Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 361
  • 660
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
С най-чисто сърце мога да кажа, че това е единствената диета (във режима почивка е и начин на хранене), която се спазва с лекота, няма драстични ограничения, и най-важното Има резултат, който се запазва!
На мен лично ми прилоша в плодовия ден, само на вода също не мога да изкарам, така че не мисля, че се спазва много лесно в класическия си вариант. Успях да изкарам с редуване на другите дни. А една моя колежка в деня със сладкото се тъпчеше с вафли, което е супер нездравословно. Peace

# 106
90ДД е сред диетите, които или се отразяват много добре или много зле на човек.
Аз съм я спазвала 10-тина дни. Резултата беше 2-3 килограма отгоре плюс ежедневно главоболие и отпадналост.
Но от друга страна аз свалям излишните си килца само с ежеседмично и не съвсем стриктно лунуване, което ми се отразява много добре Peace

# 107
Фея, благодаря за разяснението - значи веган soft version    Peace
Е как ще съм веган?! Веганите не ядат животински продукти, вкл. мед и пчелен прашец. Веганите не носят нищо от животинска кожа, а аз имам и обувки, и чанти. Веганите не биха препоръчали някому какви видове и количества животински продукти да консумира, а аз го правя и ще го правя.

Или си веган, или не си. Няма "soft", няма "hard" версия.

Успехът на която и да е диета се основава на едно нещо: калорийно ограничение. Дали през това време ще ядете вафли, слънчогледови семки или хамбургери, няма значение. Има ли калорийно ограничение, се слабее (както доказа един професор по нутриционистка, който отслабна с ядене на отвратителните десертчета "Туинки").

Проблемите са другаде. Че обикновено с ограничаване на калориите се ограничава и приемът на полезните хранителни вещества, от които организмът има нужда, за да функционира правилно. И че внезапното и продължително калорийно ограничение обърква метаболизма.

Ако въпреки това държите на диета, направете такава. Но поне след нея не се връщайте към стария си начин на хранене, който ви е довел до състоянието, в което сте в момента...

# 108
И аз съм с 30кг над нормата и ви зачетох.Според формулите за идеални мерки трябва да съм около 60-65кг.,но това на мен ми изглежда невъзможно, тъй като преди близо 2 години за да задържа постигнатите 75кг за няколко месеца почти не се хранех.Насочила съм се към безвъглехидратния режим като начин за удар по мазнините, които не знам колко % са в тялото ми, но имам целулит и по прасците. Sad Надявам се това да е формулата за мен и да проработи.Отслабвала съм и с 18 и с 25 кг.,но все недостатъчно и не за постоянно.Много ми се иска този път да ми е последен и след диетата както казва Фея да не се върна към стария начин на хранене.Но и това за гените е вярно.Познавам жени, които се опитват да напълнеят.Ако аз погълна такива количества храна няма да мога да дишам, камо ли да се движа  ooooh!Е, успех на всички ни, аз съм с вас от тия по-втасалите кифли.

# 109
Мдааа, веганите явно не си поплюват - пчелно повръщано не кусват  Joy
Не знаех, че чак до такива крайности стигат  - с пластмасови и мушамени обувки и чанти не е ли малко противоприродно и неекологично?
А ти, Фея, какви точно животински продукти препоръчваш?

# 110
А ти, Фея, какви точно животински продукти препоръчваш?
Който каквито иска/има/харесва. Въпросът не е в животинските продукти, а в прекаляването с тях.

Така че няма лошо да се ядат и месо, и карантия, и морски животни, и птици, и мляко/млечни, и яйца. Но пестеливо и по-скоро като подправка. Съвременният протеинохолизъм не води до добро нито за консуматора, нито за природата.

Дали храненето предимно с цели растителни продукти и с малко животински е полезно и природосъобразно е отдавна доказано. Всички човешки групи, в които има висок процент на дългогодишно здрави столетници, са спазвали и спазват именно този начин на хранене.

# 111
Подправка значи какво ? Щипка, влакънце, стружка? Така си го представям

# 112
  • София
Записвам се в темата  с 20 кг за сваляне след второ раждане. Rolling Eyes
Първият път пак имах за сваляне 20 и свалих 17 с диетата на д-р Митко Ригов.
Сега чакам да започнат чушките  и пак я стартирам  Rolling Eyes

# 113
Подправка значи какво ? Щипка, влакънце, стружка? Така си го представям
Ето като пример начинa, по който се хранят столетниците в Окинава:

И в Китай:

И в Корея:

Надявам се това ти дава по-добър ориентир.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 18:26 от Фея Кръстница

# 114
Туй го знам, обаче тези колелца не ме ориентират за количествата - например тия сладки картофи като са 70%, това какво количество е примерно на ден? В килограми? Значи ако ядат 1 кг картоф, се падат горе-долу 15г свинско , ако ядат 500г картоф, се падат 7г свинско и четвърт яйце. Ако е така, наистина е стружка и влакънце. Обаче една друга мисъл ми идва - а може би тези столетници не са имали много достъп до свинско, яйца и мляко? И просто ядат, каквото има наоколо в най-голямо количество?

# 115
Туй го знам, обаче тези колелца не ме ориентират за количествата - например тия сладки картофи като са 70%, това какво количество е примерно на ден? В килограми? Значи ако ядат 1 кг картоф, се падат горе-долу 15г свинско , ако ядат 500г картоф, се падат 7г свинско и четвърт яйце. Ако е така, наистина е стружка и влакънце. Обаче една друга мисъл ми идва - а може би тези столетници не са имали много достъп до свинско, яйца и мляко? И просто ядат, каквото има наоколо в най-голямо количество?
По-скоро не ядат животински продукти на всяко хранене.

И какво, ако "не са имали много достъп до свинско, яйца и мляко"? Важен е крайният резултат. Никое друго хранене не е дало такава концентрация на дълголетно здрави хора, на които не им се налага пазене на диети и всекидневно интензивно трениране, за да са с оптимално тегло.

# 116
Обаче една друга мисъл ми идва - а може би тези столетници не са имали много достъп до свинско, яйца и мляко? И просто ядат, каквото има наоколо в най-голямо количество?

Чета ви от известно време, въпреки че имам да отслабам с 5кг "само".

Корейците и японците не ядатат тесто и сладко, или поне генерацията на майка ми и моите връстници.

От приятелки корейки знам, че не са свикнали на десерти и не се сещат за сладко.
Нямаме равен старт с тях изобщо. Ако тръгна на 40 да се храня като корейка в държава която няма море, пак няма да ги  достигна. И младеят на всичкото отгоре.

Според тях средният ръст се е увеличил заради по-голямата достъпност на млякото през последните 20? години. Българското кисело мляко е много на почит, и на шега ми пеят техните реклами "Булгари, Булгари!" Laughing
Младите обаче ядат пици и Макдоналдс, западното е модно. Confused

Успех с отслабването! Стискам ви палци!

# 117
Корейците и японците не ядатат тесто и сладко, или поне генерацията на майка ми и моите връстници.
Да, така е. Обаче основният им калориен източник си остават захарите, а това противоречи на постоянните призиви да се спрат или намалят до минимум въглехидратите.

Не разбирам каква е връзката между морето, здравето и младеенето... Обясни ми, моля. Високата влажност на въздуха? Защото ако е въпрос на достъп до морски продукти, те не са толкова силно застъпени в традиционното корейско и японско хранене, пък и съвременните супермаркети са пълни с всякакви видове морски деликатеси.

За равния старт. То е ясно, че няма как да се компенсира. Но защо да не направя това, което мога да направя сега, когато вече имам знанията и опита? Все едно да кажеш, че циганчето няма защо да се учи, щом и без друго се е родило в среда на неграмотни и невъзпитани хора.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 19:42 от Фея Кръстница

# 118
Ако наистина графиките са верни, то с, да речем, 7г месо , наистина няма как да е всеки ден.Мерси, мисля, че ми се изясни въпросът. А тестото е растително, от друга страна...но добре, че корейките не го ядат.
Аз по принцип се отнасям с подозрение към тези механични пренасяния на менюта и всякакви практики, включително обществено-политически, от една култура в друга. Не мисля, че това някъде е дало резултат, защото при всички случаи е извадено от контекста

# 119
Аз по принцип се отнасям с подозрение към тези механични пренасяния на менюта и всякакви практики, включително обществено-политически, от една култура в друга. Не мисля, че това някъде е дало резултат, защото при всички случаи е извадено от контекста
Говоря за модел на хранене, чиито характеристики (ниска калоричност, основно от въглехидрати, най-голям дял на целите растителни продукти) са давали и дават един и същ резултат: дългогодишно здраве и голяма концентрация на столетници. Независимо дали става дума за Япония, Италия, Китай, САЩ, Гърция, Абхазия или Еквадор.

Общи условия

Активация на акаунт