълта че може би я е гледал както и за отлепвания Peace.
Аз съм със хрема и болно гърло-немога да си закопчавам якетата и последните дни беше доста студено и ето го резултата. Личната ми каза че не е вирус-накара ми се как съм облечена и така. Чакам да се столи Peace

# 372
4akura, и аз съм на утрогестан.Ти по колко слагаш?
И аз имам газове, но с повече плодове и по-малко пикантна храна е добре положението.

# 373
Аз мисля, че на вагинален шийката се мери най-точно. Май на коремния излиза по-къса. Моята с вагинален в 16 седмица беше 5см. С коремния в 21 г.с беше 3.4. Тъй като ми се стори драстична разликата, направих консултация на още едно място. И там потвърдиха, че шийката е добре и ми казаха, че вагиналния и коремния мерили по различен начин. newsm78

# 374
Моята шийка доктор Сигридов я мери всеки път. Знам, защото един път се усъмни за скъсяване и я премери с вагиналния накрайник, но всичко си беше ОК. Мисля че беше 3,7мм. Иначе тя с напредването на бременността си се скъсява, но трябва да се следи да е в нормата. Д-р Ташков от ЖК би трябвало и той да я следи, въпреки че не сме го коментирали специално Thinking
Газове и аз имам повече сравнение с преди и наистина има и забавни моменти Joy Като цяло стомахът ми стана по-нередовен, но се справям засега Mr. Green
Относно кошничките за кола и аз знам, че не бива бебето да е повече от 2 часа в тях.

Общи условия

Активация на акаунт