~~Идва март с копнеж, за АПРИЛския бебевалеж!~~ №6

• 53 523
  • 770
  •   1
Отговори
# 150
Аз ще раждам там, без избор на екип. термина ми е 06.04.16 г. За дни на отворените врати не знам.

# 151
  • София
Аз изпрах и изгладих всичко минах целия шкаф и креватче с препарата за студена стерилизация и ги наслагах дрехите по шкафовете. Ако бебо се позабави може да му минавам по една ютия преди да ги обличам, но предвид поседните ми прегледи и репликата на лекарката, че "малчо е готов да излиза" едва ли 2.04 ще дочакаме  Joy

Сузи, извинявай за въпроса, но какво значи препарат за студена стерилизация?
http://www.martis93.com/Chicco/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1 … 0%B8%D1%8F-Chicco Намерих някакъв във нета да ти покажа моя е на Нуб но е хубаво защото извличат киселини от плодове и с тях избиват бактерии и микроби и не е вреден за бебо той се използва за шишета и биберони, но аз след като първо минах преди месец с белина разтвор креватчето, след това с препарат за мебели и преди няколко дни реших и с това да мина  #Crazy Ама аз съм си леко луда на тема чистота  Laughing

# 152
  • Пловдив
За болничните би трябвало да ги получиш тези дни. Моите като се дадат до 10-то число в НОИ, след 15-то идват. Но идват на части..За всеки болничен поотделно и ако има прекъсване на месеца отново. Но вече 2 пъти звъня в НОИ за информация, имат телефони в сайта, най-добре звънни да питаш..

# 153
Честита Баба Марта и от мен, момичета! Да сме здрави, да са здрави бебоците и татковците Simple Smile!
Болничен имах един, супер бързо ми го платиха. Изтече на 14.02 на 25.02 имах превод. Пуснали са го в НОИ, обаче много бързо, та затова.

# 154
На мен за януари ми изплатиха болничния, и след това имах още един превод- но май частичен за февруари. Логиката на НОИ е нещо, които никога няма да схвана.

# 155
Jane, изчистват до края на месеца, затова така се получава, ако си застъпила в два месеца, може да имаш два превода.

# 156
Jane, изчистват до края на месеца, затова така се получава, ако си застъпила в два месеца, може да имаш два превода.

Peace Да, нещо такова се получава. Досега не са ми бавили превод особено , дори напротив- дано така да продължават.

# 157
Честита нова тема, много изписано тия дни, но успях да изчета всичко.
Честита Баба Марта на всички.
Моят термин е 15.04.и на мен почва да ми тежи всичко, утре съм на ЖК и тогава ще се разберем с доктора как и кога ще трябва да постъпя в родилното.За сега бебчо е седалище и сигурно ще съм секцио.
Искам да попитам има ли дами който ще раждат в Майчин Дом-гр.София?И дали някоя знае как става записване за ден на отворени врати за там?
Хубав и слънчев ден bouquet
Аз също съм там без избор на екип. За отворените врати е късно, аз се записах преди 10 дни и първата свободна дата беше 31.03....
Ако искаш пробвай, в сайта на болницата има телефон, там става записването Simple Smile

# 158
Здравейте и Честита Баба Марта Simple Smile

Аз май не съм се похвалила в покупките ни от уикенда Simple Smile

Ето количката, 3 в 1 е, още ноември на Бебемания я избрахме (и преди съм я показвала):
http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/bebeshka-kolichka-s-max-mojito-retrus

Ето креватчето, бяло и оранжево ще е, за да отива на другите мебели в нашата стая (които са обзавеждане за детска стая всъщност, спалнята ни е 120/200 см), с четири чекмеджета, без люлка, 70/140 см.
http://moebebe.com/detski-legla-i-spalni-komplekti/leglo-diana-l … tiri-chekmedzheta

В чекмеджетата ще стоят дрешки и одеялца. Повивалникът ще стои върху бюрото в нашата стая (компютърът ще отиде в другата стая, която ще е склад/гостна). До него да седи взехме етажерка от Икеа (http://www.ikea.bg/living-room/Living-room-storage/BILLY-system/ … ames/51056/76132/), като на част от рафтчетата сложихме кошници, които ѝ пасват като чекмеджета (http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Small-storage/Boxes-and-baskets/8497/9628/), по другите ще си редя неща. Това ще му е оборудването на първо време. Ваничка ни подариха. Може би трябва да и вземем стойка. Аз мислех да я слагаме на кухненската маса, ама ММ е против. И шезлонг искам, но още не сме го избрали, а и не е най-спешното.

# 159
Panda, много хубави покупки. От вчера Harista, ме зариби с тези органайзери и шкафчета, много удобни изглеждат.
 С баткото бяхме с вана със стойка, да удобно, но голяма разправия. Към 6- я месец купихме нова вана и на масата:) . Шезлонгът си е полезна вещ, но можеш да си го поискаш като подарък, ако някой те пита. Ние купихме, после ни подариха два Simple Smile

# 160
Мерси момичета , утре ще ходя да си извадя този Пик код и ще видя какво се случва, защото този от декември - януари поне да го пуснат...както и да е  Peace

# 161
Panda, много хубави покупки. От вчера Harista, ме зариби с тези органайзери и шкафчета, много удобни изглеждат.
 С баткото бяхме с вана със стойка, да удобно, но голяма разправия. Към 6- я месец купихме нова вана и на масата:) . Шезлонгът си е полезна вещ, но можеш да си го поискаш като подарък, ако някой те пита. Ние купихме, после ни подариха два Simple Smile

Зои, мерси за мнението Simple Smile И мен ми се струва, че на масата, ще е екстра. А стойката е още един разход и още нещо да заема място в къщи. И за шезлонга по такива причини не бързам - все някои близки се надявам да изявят желание да подарят нещо на бебо.

# 162
  • Стара Загора
Връщам се от ЖК и бебка е 1.800-1.900 в 31г.с.+5дни. Вече се е обърнала и дано си останем така до края. Пуснаха ни я е на 3д, но си криеше лицето и само видяхме какви големи бузи има  Crazy
Лекарката каза, че е голяма бузла и след 2 седмици ще се видим пак. Тогава ще съм 34 седмица и ще ми пуснат кръв, урина и микробиология.

# 163
Браво на момичето, че се е обърнало!
И аз се връщам от преглед - в 35 г.с. съм (кога стана!? Laughing), бебчо обаче още не се е обърнал. Гинеколожката ми вече ще ме гледа всяка седмица на ехограф. Каза, че ако до 2 седмици не се е обърнал, ще ме прати в болницата, където ще раждам, за да определим дата за секцио и подробностите. Вкъщи след прегледа си поревах малко, страх ме хваща колкото повече наближава моментът, но казах на бебето да не се плаши, ще се справим някакси Mr. Green

# 164
За размерите  на бебето исках да споделя,ходя при двама лекари единия по ЗК И  един частно та ...ЗК измери бебето 2400, а частното 3000. Много голяма разлика ми се видя  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт