Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 95 081
  • 660
  •   1
Отговори
# 30
Момичета аз започнах от 106 кг ,вече съм 97 ,за почти 3 седмици ,но не се радвам защото това е само изхвърлена вода.Както знаете не съм на диета,но спазвам определени правила,като сутринта ми започва единствено с вода,чай с мед,и 1 изстискан лимон с мед.Вчера на обяд ядох (12ч) 2 сварени яйца и салата от моркови,овкусена с лимон,зехтин,хималайска сол(помага за отслабването и не задържа водата в организма) следобед -5 бадема и няколко фурми(около 6) Вечерята я спестих ,ходих около 1 час навън след това огладнях ,но изпих един сок от грейпфрут и вода ,после 1 чай .
Днес мисля да обядвам сьомга с салата от спанак,краставица и целина ,а довечера малко пилешко с карфиол . Преодолях нуждата от сладко напоследък,но отначало си правих банан с мед и орехи ,или както казах фурми или сусам с мед ,ябълка или друг плод.

# 31
Браво това е много добре 9 кг за 3 седмици. Продължавай в същия дух.   Hug

# 32
 С нищо не мога да се похваля, освен със 6 дни житен режим, който прекратих онзи ден. Не се тегля, тъй като ме е страх от цифрата. Разчитам по дрехите да ми проличи. Надъхвам се от вас, но при мен от време оно най-добър ефект имам като оставя бялото брашно и бялата захар, но нещо не ми се отдава. Последното ми добро отслабване по този начин бе преди 4 години. Това е ! Мъка и това си е ! Grinning

# 33
За да нямате временни резултати (йо-йо ефект), не прилагайте временни мерки (диета). Изберете тип хранене, който не ви дава празни калории, лесен и приятен е за спазване, държи ви сити и ви дава жизненонеобходимите нутриенти в правилна дозировка. Придържайте към този режим доживот.

В противен случай след всяка диета ще се връщате към предишния си начин на хранене и ще сте обречени на провал.

Нещо повече: честото подлагане на диети уврежда организма и води до отлагане на мазнини вътре в коремната кухина.

# 34
Като човек, свалил 20кг и ги е задържал, ако ми позволите няколко съвета.
Докато спазвате диети, ще се въртите в един омагьосан кръг - диета, сваляне на килограмите, връщане към старите навици, връщане на килограмите. Истината е в цялостната промяна, храненето с качествена и питателна храна. Без пакетирани храни, освен тези, които няма как иначе да се продават. Без пакетирани неща с повече от 3 съставки. Нищо с рафинирани захари и транс мазнини. Храна, даваща на тялото всичките му необходими макро (белтъчини, мазнини и въглехидрати) и микро (витамини и минерали)  елементи. Без прихапвания между основните хранения. Евентуално нещо малко, плод, варено яйце, парче сирене или ядки, ако не можете да издържите до следващото хранене. И това да не е за определен период от време, а да се превърне в начин на живот. Почерпка на работа, добре, вземете един бонбон, но нека не е повод целият ден да стане един джънк-фест. С подобряването на качеството, в повечето случаи и количествата си идват на мястото.
И движение. Ако ще да е ходене пеша, движете се колкото се може повече.

# 35
Здравейте група. Бях решила да се премеря направо в понеделник когато изкарам една цяла седмица, но не се сдържах и преди малко стъпих на кантара. Отдавна не му се бях радвала така за 5 дни съм свалила цели 4 кг и вече съм 111 кг много съм доволна ще продължавам в същия дух и няма да се предавам защото този път твърдо съм решена че ще постигна добри резултати.

# 36
Някакви хитринки как да се въздържаме докато готвим за другите ?

Правя така : предварително имам изчистени моркови, чушки, керевиз, земна ябълка и пр. за похапване докато готвя и сервирам или пълня кутиите на другите.
Вие как постъпвате?

Съветите, как всички да минат на лека храна, са ясни, но не винаги приложими.

# 37
Някакви хитринки как да се въздържаме докато готвим за другите ?

Правя така : предварително имам изчистени моркови, чушки, керевиз, земна ябълка и пр. за похапване докато готвя и сервирам или пълня кутиите на другите.
Браво! Умно момиче  bouquet

Ивелина, честито!

# 38
Аз съм гадина в това отношение - готвя само това, което бих яла и аз Laughing Който иска нещо различно - хладилника, посудата и печката са на негово разположение.

# 39
Аз съм гадина в това отношение - готвя само това, което бих яла и аз Laughing Който иска нещо различно - хладилника, посудата и печката са на негово разположение.
И аз съм така сега, но това не винаги е приложимо. Примерно докато Фръцлите и ММ ядяха месо, им готвех отделно.

# 40
Е, на мен нищо не ми пречи да оставя ММ да си готви сам, ако не му харесва моето, ама не всеки семеен модел е като моя.
Понякога модифицирам, де, примерно избягвам млечните (без извара и кисело мляко), а ММ обича тиквички с кашкавал - моите са с извара и яйце, неговите - с кашкавал и яйце и проблемът е решен. Не прихапвам, докато готвя - мразя да хапвам на крак и ми е страшно противно, когато ми се налага да го правя. Предпочитам да седна като човек, когато всичко ми е готово, и да се нахраня на спокойствие.
Но който не може, наистина е хубаво под ръка да има някакви нарязани зеленчуци, "за цвят". Или пък първо да се хапне нещо леко, не твърде засищащо, че да остане място за основното все пак, а чак тогава да се пристъпи към готвене.

# 41
първо да се хапне нещо леко, не твърде засищащо, че да остане място за основното все пак
И аз заставам зад тази идея на 100%. Особено при хора, които искат да намалят калорийния си прием с цел контрол на теглото.

Ако започвате всяко хранене със зелена салата, ще имате значително по-голям успех. Само гледайте салатата да не е с купешки дресинг - в тях добавят рафинирани захари.

# 42
Аз съм се отказала да ям готвени манджи и не готвя и не е проблем за мъжа ми.яде това което и аз.Отказала съм се засега да ям кис.мляко,има захар в него,а прясното съм го сменила със соево.Започнах да пия зелен чай,не го харесвам,но го изпивам набързо.Бялата захар може да се замени с стевия.мед .кленов сироп,сироп от агаве и др.Аз пия по 3л вода,чай,сок от грейпфрут.задължително 1 лимон с малко мед всеки ден,и мн рядко кафе без захар с соево мляко,и никакви сокове,газирани  ,шейкове,освен протеинови,има за всеки случай в хладилника,ако закъсам за сладко и да заместя например едно хранене.Много хубави съвети,и моля Ви не се предавайте,искам всички да успеем тази година да ги свалим и да запазим,кой с диета(макар,че с диета наистина е омагьосан кръг),кой без диета,въпроса е да не се отказваме.

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 03:47 от Lady Spencer

# 43
Здравейте на всички! Искам и аз да се запиша при вас. И аз имам да свалям много и като чета другите форуми където се коментират по 3-5 кг. за сваляне и се отчайвам. На мен ми трябват -25кг. минимум. Толкова качих през последната година, но ме беше хванала депресия и започнах да се тъпча със сладко и тестено неконтрулируемо, гледах как се обезформям все повече и повече, но нито можех да се спра, нямах сили да се откажа от единственото нещо което ме успокоява, нито пък ми пукаше особено в онзи период. за външният ми вид. Изписаха ми и антидепресант та половината ми кг. които качих са от него.  Сега съм вече добре психически горе-долу но трябва да си пия антидепресантаоще дълго време и въпреки него трябва да отслабна някак си, че не мога повече да се гледам така, а и се задъхвам с тези килограми от най малкото физическо усилие.
И така от 3 месеца започнах борба с килограмите. Първо минах на умерено хранене без злоупотреби за около месец. После почнах да спазвам и диети. Нещата вървят на приливи и отливи. Пробвам вече трета диета досега резултатът е нищожен - 4 кг. Първата беше хаотична и си беше моя измишльотина и не свалих нищо за 15 дни. В момента правя монодиетата на Ваня Червенкова и за 10 дни съм само- 2кг. Нищо общо с резултатите на другите, които се отчитат във фоума на тази диета. Пробвх и японското чудо и там само -2.  Преди 2 г. с японското чудо свалих 6 кг. Тогава ми подейства и хем имах да свалям малко нещата вървяха динамично. Сега когато имам да свалям много вместо да върви по-бързо в началото все съм в застой. Направих един лунен ден без да спирам основната диета и благодарение на него помръднаха нещата  надолу. Сега пак от доста дни мямам минус, само задържам.
Посъветвайте ме моля ви към диетата какви хранителни добавки да включа, че да побутна и от там нещата .
До сега взимах 1 месец към диетата и Акай бери и китайския чай за отслабване. Но както казах нещата не вървят и с тях.

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 07:07 от Darina -Karastamatova

# 44
Започни да се храниш! Единственото, което правиш в момента, е да си прецакваш метаболизма. Яж тогава, когато си гладна, а не от скука. Разкарай сладкото и тестеното, в т.ч. хляба. Под разкарай, имам предвид следното:
Взимаш една голяма торба. Отваряш хладилника/шкафа, каквото и да е там. Изхвърляш ВСИЧКО сладко, тестено, пакетирано, полуфабрикати и разните производни. Купуваш си зеленчуци, плодове, месо, яйца, сиренце, кашкавалче.
Какво значи за теб "преминах на умерено хранене"? Това е много разтегливо понятие, опиши по-подробно.

Общи условия

Активация на акаунт