~~Идва март с копнеж, за АПРИЛския бебевалеж!~~ №6

• 53 684
  • 770
  •   1
Отговори
# 750
Коремчето на бебето също не е голямо.
Ама тези майки как си стискат гърдите все едно са гумени Joy Страшно изглежда!

# 751
Честит Рожден Ден на Косара и Христо  bouquet bouquet , а на мамите бързо възстановяване и прибиране вкъщи  Hug

Когато имате възможност разкажете за раждането  Blush
Честита първа пролет на всички коремчета  bouquet, май от днес почват овенчета да се раждат  newsm78

# 752
  • Варна
Овенчетата са от утре, питайте ме мен Simple Smile Днес ще лежа и няма да мърдам от леглото   Laughing

# 753
Да, овенчетата са от утре. Хаха, zina, стискай кълки!!!   Simple Smile Rolling Eyes

addicted, хубава статия за кърменето след секцио. Много трогателна. Аз от всичко прочетено и чуто за кърменето, правя един единствен извод- че е въпрос на упоритост. При някои става по-лесно, При други не толкова, но има ли желание, се случва. Е, аз се надявам да сме от първите и да си станат от само себе си нещата.

Във Варна не навсякъде дават бебчетата веднага след секцио. Не знам в Окръжна как е, но АГ си имат някаква си тяхна странна политика.

Както и да е, ще се надяваме на най-доброто развитие на нещата, пък каквото стане.
Иначе ще си приготвя и книжката за кърменето за болницата  Peace

# 754
Привет мами!
 Честита пролет!
Хич не е пролетно на вън, но каквото такова! Днес ми е много отпаднало, нещо ми се мота главата! Сигурно е от тези резки смени на времето!
Стискайте и днес щом искате овенчета!

За болницата няма да взимам помпа, ако се наложи там има и дават, мисля да си взема само биба за бебчо и една пелена, за да имам чиста за всеки случай, както и пакет мокри кърпи! Останалото е багаж за мен , който отново е минимален!

Лек ден всички!

# 755
Овенчетата са от утре, питайте ме мен Simple Smile Днес ще лежа и няма да мърдам от леглото   Laughing
Laughing Laughing Laughing bouquet bouquet bouquet
...............

Да стигнем до кърменето ... Praynig
Дано не се налага цедене, а нещата да станат естествено. Четох, че трябва да се внимава за носленцето да може да диша,защото размера на главичката е по малък от гърдата. Както и ако се налага даването на водичка или дохранване да ставало с лъжичка не с шише за да не попречи това на кърменето.
Моето мнение е , че е хубаво да се кърми бебето, но все пак ако не се получат нещата ,не трябва мама да страда. Много бебенца са пораснали и с АМ. Спокойна и щастлива мама е равно на спокойно и щастливо бебе!

# 756
Андреева, не мислиш ли, че биберона ще обърка бебето и начина му на сукане? Аз не съм купила биберон, не мисля и да купувам.
Добро утро, така е - на първо място е важно мама и бебе да са здравички и щастливи, а начина на хранене не е толкова важен. Но доколкото съм чела жената трябва да има много сериозни здравословни проблеми, за да няма кърма. Както казва Jane е въпрос на упоритост. Хубаво е и да имаш подкрепа от акушерките и консултантките по кърмене, някой да ти дава кураж и да ти каже "ще се справиш".

# 757
Добро утро и аз мисля като теб, ще дам всичко от себе си, първия път не успях и кърмих малко ,но си имаше причина, сега дано всичко е ок, да няма стари случки и всичко ще се получи! Ако не , здраве да е!

По повод разказа за това момиче в Гърция, лично мнение, не ангажирам никого с него, но бях в подобна ситуация и не издържах, давах адаптирано млако, питах пречи ли, отговора беше не, просто първо слагах бебка на гърда и  после дохранвах! Аз лично няма да издържа да го гледам гладничко и плачещо! Адмирации иначе за нея! Иначе подкрепа си имаше в болницата, имаше и консултат ,който ни помагаше. Просто по някога нещата не се развиват както сме си мечтали!

За биберона, не мисля, много мои познати кърмеха до 18 месеца и децата бяха с биберони, аз лично нямам проблем с това, така че .....

Та такааааа, отивам да хапвам .....

# 758
На мен гърдите така и не са пускали кърма през бременността. Ще видим какво ще е положението след раждане.

Хайде дойде времето на упоритите овенчета! Много късмет на всички  bouquet

# 759
Аз някакси вътрешно усещам, че ще се справя с кърменето, хич не ми се иска да разчитам на благоволението на някоя акушерка да ми обесни или покаже. В you tube има страшно много клипчета как правилно да поставим бебето, а телефона ще си е с мен в болницата. Така че съм спокойна.

# 760
Addicted, сутрин още ми се гади, но гледам бързо да пия мляко с кафе и да хапна. Относно миризмите, обожавах ванилия. Сега само като я помириша и ми идва да повърна. Незнам от кога не съм се мазала с какъвто и да е крем - за лице, за ръце. Ужасно е. Сега като мириша и бебешката козметика се чудя дали няма да ми се гади и от нея. Вие на каква сте се спряли? На една лекция педиатърката каза да не се бърза със закупуването. Тя трябвало да види кожата на бебето и да се реши.
Относно кърменето, ходих на 2 лекции. Беше ми много полезно. Разбрах, че не трябва да се дава вода или чай до 6 месеца. Ако трябва да се дават капки, да бъде с лъжичка. Кърменето да е на поискване, но когато бебето спи повече от 3 часа трябва да го събудим. Говоря за в началото. Важно е след раждането бебето да се даде на майката колкото се може по-рано. Jane, в АГ Варна след секцио давали бебето след 48 час и ако до тогава не се стимулират гърдите започват проблемите.

# 761
Козметика купих на Jonson. В крайна сметка се ползва по-малко всеки ден, няма да се гримираме я! 😂😂

На мен миризмите ми бяха неприятни до 4-ти месец. След това се нормализира и почнах да си слагам парфюми. Знам че за нови стрии помага течен витамин Е. Останалото е много мазане- лилави стрии могат да се заличат, белите не.

# 762
в АГ Варна след секцио давали бебето след 48 час и ако до тогава не се стимулират гърдите започват проблемите.
Ужас! Дори и ако майката се чувства добре!? Та това си е моето бебе, как някой ще ми откаже да си го взема #2gunfire

# 763
  • Стара Загора
В болниците (АГ и частни) в Стара Загора носят бебето след 24часа след секцио. Ако майката се чувства добре и е раздвижена може да се качи при бебето на другия етаж да го види. Ако е нормално раждането и е минало без проблеми веднага след първата баня остава до майката и после заедно в стаята.

# 764
  • Варна
Ооо биберон и аз ще давам, такава помощ е за бебчето, много успокоява, не знам защо толкова се отричат  Thinking
За козметиката - взехме на Бюбхен, казват че е качествена.

Общи условия

Активация на акаунт