Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 95 065
  • 660
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Режимите, които препоръчва Феята, несъмнено действат, но лично аз не мога да ям толкова мазно и не обичам чак толкова месо, че да се придържам към тях. Затова ви препоръчвам разделно хранене - винаги има резултат, а и не се лишавате от нищо. В момента комбинирам два режима - Системата - 60 и методите на д-р Папе. Има резултати, макар да става по-бавно, и не ви блокира метаболизма. Тъй като и аз имам да свалям доста, избрах тези методи на хранене, защото мога да похапвам любимите си млечни продукти, а и някое лакомство от време на време сутрин, защото знаете, че дълго време не може да се кара на полугладно съществуване. Аз съм припадала по улиците от разни монодиети тип "Ваня Червенкова" и не искам да си докарам здравословни проблеми.  Wink

# 61
Записвам се в темата с излишни 40кг. Embarassed
Боря се с тях повече от 20год.,като няколко пъти беше почти успешно,но после пак ги качвах...лакома съм към сладко и тестено и тези неща ме провалят винаги.Знам,че с нищо не са ми нужни,но не мога да устоя...Сега,преди пролетта и лятото отново съм се амбицирала...но имам нужда от силна подкрепа и смятам,че може да я намеря тук  Hug

Не си лакома, просто сладкото и тестяното имат свойството да създават зависимост. Някои хора я преодоляват, други не могат. Сладкото, особено под формата на захар и брашно качват инсулина и след като си свърши работата, голяма част от него остава в кръвта, продължава да сваля кръвната захар, което ни кара да изпитваме глад за още и още сладко. Омагьосан кръг е. Всички зърнени храни и картофите са бързи въглехидрати и имат това свойство. Не се заблуждавайте, че пълнозърнестия хляб или овесените ядки са полезни и с тях се отслабва. Не успееш ли да си наложиш ограничение на въглехидратите, ще останеш в този омагьосан кръг.
На мен тази книга ми отвори очите
https://www.book.store.bg/p109495/pshenicata-maskiraniat-ubiec-uiliam-dejvis.html
Имам я в pdf ако не успееш да си я намериш ще ти я пратя.

# 62
Вчера сутринта ядох ябълка.на обяд- 2бъркани яйца с салата а вечерта кисело мляко с боровинки и малко меди канела.Днес пих яйрян и круши,сега се чудя дали да не изкарам на банани до вечерта,не се чувствам гладна,но малко ми липсва сладкото.Как мислите,колко банани да изям ? Смешен въпрос,но нали е диетите постоянно пишат-без банани.

# 63
Аз всяка сутрин 5мин преди да стана от леглото ,си представям че съм с 40кг по слаба и как ставам от с лекота,поглеждам се в огледалото и лицето ми сияе,харесвам си тялото без сланини на корема,по ръцете,по краката.Дори си представям как ще е ,когато отслабна,как лесно се навеждам да си завържа маратонките и да изляза да бягам,не като сега да вървя и да се изморя от 5 стълби(но така се започва) Обичам себе си .През целия ден не мисля за храна ,много,ям каквото има,добре че съм изхвърлила и заменила всички дебелашки храни от преди.Аз започнах отначало с това, и когато огладнеех ям, и след като бях свикнала с доста храна преди ,после започнах да ям доста храна, но здравословна ,докато науча организма си на да свикне.Ядях по 5 банана с мед и орехи,за да компенсирам липсата на кексче (не ядях кексчета,но за пример,все пак от захар и брашно съм дебела). И другото което се научих постепенно е да си представям какво влиза в тялото ми,тъй като храната се изхвърля до 3 дни и повече.До 3 дни ако съм яла днес боб той ще се развали.Бляк.Сякаш по добре звучи да се натъпча с бобена салата.Колко бобена салата ще изям,мисля че няма да е повече от 2 чинии боб с хляб и сирене.Аз ще отслабна и ще бъда здрава ,лека и непотисната от многото КГ.Това звучи като игра на канадска с момче на 13години с повече сила от мен,но аз ще го победя.

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 14:55 от Lady Spencer

# 64
Дарина, ама като кажа "салата" имам предвид не само зелена салатка в купичка или два домата с половин краставица. Салтата значи голяма купа, в която има зеленолистни (маруля, спанак, кейл, киселец, листа от червено цвекло... каквото имаш) с царевица, леща, шепа покълнали зърнени (спелтата и камутът са най-приятни според мен), репички, зелен лук... Ядеш на корем, сипваш си колкото искаш пъти. Подобно нещо можеш спокойно да хапнеш и преди лягане. Ако искаш, добави риба или едно твърдо сварено яйце. Няма да лягаш гладна в никакъв случай!

Друг вариант е да си правиш смути. Основата са ти пак всякакви зелении. Добавяш ябълка, банан, чиа или ленено семе, тофу, фреш от портокал и лимон и се получава фантастична закуска или снак преди лягане.

Доли, мускулите се правят от тренировки, а не от ядене. Избери режим, който да ти дава лесно усвоими хранителни вещества във форма, която е максимално близка до естествената. Сиреч, храненето ти трябва да е съставено от цели продукти. Дали ще ги ядеш сурови (ако позволяват) или готвени, важното е да виждаш какво всъщност слагаш в устата си.

Ох, Лейди Спенсър, много малко ядеш, душко! В диетите пише да не се ядат банани, ама всъщност и с ядене на много банани може да се поддържа оптимално тегло. Има едно момиче, Banana Girl, което прави точно това.

# 65
Water_Lilly Фея Кръстница - това което казвате звучи разумно и правилно. И аз предпочитам като съм прегладняла да хапна нещо, вместо да се мъча да устискам на вода. Но в това е въпроса - аз от плод или салата не се засищам, а огладнявам десетторно повече.   
Нямам резултати от диетата вече кой ден стана, най вероятно точно така е станало, че съм си блокирала метаболизма. Кажете кои храни усилват метаболизма и най вече какво е най подходящо да хапнем вечер, хем да не гладуваме хем да не се отрази. През деня горе долу се справям, но вечер направо с часове не мога да заспя от глад, а ме е страх да хапна засищащо, защото на другият ден ще имам плюсове в килограмите. Както казах плод или салата при мен не става, защото само огладнявам многократно повече от тях. Сигурно има връзка и с кръвната група, аз съм 0 нулева. Тревите плодовете и зърнените не ме привличат. Виж рибка, сиране и кашкавал и обичам и ме засищат, дори мислех да си спретна една диета само с това, но само протеин пък от друга страна, не знам дали ще е добре.
Бавно ли се храниш? Дъвчеш ли храната? Пиеш ли достатъчно вода през деня?
Риба, сирене и кашкавал не са само протеини. В тях има и много полезни мазнини, които ще те заситят и са важни за хормоналния баланс и усвояването на мастноразтворимите витамини. Добавяй зеленчуци към всяко хранене. Слагай зехтин в салатата (но не се увличай да изсипваш половината бутилка).
Вечерно време можеш преспокойно да хапваш месо със салата Peace

# 66
Честит празник мили дами пожелавам на всички да сме живи и здрави и успехи с отслабването дано успеем всички да си постигнем поставените цели.☺

# 67
Вчера бях на млечни и изядох кофичка кисело мляко и омлет от две яйца със топено сирене. Днес съм на варива и съм си приготвила ориз със коприва ( лукче морковче бульон олио и малко сол). Весело изкарване на празника

# 68
Оризът спада към житните, това, че се вари не го класифицира към варивата Peace
Такива са боб, леща, нахут, соя...

# 69
Напомням, че е добре да се избягват бульоните на кубчета.

# 70
Ох,влизам да се оплача.Имам проблем с щитовидната жлеза,нямам ИР.Качих 5кг.последната година и няма сваляне!Всъщност свалих 2,5кг. за една седмица със зеленчуци.Хапвам  малко месо и риба,по една ябълка на ден.Не се занимавам със спорт поради болки в ставите и даже ми е противопоказно.НО ходя интензивно километри на ден.Винаги съм се движила и заседналият начин на живот не е типичен за мен.Не отговаря на природата ми.Ограничавах мн.храната.Свикнах,вече нямам вълчи апетит.Не гладувам,днес на обяд ядох малко зелена салата с риба тон.Не закусвам и няма сила,която да ме накара да го правя.Пия едно кафе с мляко 1/1.Целият следобед ходих.Пия много вода.Прибрах се и бях 1кг.+ CryВечерях зелена салата и месо.Това ми харесва,макар днес да вечерях по задължение.То вече всичко ми се отщя.Не знам как да го размърдам тоя метаболизъм?!Да не си помислите,че се тръшкам за някакви си 5кг?Те са капката,която преля и трябва да разкарам,за да не си товаря още ставите и да си вляза в предишните дрехи.Преди това имаше едни други 5кг.Нямам намерение да търся все по-големи номера дрехи.
Не съм в ПМС,не знам вода ли задържам?Обичам кисело мляко,но не смея и това да си позволя.

# 71
Силвърстоун, как ти диагностицираха проблема със щитовидната?

# 72
Силвърстоун, как ти диагностицираха проблема със щитовидната?
Отдавна го имам и съм на терапия с еутирокс,но нещата се задълбочиха.В интерес на истината по едно време си бях спряла хаповете.Правя кръвни изследвания.Едната д-рка ми предписа лекарства,които се дават при ИР уж да отслабна с тяхна помощ.Ставаше ми мн.лошо и ги спрях.След 3м.бях при друга и тя поиска да направя изследване за ИР-нямам.Всичко ми е в норма.Само ТСХ мн.високо-34.248 от 11.02.В средата на април пак ще правя изследване.Дозата ми е повишена от 100 на 125 и два дни в седмицата 150микрограма.Ще видим какъв е резултата от тази терапия.
Ако имаш нещо предвид,пиши. Simple SmileВсякаква информация ще ми е от полза.Тази сутрин 1кг. от вчера го няма. GrinningЗнам,че снощи афектирана съм звучала като лигла,но ми подейства мн.отчайващо.

# 73
Момичета колкото и да съм на мнение,и не само аз ,че диетите са омагьосан кръг,все пак започнах диетата на Ваня Червенкова. 1-ви картофен ден ,чувствам се добре.Радвам се ,че подготвих организма и се научих да пия много вода и да не ям много и боклуци.Както се научих да пропускам щандовете с захар,тестени ,меса и разни майонези,сосове и подобни  ,да чета опаковките на храните ,да пресмятам набързо калориите,(те трябва да бъдат до 1500 на ден за жени) и да се ровя в интернет кое за какво е полезно и кое как е направено ,не напълно,но все още се уча.Мисля ,че 10% от 100 съм спечелила с битката с килограмите.

# 74
Момичета колкото и да съм на мнение,и не само аз ,че диетите са омагьосан кръг,все пак започнах диетата на Ваня Червенкова. 1-ви картофен ден ,чувствам се добре. Картофите са бърз въглехидрат, при това с доста бедно хранително, визирам откъм витамини и минерали, съдържание. Не е лошо да се консумират, но умерено и категорично не цял ден и самостоятелно. Радвам се ,че подготвих организма и се научих да пия много вода и да не ям много и боклуци.Както се научих да пропускам щандовете с захар,тестени ,меса и разни майонези,сосове и подобни  ,да чета опаковките на храните ,да пресмятам набързо калориите, Това е единствената полза, между другото само с практикуване на горното би имала резултати, без непременно да спазваш диетата на Ваня Червенкова. (те трябва да бъдат до 1500 на ден за жени) Това просто не е вярно. Не знам къде си го прочела или чула, но те съветвам повече да не вярваш на НИЩО, което получиш като информация от въпросния източник. От жена до жена има разлика, като факторите са много - ръст и килограми са най-елементарните, влияят и активното тегло (всичко, без мазнините), начинът на живот, тренира ли, не тренира ли, как точно тренира, наспива ли се, какво е хормоналното състояние, от какви храни идват тези калории... и да се ровя в интернет кое за какво е полезно и кое как е направено ,не напълно,но все още се уча.Мисля ,че 10% от 100 съм спечелила с битката с килограмите.
Важното е, че имаш желанието и търсиш информация. Това несъмнено е една голяма крачка към задвижване на нещата  Peace
Някои насоки ще ти дам: За да свалиш излишното тегло, трябва да държиш 2 хормона под контрол - инсулин и кортизол. Инсулинът се контролира, като ядеш храни, които не го вдигат рязко, както и които не вдигат захарта в кръвта ти. За ориентир може да ползваш гликемичния индекс - Ето ти една таблица и по-подробна статия. Позволявам си да отделя един цитат от статията, тъй като го намирам за важен:
Цитат
Bъпpeĸи вcичĸo ĸaзaнo дoтyĸ, глиĸeмичният индeĸc нe e нaпълнo дocтaтъчeн зa цялocтнa oцeнĸa нa xpaнитeлнитe ĸaчecтвa нa пpoдyĸтa. Ocвeн нeгo тpябвa дa ce cлeди и пpoцeнтнoтo cъдъpжaниe нa въглexидpaти в xpaнитeлния пpoдyĸт. Глиĸeмичният oтгoвop (нивaтa нa ĸpъвнa зaxap) oщe зaвиcи oт:
cтoмaшнoтo изпpaзвaнe;
чpeвнaтa aбcopбция;
индивидyaлния инcyлинoв oтгoвop;
ĸoмбинaциятa oт ĸoнcyмиpaнитe xpaни.

Относно кортизола: него го контролираш, като се движиш, не претренираш, наспиваш се, НЕ ГЛАДУВАШ И НЕ ПРЕЯЖДАШ, т.е. всичко стресово за организма го намаляваш до минимум. В този ред на мисли, лично за мен подобни... подобия на диети, като тази на В.Ч. са си именно това.
И последно ще си позволя да добавя, то е по-скоро реторично, но аз съм изумена как е възможно толкова много хора да последват диетата на човек, който дори след нея изглежда, меко казано, потресаващо.

Общи условия

Активация на акаунт