Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 156
  • 660
  •   1
Отговори
# 510
От 2 месеца съм на някакъв мой си режим. Ще ми е интересно да видя коментари по него.
Изключила съм напълно бързите въглехидрати - хляб и тестени, сладко, царевица, паста и макарони, ориз, картофи, грах, варива, също всякакви преработени храни, готови сосове, полу-готови неща. Никакви сокове, газирани и негазирани безалкохолни. Почти без алкохол.

Закуската :
7 ч. голяма чаша кафе с мляко.
8-9 часа - плодове или палачинка от трици (2 с.л. пшенични или овесени трици, 1 с.л. ленено семе, 1 яйце, 2 с.л. кисело мляко) с малко шунка и кашкавал.

Обяд: около 12 часа - обикновено месо/риба/морски продути/омлет/сирене + свежа салата

Ако следобед изпитам глад, пия кафе с мляко или изяждам 3 сурови ореха или няколко други сурови ядки

вечеря (около 19 часа) - обикновено свежа салата + евентуално няколко маслини или малко сирене или варено яйце или малко шунка, или авокадо. Често си правя салата табуле с киноа (сварена пъстра киноа, много магданоз, домати, пресен лук, зехтин, лимон). Понякога вечерям само риба.

Като цяло голямата порция храна е на обяд. Вечер порцията ми е малка.
Алкохол почти не пия - много рядко половин чаша червено вино вечер. Прегрешенията са ми много рядко и гледам ако прегрешавам да е с нещо пълноценно - парче истински черен хляб или сурови ядки със сушени плодове. Ако ми се прияде шоколад, хапвам само мъничко парченце, но наистина мноооого рядко.

Пазарувам внимателно и качествени продукти, приготвям храната си сама. Голямото разнообразие  е в суровите зеленчуци - гледам те да са най-голямата част като обем от храната ми. В същност готвя само месото, рибата и яйцата, другото е в сурово състояние.

Пия достатъчно вода. Спя достатъчно. Движа се умерено, карам колело, плувам. Не гладувам, ям когато съм гладна.

Като обиколки се усеща леко сваляне, но килограмите в минус са само 3 и то свалени в самото начало и от тогава - застой. Имам за сваляне доста, очаквах свалянето да е доста по-бързо.

Като положителен ефект от промяната в храненето отчитам, че вече се наяждам с по-малко количество храна от преди. Глад за въглехидрати вече няма. Например вчера бяхме на гости, за да не обидя домакинята опитах от някои неща. След 3 хапки дроб-сърма, 4 бодвания агнешко и лъжичка крем-карамел вече бях абсолютно сита.

Та така - ако някой поиска да коментира режимът ми на хранене ще го прочета с интерес.

# 511
  • Бургас
Моето хранене беше подобно със същия резултат и перфектни изследвания пълни кръвни плюс хормони.Допитах се до спец и ми отговори:храниш се малко,ако не поемаш въглехидрати другото гориво на организма са мазнините.Предвид настоящите празници не съм започнала нищо сериозно,но скоро  и това ще стане

# 512
Сбъдваща мечти, менюто ти е много добро. Аз се хранех като теб преди, но нямах промяна в теглото. Откакто започнах да се храня точно с нещата, които си отписала(картофи, ориз и т.н.), теглото ми започна да се понижава.  Grinning Точно обратното на това, което ни учат за тези коварни въглехидрати Wink
Просто трябва да се прави разлика между въглехидрати и въглехидрати. Тези от ориза са добри, тези от хляба и подобните му(сладкиши, козунаци,кексове, бисквитки и т.н.) са лоши.

Ох, пустите празници отново ме върнаха крачка назад. Разбира се, аз съм си виновна, че по празниците се отпускам и увеличавам порциите и/или ям от лошите въглехидрати. Поне не съм се върнала там, откъдето почнах, но определено бедрата се позакръглиха Close

# 513
  • София
Привет!
Тия дни основно ми минаха в готвене и като цяло очаквах провал. Младежът в къщи имаше голямо желание да правим курабийки, козунаци. Нямаше как да устоя и похапвах - не много, колкото да ги опитам, ама като се замисля голямо опитване беше Simple Smile Два пъти вечерях печено агне. Два обеда пак с агнешко с дроб-сърма. Една вечеря от моркови и три закуски с козунак и кисело мляко.

И в резултат на цялата тази оргия вървя надолу  Party Кантарът вече показва 83,3, 83,4, а до миналата седмица беше на 84 и ...
На организмът явно му трябват и въглехидрати, за да е спокоен и да гори Simple Smile

Тази седмица пак ще се огранича до 1100 ккал на ден от месо и зеленчуци, а на Гергьовден ще се отпусна.

Дайте идея за нещо протеиново, заместител на месото. Ще ми се да направя някой и друг постен ден.

# 514
Яйца, мляко, сирена и кашкавали. Но това няма да е постно.
Може да ядеш ядки и тахани.
Защо 1100 калории?

# 515
  • София
Знам, че са малко, но започнах диетата с още по малко, и сега ми изглеждат много. А и все се повява някое изкушение и общо взето идват към 1200. Искам калориите да са под 1500, защото ендокриноложката каза, че това е дневният ми максимум. Като си позволявам два дни седмично по-висок калориен прием, средно се получават малко под 1500 на ден, което е идеално.

Млечните са много мазни, тахана също. Някаква манджичка ми се ще да измисля от нещо постно различно от ориз, картофи, фасул и леща.

# 516
Знам, че са малко, но започнах диетата с още по малко, и сега ми изглеждат много. А и все се повява някое изкушение и общо взето идват към 1200. Искам калориите да са под 1500, защото ендокриноложката каза, че това е дневният ми максимум. Като си позволявам два дни седмично по-висок калориен прием, средно се получават малко под 1500 на ден, което е идеално.

Млечните са много мазни, тахана също. Някаква манджичка ми се ще да измисля от нещо постно различно от ориз, картофи, фасул и леща.

ако не е месо, яйца и млечни; но също така картофи, ориз, леща и боб не са желани /а защо? те могат да се приготвят по най-различни начини/, аз се сещам само за грах и соя като алтернативи. Разбира се, можеш да направиш и зеленчуците да са основа на яденето, а да речем сусам, ядки, ориз, боб и т.н. да са добавка. Сещам се за тиквички, печени чушки, патладжан. Ако имаш друго предвид, пиши да видим какво може да измислим Thinking

# 517
  • София
О, да, мусака от тиквички или патладжани(имам баялдъ) е много добра идея Simple Smile Благодаря!
Картофите, боба и ориза ги избягвам по здравословни причина.

# 518
О, да, мусака от тиквички или патладжани(имам баялдъ) е много добра идея Simple Smile Благодаря!
Картофите, боба и ориза ги избягвам по здравословни причина.

Да, разбирам Hug Трудно е понякога, когато има и здравословни причини. Радвам се, че измислихме меню все пак Hug

# 519
  • на острова на мечтите
Сбъдваща мечти, твоята диета е чудесна, но който има да сваля доста кила, едва ли има подобен режим на хранене. Иначе тази тема нямаше да я има. Моят мъж има да сваля 20 кила. Голям зор е,а и все гледа да кръшне с нещо извън разрешеното. Като малко дете със сбъркани размери ooooh! В супермаркета само го възпирам да не купува храни извън разрешените.  #2gunfire А като стигне до фазата задържане, вече няма начин да го възпра.  Ами,вика, нищо не ям,което не е много вярно Mr. Green, а не свалям. Или, когато е прецизен и няма резултат, се оправдава ето така,като спазвах режим 2 дни,какво постигнах?  Такива ми ти работи.

# 520
Спортувайте бе хора ,1 час на ден стига с тези диети и оправдания!1 час на ден 3 пъти седмично решава доста проблеми с килограмите.

# 521
  • Варна
От 2 месеца съм на някакъв мой си режим. Ще ми е интересно да видя коментари по него.
Изключила съм напълно бързите въглехидрати - хляб и тестени, сладко, царевица, паста и макарони, ориз, картофи, грах, варива, също всякакви преработени храни, готови сосове, полу-готови неща. Никакви сокове, газирани и негазирани безалкохолни. Почти без алкохол.

Според мен спокойно можеш да включиш варивата - кафяв ориз, боб, леща, дори варени и печени картофи. Освен полезни и вкусни, с тях също се отслабва.

# 522
  • на острова на мечтите
Спортувайте бе хора ,1 час на ден стига с тези диети и оправдания!1 час на ден 3 пъти седмично решава доста проблеми с килограмите.
Надето,  ами ние спортуваме бе,ама резултат няма. Аз съм вече 4 месец на фитнес и не съм смъкнала нито грам,нито сантиметър.  Но аз имам да свалям последните 4 (вече) кила( и то благодарение на зверска диета) и свалянето сериозно се е заинатило Whistling
Повечето участници тук в темата спортуват, ама ти май та си прочела споделеното преди. Щом сме с наднормено тегло, веднага идва изводът,че сме чревоугодници и от спорт отбираме  само гребане с лъжица и 100 метра вита баница. Crossing Arms

# 523
  • София
Е, то Надето ако е 91 набор според ника - ясно е.
Изпраща мама и баба и лелка на солидна възраст на спорт, няма лошо. 
Дали спорта е панацея за всяко ЕГН е друг въпрос. Ще го осъзнае Надето, но дали ние ще прочетем нейните терзания...

# 524
  • Варна
Нали затова създадохме тази тема. На мен ми е омръзнало хората да считат, че дебелите не излизат от хладилника и само лежат на дивана. Аз лично се храня 3 пъти на ден с неголеми порции и вървя много пеша, но предразсъдъците са много големи...

Общи условия

Активация на акаунт