~~Идва март с копнеж, за АПРИЛския бебевалеж!~~ №6

• 53 684
  • 770
  •   1
Отговори
# 720
И аз купих еднократно бельо за престоя в болницата. За всеки случай си взех и два чифта бельо. Превръзки не съм взимала, казаха ми че от там ще ми дадат.  Относно стриите- аз се мазах до 4-5 месец с микс от кокосово масло и лосион на Палмърс. После само с лосиона по 2-3 пъти дневно. Не ми се появиха, но да видим как ще е по време на кърмене. С килограмите съм 11 напред, от два месеца не съм качила нищо. Дрехите са ми същия размер както и от преди да забременея и за това рискувах и си купих една рокля за изписването  #Crazy

# 721
Споделям много хубава статия за кърменето след секцио:
http://www.estestveno.com/node/131
Усещам нещата както тази майка, не желая АМ да бъде вариянт за бебето, имам гърди и искам да кърмя, знам че бебето се ражда със запаси... Дано да имам сили и на практика да го приложа, тъй като едва ли ще имам подкрепа от персонала в болницата, която подкрепа пък е толкова нужна  - особено за първо бебенце, когато даже не знеш как да го вземеш в ръце ( поне аз бебе не съм държала никога, само веднъж за снимка) Laughing

# 722
  • София
Момичета, на 17.03 в 9:15 часа родих Христо - 3210, 52 см, с планово секцио в МД София.
Сега се запознаваме един с друг и от днес се опитваме и да се кърмим.

Честито и на другите родили мами!

# 723
Честито момченце Нелка! Да ви е жив и здрав 👶🏼

# 724
Честито, Нелка Hug

# 725
 newsm51 smile3525Честити да са новите бебчета! Нека са здрави и щастливи, за да носят само радости!!! newsm51 smile3525

newsm17Парис успех! newsm17

За стриите мами, имам от няколко дни много ме сърби корема, естествено стана огромен и се нацепих, същото стана и с каката, колко и да се мажа ........Багаж не съм събирала, както все повтарям, хич не съм готова, е уж имам време, не съм влязла в деветия, ама .....

Лека и спокойна нощ на всички, и на бебчовците и на мамите! newsm07

# 726
Споделям много хубава статия за кърменето след секцио:
http://www.estestveno.com/node/131
Усещам нещата както тази майка, не желая АМ да бъде вариянт за бебето, имам гърди и искам да кърмя, знам че бебето се ражда със запаси... Дано да имам сили и на практика да го приложа, тъй като едва ли ще имам подкрепа от персонала в болницата, която подкрепа пък е толкова нужна  - особено за първо бебенце, когато даже не знеш как да го вземеш в ръце ( поне аз бебе не съм държала никога, само веднъж за снимка) Laughing
Статията е много хубава и позитивна за силата на духа на майката Simple Smile дано всяка от нас успее да намери сили в себе си и подкрепа в тези така важни моменти за нас, Addicted ти къде ще раждаш защо мислиш, че няма да имаш подкрепа от персонала на болницата?

# 727
В най-обикновена държавна болница в Пловдив. А всъщност май отговорът на въпроса ти е " в България" Laughing
Наскоро четох за една от скандинавските страни, че ако майката няма възможност да се грижи за бебето (напр. след секцио), бебето се дава на бащата да го гушка веднага след раждането. Харесва ми, че насърчават физическия контакт между бебе и родител.
Аз започвам да получавам съвети от родители вече. Свекървата обяснява на моя преди малко по телефона, че е важно да приемам много течности, за да имам кърма, а моя колкото и да й обяснява, че приемам течности, тя пак настоява да приемам течности Laughing Днес моите родители бяха на гости - не знам защо очакват, че бременните трябва да са дебели, за да са здрави. Нищо, че АГ-то ми е доволна от теглото ми, за тях не е нормално. Родители...какво да правиш, от тук нататък се започва с непоисканите съвети явно. Но..да са ни живи и здрави!

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 21:32 от addicted2U

# 728
Addicted2U, последно на окръжна ли се спря, или на вми? С екип ли ще раждаш? Аз се боря за още една седмица да сме 2в1, иначе ще трябва да ходя и аз в една от двете ☹

# 729
В болницата, в която аз ще раждам изрично натъртиха, че уроци по кърмене не дават. Аз също дори не съм държала бебе, но напук на всичко в последно време ме е обхванало пълното спокойствие, че ще се справя. Това все пак ще си е моето бебе, няма как да не си паснем Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 730
Още от началото на бременността реших да е в Окръжна, без избор на екип, макар че мисля, че и в двете болници има достатъчно специалисти. Миналата година приятелка ражда в Окръжна, изключително доволна е, вкл. и от отношението на акушерките!!! (както знаем, в повечето случаи не са много любезни Crazy). Ражда секцио, искали са да й дадат бебето скоро след операцията, но тя не се чувствала в състояние да се грижи за него, за това са й го дали по-късно за постоянно. Аз все си мисля, че просто е случила на готини акушерки, защото масово чета за ужасно отношение към родилките (не говоря за конкретна болница, а като цяло). Аз ходих и на ден на отворените врати и ми хареса. Лежала съм в частна болница и не отстъпват по приятна обстановка в стаите. И най-важното - в Окръжна имат неонатология, в повечето частни болници нямат.
Иначе в началото четох много за двете болници, от ВМИ се отказах, защото нямало постоянно топла вода, или студена, или марна, както и заради недобрата хигиена в стаите (не знам дали отделението е ремонтирано скоро, не говоря от личен опит и не знам до колко е вярно това инфо, просто реших, че няма да е ВМИ). Като цяло за всяка болница си има положителни и отрицателни мнения - много мами раждат в Селена, но приятелят ми има колежка, която пък не е останала доволна.
За Окръжна болница също наскоро се опитаха да ме разубедят-родилка, която преносва, бебето е голямо, АГ-то й е казало, че не може да роди нормално това голямо бебе, но в Окръжна не правят секцио просто така и я чакаха да роди нормално. Не беше доволна и от отношението на акушерките.
Gospojicata, кога ти е терминът?

# 731
Моят термин е за 19 април, но бебо бърза да излиза и ако не съм влезнала и преполовила 37с няма как да раждам в торакс, където ми е жк, а и няколко пъти лежах за задържане и съм адски доволна от отношение и професионализъм като се започне от санитарките та до лекарите, и съм лежала по здравна каса там! И аз още в началото на бремеността се отказах от вми-прокурвих една вечер и след 30 мин чакане една акушерка ми се развика-спокойно бе мойто момиче, за къде си се разбързала?!!! Това ме отказа. А за окръжна съм чувала и лоши и хубави отзиви, но предпочитам да си родя при лекаря, при който се следя, а и торакс ми е на 2 мин от нас 😜

# 732
Най-важното е ти да си спокойна и да имаш доверие в екипа Heart Eyes

# 733
Абсолютно съм съгласна 🤗

# 734
За съветите определено ще има доста и искани и не толкова дано съумеем да сме спокойни и да не се изнервяме, роднините са си роднини Grinning,  а за Окръжна и аз съм чувала по добри отзиви и приятелка, която ражда там преди няколко месеца беше много доволна, даже сподели че имало консултантка по кърменето( незнам дали има постоянно такива), която и е дала много добри съвети, така че успех и дано случиш на екип Simple Smile днес имам малко контракции и дано бебчо стиска още малко, че ми останаха някои неща за довършване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт