Косопад - 9 тема

• 144 477
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
CheerUp, това ли е , за което говориш http://apteka.framar.bg/30033375/%D1%85%D1%83%D0%B0%D0%BB%D1%83% … D0%B3%D0%B0%D1%80
Ако да, колко време го пи?

Бисквитка, според мен си вземи още една опаковка. Аз поне каквито и неща да съм използвала, винаги гледам да са поне 2 месеца, за да мога да съм сигурна дали има ефект наистина. Те нали и без това казват, каквото и да пиеш или мажеш - да е поне 3 месеца.

# 496
  • Велико Търново
sharpy, взех си още един шампоан Wink има някакво намаляване на косопада, но има още какво да се желая. След това трябва да предприема мерки за уплътняване - сега, след като опада доста, стои една рехава, тънка, прозира направо... Confused Ще се радвам на предложения в тази насока bouquet

# 497
Biskvitka, аз препоръчах Ревита, на мен ми помогна и исках да напиша тук. На моя приятелка със сериозен косопад също. Още си го ползвам от пролетта не знам коя опаковка.
Моята комбинация обаче беше друга - ползвах и ампулите на Керастас. Деля ги на две, даже може и да не ги ползвам всеки ден. Така мога и месец да откарам с тях и ми спират косопада.
Шапоанът Приорин също мисля, че действа.
Ревита с ампулите на Керастас със сигурност.
Аз обаче вече не знам дали да давам съвети, защото при мен все се връща леко засилен косопад след време.
Мисля, че усетих обаче, че сама си го предизвиквам, като използвам често един кортикостероиден крем с антибиотик.
Ако някой взима някакви лекарства, също трябва да помисли възможно ли е да е от тях.
Иначе на щитовидната жлеза си изследвах всичко възможно, стрес не мога да кажа, че имам вече.
Направо си усетих, че като не ползвам този крем, нямам и косопад.

# 498
  • София
Някой с мнение за Алпецин шампоан?

Иначе и моята коса пада много тази есен, ще търся този Ревита.

# 499
  • Велико Търново
Благодаря ти, marigold_ bouquet
Ти за кои ампули на Керастаз говориш - против косопад, или Денсифик?
Аз мисля да взема серията Денсифик - шампоан и маска/макар да съм ги ползвала преди 2 години и малко ми пресушаваха косата/, да редувам с ш-н Ревита, + ампули Денсифик, поне малко да се уплътни пустия косъм.... Confused

# 500
Ох, и аз ще взема да го поръчам този шампоан като взема заплата. Моята коса също стана като перушина, темето ми прозира, особено отпред Sad

# 501
Biskvitka, ампулте Aminexil Force R на Керастас, тези, които са против косопад. С тях и Ревита ми спря косопада.
След като спрях косопада, си купих и ампулите Денсифик и имам нова коса от тях. Мъжът ми каза, че само на челото не ми е порастнала нова коса. Но още си ползвам и Ревита, вече обаче го редувам с всякакви шампоани.
При шампоана Денсифик съм чела, че маската е тази, която повече изсушава. Шампоанът го имам, но не го комбинирам с маската. На мен не ми изсушава, но и моята коса вече дори не е боядисвана от доста месеци.
Но и не го ползвам много поредни пъти.

# 502
  • Велико Търново
Благодаря ти Hug
А с каква маска използваш ш-н Денсифик?

# 503
  • София
Купих си шампоан Рене Футере, ще докладвам.

# 504
  • софия
Здравейте ,момичета ползвали ли сте серията на Клоран с хинин-шампоан,балсам и серум.

# 505
Шампоанът Денсифик първо използвах с тази маска:
https://milkshakehaircare.co.uk/product/no-inhibition-age-renew- … evitalising-mask/
Маската е хидратираща и със съответния шапоан ми сплескваше косата. С Денсификт ставаше добре. Нещо чак невероятно не беше маската, но ми хареса.

Сега комбинирам Денсифик с един балсам от ДМ на Aussie:
https://www.chemistdirect.co.uk/aussie-frizz-miracle-conditioner/prd-q3o
Който много харесвам и ползвам с всички шампоани, които имам.
Оставя косата с обем и блясък.
Но моята коса не е третирана с нищо в момента, не е и боядисвана от много месеци.
На приятелка с поизсушена от боя коса също се харесва този балсам. Поне не е скъп.
Комбинирай си Денсифик с някоя маска или балсам, които си харесваш как ти се отразяват на косата. Хидратираща или балансирана.

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 22:24 от marigold_

# 506
За косопад ползвах само Фитовал. Нищичко не се получи.
Накрая започнах всяка седмица да правя домашна маска.
Примерно смесвам пъдпъдъче яйце, зехтин, мед. Или мая, мед и зехтин. Понякога слагам и лук.
След третата маска косопада намаля изключително. Принципно е нормално да падне някой косъм, но аз на всяко къпане запушвах целия сифон. А сега нямам този проблем. Има вътре 3-4 косъма.
Сега остава да боря оредяването на косата. Много е гъста, но отпред на челото имам леко оредяване.

# 507
  • София
Аз не я виждам като оредяла още, но ми писна от тези косми навсякъде! В банята, в стаите - все мои косми.

# 508
Аз не я виждам като оредяла още, но ми писна от тези косми навсякъде! В банята, в стаите - все мои косми.
Знам какво е да си почистиш кухнята и след час да видиш 1 тон косми.
А оредяването не винаги идва от косопада. При мен си е от друго.
Смело пробвай с маска. Примерно - мед, пъд. яйце, зехтин.

# 509
[quote author=marigold_ link=topic=907851.msg33845369#msg33845369 date=1476085850
Мисля, че усетих обаче, че сама си го предизвиквам, като използвам често един кортикостероиден крем с антибиотик.
[/quote]

marigold, кой е този крем и къде го използаваш - върху колко голям участък от кожата и близо ли до скалпа?

Общи условия

Активация на акаунт