ЮЛЧЕ грамчета наддава, рита, шава и на мама радост дава! ТЕМА 3

• 54 094
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Pippa, и аз мисля като Африканчо, че при теб е ставало въпрос за хипогликемия. В друг такъв случай когато се чувстваш отмаляла и притреперваш, а не си яла скоро, хапни си веднага нещо сладко.
 По въпроса за дисковата херния, не още не мога да намеря такъв или подобен колан. Питаха ме за фирмата производител/марката. Можеш ли да ми я кажеш?

Африканчо, точно днес за мен темата с високото кръвно е много актуална. Знаеш ли какво ми помага в такъв случай?  Храненето. Няма как да пия медикаменти и затова преди време започнах да проучвам кои храни помага за свалянето на високото кръвно, и обратното. За сега, бананите ми помагат най-бързо. Червеното цвекло ( сурово ) на салата също ми помага.  Предполагам, че знаеш, де, но все пак пиша, та може и на някого да помогне тази информация...

Мишолинка, рано е, рано е, ама - мерак!  Laughing  Ани Бани, днес видях в един онлайн магазин едни нощници, които хем са хубави, хем подходящи за кърмене, хем с халатче. Ако искаш, мога да ти пратя линк на лични , че може да счете като реклама, ако ги публикувам в темата. Предполагам...

# 616
  • Варна
Христа,ще ти пратя довечера името на производителя,че съм на работа сега. Не че ме е скъсала днес Laughing . Утре може би ще имам възможност да мина през магазина,предполагам че няма да има проблем да ти свършат услугата. Не е вариант обаче,аз да го купя и да ти го пратя,тъй като е с размери С,М,Л и с магазина мисля, че би била най-добрата връзка.Мисля директната комуникация е най- добре. Може би ще искат да им дадеш мерки някакви. А нощниците мен ме интересуват  Grinning

# 617
Христа,ще ти пратя довечера името на производителя,че съм на работа сега. Не че ме е скъсала днес Laughing . Утре може би ще имам възможност да мина през магазина,предполагам че няма да има проблем да ти свършат услугата. Не е вариант обаче,аз да го купя и да ти го пратя,тъй като е с размери С,М,Л и с магазина мисля, че би била най-добрата връзка.Мисля директната комуникация е най- добре. Може би ще искат да им дадеш мерки някакви. А нощниците мен ме интересуват  Grinning

Разбира се, разбира се, не бих искала такова нещо! Много благодаря!
А, за нощниците, ще ти пратя линк на лични!  bouquet

# 618
Направила съм си списъка и полека започвам да отмятам. Купих си две нощници, имам и една от миналия път, не са за кърмене, аз с нощници не спя НИКОГА, едната е с копчета по средата, а на другите две деколтетата са доататъчни, че да покажа поне едната... 😀 За три дни ще ми свършат работа. Приготвила съм също крем за зърна и една залъгалка, която всъщност е първият подарък за девойката, ще трябва да си купя още една-две. Имам още много за отмятане, но пък има и много време.

# 619
Вампи, ами то това е достатъчно - да имат копчета, за да са подходящи за кърмене. И аз имам две от предния път, но хич не ми харесват ( мъжът ми ги купи ).  Mr. Green Аз тогава оставих мноого покупки за последния момент.

Споделям ви една статия по въпроса за високото кръвно и храните, които го понижават: 
Скрит текст:
Осем продукта, полезни за хората с високо кръвно налягане

Ценна помощ в борбата с високото кръвно налягане можете да получите от следните хранителни продукти:
Прясно мляко. Редовното консумиране на качествено прясно мляко може да намали кръвното налягане с 3 до 10 %. Млечната напитка осигурява на организма витамин D икалий, изключително полезни вещества, помагащи при състояния на нездравословно кръвно налягане. Специалисти твърдят още, че прясното мляко с каймак съдейства за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания с 15 процента.

Спанак. Растението е богато на хранителни вещества и минерални соли, което го прави изключително полезен за организма. Не съдържа мазнини и холестерол. Ниската калоричност на спанака го превръща в изключително подходяща диетична храна. Листата на зеленчука са богати на белтъчини, въглехидрати, витамините А, В1, В2, В6, РР, С и в по-малко количество витамин К.

Слънчогледови семки. Този продукт е богат на магнезий и калий, съставки, помагащи да се нормализира кръвното налягане.

Боб. Зърнени храни, съдържащи ленено семе или псилиум, понижават холестерола и са изключително полезни при високо кръвно налягане. Бобът има изключително висока хранителна стойност, съдържа белтъчини — 23.3%;въглехидрати — 55.5%; вода — 11.2% и мазнини — 1.5%; в състава му влизат още витамини от групата В и витамин С.
Картофи. Специалистите препоръчват при високо кръвно налягане да се наблегне на консумацията на печени картофи. Картофите имат високо съдържание на въглехидрати, белтъчини, минерали (особено калий) и витамини, включително витамин C.
Банани. Този уникален тропически плод е изключително богат на калий, което го прави идеален в борбата с високото кръвно налягане.

Соя. Бобеното растение съдържа различни полезни хранителни вещества, подходящи при състояния на високо кръвно. Соята намалява риска от сърдечни заболявания, доказва авторитетни проучвания.
Черен шоколад. Няколко парченца шоколад в дневното ви меню могат значително да подобрят здравословното ви състояние и да помогнат за смъкване на високото кръвно налягане. [научи повече...]

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 12:25 от Hrista

# 620
На мен ми е рано още да мисля за стягане на багаж за болницата - има 3 месеца, все пак. Бебчо също още нищо си няма. Още малко и мисля да започваме с покупките, не мисля да оставям за последния момент.

# 621
Оо, те моите са от най-евтините, малко бабешки😀, това имах предвид. А иначе гледам в алито горнища с ципчета баш на мястото на събитието, такива бих си взела за вкъщи.
Гледам че го докарахме до 40 страници, давайте предложения за заглавие и ще пусна анкета.

# 622
Момичета,внимавайте с кръвното. Хубаво е да ви види лекар и ако се наложи да изпише нещо. Хубаво е да ви види кардиолог и нефролог. А за белтък най-точна информация дава 24 часовата урина. Еднократната може да излезне фалшиво положителна.

# 623
Здравейте и от мен Simple Smile аз мисля към 8-мия месец да си пооправя нещата за болницата. Все пак още не съм влязла в 7-ми, има време. Тези седмици ни предстои местене и съм на друга вълна  Simple Smile След това вече ще започна малко по малко да си подготвям нещата, че времето си минава. Днес ме е обзело едно чувство, нямам търпение да си гушна бебето и да му се порадвам  Heart  Иначе бързо ми минава времето нищо че не ходя на работа, вкъщи винаги има какво да се прави  Simple Smile  В четвъртък съм на ЖК и ще видя как е и бебка        Heart Eyes  Хубава ден от мен  Hug

# 624
Здравейте и от мен,
току що бях на ЖК да се видим с бебчо Simple Smile Вече сме 983 гр, 26 +5 седмица съм, качила съм 7.4 кг от началото, което казаха, че е напълно нормално Simple Smile
В момента сме на вълна "избор на брачни халки" и е ад, ако някоя от вас може да ми сподели мнение / опит, ще съм много благодарна Sad

bouquet

# 625
А къде в София могат да се купят нощници за кърмачки?

# 626
  • Варна
А къде в София могат да се купят нощници за кърмачки?
  То май се оказа,че в цяла България продават едни и същи. Ето такива с различни картинки.
 Преди малко обаче ми попадна една нощница на БГ фирма мисля,която ми допадна,но не знам на какво ще заприлича на вторият ден от раждането. Дали има смисъл? Практично ли е?Ето тази . Има и други цветове и подобни модели.

Това си мисля,че като отида да раждам ,всички ще сме с еднакви нощници и ще се различаваме по картинките.  Joy

# 627
Точно така е. Пазарът е залят с такива нощници с различни апликации.  Rolling Eyes Поне знаем, че са удобни. Тази розовата е хубава, но нещо не мога да й разбера горната част.  newsm78 Отдолу със сутиен ли е?

Ваня, ти беше малко след мен май. И аз в четвъртък съм на ЖК. Времето наистина сякаш лети за мен. Не усещам кога минават дните.  Shocked

Nevermind_177, браво на бебока.  Simple Smile Искам и аз да разбера вече колко тежи, макар че най-вероятно няма да ми кажат.  Crossing Arms

# 628
  • морето и сините вълни :)
Пипа,има на базара на Чаталджа една бутка с бельо ,пижами и то бг.Те си ги шият -Златеви мисля беше фирмата.Та аз имам от тях пижами памучни зимни и са супер.Та мисля май месец след велик ден да се пусна и да видя какво ще предложат.
Но определено ще търся нещо без ръкав.Или ще е с тънка презрамка или дебела/като на дълъг потник/.Може и в Джъмбо да прескоча пускат мн леки плажни рокли че може и с тва да се накипря,като за плаж.Хахаха.
Хриси пусни линка в темата за нощниците ,няма проблеми да се пишат такива неща.Все пак за това е форум да се обсъжда Simple Smile

# 629
Момичета да ви попитам вие ще си ползвате ли отпуските за тази година или направо болничен?и доктора от жк го издава,а плащате ли го  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт