Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 358
  • 660
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, следя темата, но още не бях решила дали да се запиша. Това обаче ме провокира
Не, не е до воля! Много лесно така. При мен работи и щом при теб не работи значи нямаш воля. Stop Аз я направих без прегрешения и свалих цял един килограм, а не е като да няма какво да се свали. Имам за цел да се отърва от 13кг-15кг.

# 91
Ти сама си си отговорила , направила си една , две врътки по 12 дена видяла си че кантара не е мръднал и си се отказала. Това не важи само за тази диета . МАсово жените искат да свалят с магическа пръчка и за един месец да свалят по 20кг но не става. Воля и желание са нужни за всяко едно начинание

# 92
Силвърстоун, не си рекла, не си го сторила  Peace И аз преди години се кълнях, че без месо не мога да живея.

Гръмче, в това, което казва д-р. Папе няма логика. Все едно да кажеш, че за някои хора е по-полезно да ходят изправени, а за други - на четири крака. Клетъчната структура на всички хора е с идентични характеристики. Процесите в тялото на всички хора са идентични (изключвам малцината, които са с генетични дефекти). Въпросът е как комбинираме храните. И какви източници на въглехидрати ползваме.

Много често се казва "намалете въглехидратите, за да отслабнете". А истината е, че въглехидратите трябва да се увеличат. Но не бързите, а бавните - тези, които са в естественото си състояние, когато са в комбинация с фибри. Кои са източниците на такива въглехидрати? Зеленчуците, бобовите, целите зърнени, целите плодове (не фрешове!), семената...

Как тези хранителни продукти ще помогнат за постигането на оптимално тегло? По следните няколко начини:

1. Имат великолепно съотношение обем/калории - пълнят стомаха, без да претоварват тялото с калории
2. Имат превъзходно съотношение хранителни вещества/калории - първенците в областта брой полезни вещества спрямо единица калория са растителните продукти
3. Съдържат фибри, витамини, минерали и фитохимикали, които са в естествена форма и комбинация, лесно усвоими са и са с доказано благотворно действие за предпазване и третиране на всякакви заболявания: от настинка до рак.

Пак казвам, че диетите са временна мярка и винаги ще дават временен резултат. Нещо повече: карат те да се отчаяш от себе си. Водят до самообвинения, депресии и болести.

За да имате успех с премахването на излишните тлъстини, се иска промяна в цялостния начин на хранене. Иска се правилна хидратация. Иска се повишена двигателна активност. Иска се пълноценна почивка.

И търпение.

# 93
  • Варна
Гръмче, в това, което казва д-р. Папе няма логика. Все едно да кажеш, че за някои хора е по-полезно да ходят изправени, а за други - на четири крака. Клетъчната структура на всички хора е с идентични характеристики. Процесите в тялото на всички хора са идентични (изключвам малцината, които са с генетични дефекти). Въпросът е как комбинираме храните. И какви източници на въглехидрати ползваме.

Сега чета книгата му и всичко, което е писал, е в резултат на дългогодишни изследвания и има научни доказателства. Ти не виждаш логика, но си има научно обяснение. Потърси в Бг мама- има тема за неговите принципи на хранене. Методът му не е диета , а начин на живот. Съгласна съм, че е важно с какво се храни човек и как съчетава храните, и дали спортува, но метаболизмът не е еднакъв при всички и си има и генетични причини.
Аз лично комбинирам неговите методи и Системата - 60 и съм доволна. Става бавно, но постоянно надолу.

# 94
Ти сама си си отговорила , направила си една , две врътки по 12 дена видяла си че кантара не е мръднал и си се отказала.
Да, защото при мен, а предполагам и при други жени, този режим не работи. И съм се отказала от моното, а не от спазването на здравословно хранене. Според теб колко време трябва някой да прави моно, за да разбере дали му влияе? Говориш си някакви неща наизуст.

# 95
Аз стига да не консумирам шоколад, на какъвто и режим да съм винаги отслабвам, а за мен това си е воля да минавам покрай него в магазина и да не си купувам 2 шоколада и бутилка кола, и  не само за мен а и за всеки човек, който е наркоман на тема сладко. Здравословно хранене за един е тенджера с леща и хляб за друг месо със салата.

# 96
  • Sofia
Хапвай черен шоколад с над 70% какао. От него не можеш да изядеш повече от едно редче,горчи и ти притъпява желанието за сладко...поне при мен така действа. Взимам си от т маркет с люти чушки,много ми харесва.
Днес съм доволна от себе си,бях на плодове,ходих 1ч.и плувах 2ч.

# 97
Доли,а ти правиш определена диета ли ?
Фея ,месо ли не ядеш ?

# 98
Да, Фея Кръстница, имам въпрос към теб, защото не мога да се ориентирам: Ти веган ли си?

# 99
  • Sofia

Правя опит с диетата на Ваня Ч,.но нещо все я оплесквам,а виждам,че има ефект...и много ме е яд на лакомията ми Rolling Eyes хапнах преди малко черен шоколад Embarassed,изпих и чаша вино....
Утре съм на кисело мляко и извара.

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 23:21 от Doli

# 100
Да, Фея Кръстница, имам въпрос към теб, защото не мога да се ориентирам: Ти веган ли си?
Предпочитам да не ям месо (от бозайници, птици или морски животни), но не съм веган. Храненето си мога да определя като НК-ВВХ (нискокалорично високовъглехидратно хранене): 98% цели растителни продукти, 2% животински (най-често кашкавал, да кажем макс. по с. л. на седмица). Месо не съм яла от години, защото започна да ми става много тежко от него, а и имам известни еко съображения.

Ако ми се случи да съм хапнала нещо, в което без да знам по рецепта е имало яйце (случвало ми се е по време на пикник с приятелски семейства) или животински бульон, няма да седна да си бъркам в гърлото или да се чувствам виновна. Консумирам също мед и пчелен прашец.

Иначе съм минала през много етапи: всеяден (най-продължителен), пескетариански, суровоядски, веган. От всички тях в сегашния виждам най-много логика и ми е най-лесен за спазване.

Не смятам консумацията на животински продукти за вредна, ако е в малки количества, както правят столетниците от "Сините Зони". Хората в тези зони са доказано дълголетно здрави и се хранят основно с цели растителни продукти.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 06:20 от Фея Кръстница

# 101
И аз съм на 2-ри ден картофи и май усещам 0.500г надолу 😁 Е,ти не си прегрешила много,хубаво е това че си заменила кафевия с черен шоколад. Ако пиеш повече вода ,може и да компенсираш.Аз понякога ям по 2 лъжички кис.мляко с канела вечер.И аз съм лакома ,но ще се науча да се храня както трябва.Много ми е трудно ,но като ми се прииска нещо,преди да го захапя се ядосвам на себе си,отварям го,и го изхвърлям в коша и не купувам.Мъжа ми има някакви бисквити ,но бисквити не ме блазнят 😀 ,а той се храни донякъде правилно и малко това ме улеснява.

# 102
Фея, благодаря за разяснението - значи веган soft version    Peace

# 103

Правя опит с диетата на Ваня Ч,.но нещо все я оплесквам,а виждам,че има ефект...и много ме е яд на лакомията ми Rolling Eyes хапнах преди малко черен шоколад Embarassed,изпих и чаша вино....
Утре съм на кисело мляко и извара.
Doli правила ли си 90 дневната диета (90ДД)? При нея не се изключва нито една група храни, а дори има и една вечер, в която са позволени тестени и сладки храни. Аз лично съм изключително доволна от резултатите, които постигнах именно с тази диета и вече повече от 3 години запазвам постигнатите резултати, даже и минус надолу.  Peace С най-чисто сърце мога да кажа, че това е единствената диета (във режима почивка е и начин на хранене), която се спазва с лекота, няма драстични ограничения, и най-важното Има резултат, който се запазва!

# 104
  • Sofia
Не съм правила 90 дневната,но ще я проуча...

Общи условия

Активация на акаунт