Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 248
  • 660
  •   3
Отговори
# 345
Дарина, bouquet винаги с удоволствие те чета, обаче не знаех, че имаш да сваляш много килограми. Заинтересувах се дали наистина смяташ да го направиш с изцяло растителен режим и точно как ще го структурираш. Тук подобни режими /чай с плод, житен и пр./ се използват за "детоксикация", каквото и за значи това, но са сравнително краткотрайни и следва захранване, т.е. преминаване отново към смесено хранене.
Ще включваш ли скорбялни зеленчуци и бобови, кои и в какви количества? Сигурно, защото ако кара само на салати, човек трябва да напусне работа - ще трябват големи количества непрекъснато, което и ти самата отбелязваш.
Споменаваш срок до юли - ще бъде чудесно, ако споделяш менюта и резултати  Heart Eyes

# 346
  • Варна
Истината е, че хората дотолкова се отъждествяват с хранителния си режим, че ако квалифицираш нещо като "вредно" или "неправилно", те твърде често се обиждат. Така че промяната на хранителните навици е нещо доста трудно, ако не си убеден в това, което правиш.

Този път съм напълно съгласна с теб. За да има промяна в теглото, трябва да има промяна и на режима, но не мисля, че трябва да да даваме ние квалификации за "вредно и "неправилно" - всеки трябва  да си намери точния за него режим, а писани диети от лекари има много. Ако не обичаш месо, нормално е да се насочиш към растителни храни и обратно.  Hug

Дарина, чудесен резултат!

# 347
Sagita не съм се замисляла за изцяло структуриране.
Мисля че от доста време съм започнала да избягвам да ям готвено ,месо не ям често,за сега просто съм го изключила напълно,но не мисля да е за дълго,защото яйца и риба обичам. Мляко и млечни продукти не ми липсват ,защото едно от нещата поради, които напълнях беше прясното млякото (мляко в кафето 3 пъти на ден,мляко с мюслито,мляко с ориз,само мляко  Laughing) ,а на второ място месото ,специално свинското (пълно е с хормони ).
Днес ядох салата от моркови с магданоз,всички салати овкусявам с лимон,зехтин и понякога семена. Ядох също пъпеш , орехи предварително накиснати в вода .Пия по 2л вода ,чай без мед ,лимон с мед и вода,правя си също и много вкусни смутита.Проблем с  работата заради огромните салати нямам .Картофи ,ориз и варива засега не ям .
Фея няколко пъти е описала как е хубаво да се яде храната.
gpym4e ти кой режим спазваше ,как се чувстваш ?

# 348
  • Варна
Аз спазвам Системата минус 60 и някои принципи на д-р Папе. Резултатът е -8 кг от средата на януари. Не се гладува, а и сутрин може да се яде всичко и се чувствам чудесно.

# 349
Дарина, с други думи храната ще бъде салати плюс яйца и риба? Желая успех! Grinning

# 350
  • Варна
Дарина, с други думи храната ще бъде салати плюс яйца и риба? Желая успех! Grinning

Дарина, бих добавила и сутрин малко въглехидрати. Смятат се на тегло - ако си с индекс на телесното тегло около 30, се препоръчват въглехидрати 125 г. /малко овесени ядки, плодове, ядки и т.н./ Peace

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 15:02 от gpym4e

# 351
Дарина, с други думи храната ще бъде салати плюс яйца и риба?
Защо под "хранене основно с растителни продукти" разбираш "салати"?

Растителните продукти са хиляди и предлагат широк спектър от блюда, които могат да бъдат приготвяни: салати, супи, яхнии, гарнитури, десерти, закуски, смутита, печива, сокове... Всякакви на вкус, цвят, температура и консистенция.

# 352
Фея, прочети внимателно поста на Дарина отгоре и ще разбереш защо - тя изключва готвено, зърнени, бобови, картофи, пише, че обича яйца и риба, разказва, че е яла днес салата и казва, че няма проблем с тях. Месо и мляко също не яде. Е, какъв въпрос да задам  Grinning

# 353
Фея, прочети внимателно поста на Дарина отгоре и ще разбереш защо - тя изключва готвено, зърнени, бобови, картофи, пише, че обича яйца и риба, разказва, че е яла днес салата и казва, че няма проблем с тях. Месо и мляко също не яде. Е, какъв въпрос да задам  Grinning

Питам се, липсата на топла течна храна (супа, яхния и пр. зеленчукови) не е ли все пак вредна.
Дарина само салати +яйца и риба май избира.

# 354
Питам се, липсата на топла течна храна (супа, яхния и пр. зеленчукови) не е ли все пак вредна.
Дарина само салати +яйца и риба май избира.
Не смятам, че е вредно.
Аз от както се помня (да речем последните 15-17 години, че по-назад не помня много) съм яла точно 3 пъти, а яхния или друга подобна манджа със сос - не повече от 10 пъти годишно като обирам само парчетата, а бульона/соса остава.
Нищо ми няма - права, здрава, пълна с енергия, без никакви отклонения при профилактични прегледи и т.н.

# 355
Дарина ... изключва готвено, зърнени, бобови, картофи...
Дарина, значи не съм обяснила добре.

Ако нямаш заболяване, което да не позволява да ядеш цели зърнени, бобови или скорбялови, добави ги. Те са важни източници на витамини, минерали, фитохимикали, фибри, протеин... И ще качат незначително калорийния ти прием.

А семена и ядки ядеш ли?

Деборана, повечето от храните, които Дарина е изключила изискват готвене. Сама по себе си липсата на топла течна храна не е вредна. Но не е разумно при предимно растително хранене да се изключват бобови и цели зърнени. Препоръчва се скорбяловите да се избягват само от диабетно болни.

# 356
Сега забелязах темата, и аз имам за сваляне мноооого. От малка съм пълна, като тийнейджърка имах диагноза Поликистозни яйчници, хормоните ми изиграха лоша шега. След второто раждане получих сепсис и ми направиха пълна хистеректомия, та и с менопауза се боря. Оттогава (4 г) започнах бааавно да свалям. Минала съм през всички възможни режими и диети, но нямат поразителен ефект както е при другите хора. Явно съм извънземна  Mr. Green. Сега спазвам пости (донякъде). Храня се основно със салати, ядки, плодове, домашен хляб с квас, супи, риба. Физическата ми активност последно време е доста голяма, тъй като имам динамично ежедневие. Понякога играя вкъщи гимнастика. Надявам се да намеря подкрепа и някой друг ценен съвет.

# 357
Хм, аз като човек любознателен, чета в доста от темите тук, касаещи отслабването и оставам с впечатлението, че много рядко някой успява наистина да свали много кг -първоначално ах, ох, пата-кюта, от днес, от утре, това-онова...а после се почва - имам плюс, задържам, минус 500г тия две седмици....и това независимо от режима. Чудна работа!
А също си мисля, че когато човек желае да свали доста кг, еднообразната храна може да помогне и калорийно и психологически, защото голямото разнообразие на менюто повишава интереса към храненето като такова и оттам можеш да се увлечеш и с количествата, дори да са правилните храни. И да се въртиш в един кръг +-2-3 кг и да си мислиш, че правиш нещо.
Супата не виждам кога ще я ям...като единично ястие ми е малко, а като си напълня корема с течност, да ям второ-трудно, та или гладна, или преяла ще ходя  Joy Една яхнийка самостоятелно също ми е малко, а салата с яхния...как да ви кажа...тц

# 358
Супата не виждам кога ще я ям...като единично ястие ми е малко, а като си напълня корема с течност, да ям второ-трудно, та или гладна, или преяла ще ходя  Joy Една яхнийка самостоятелно също ми е малко, а салата с яхния...как да ви кажа...тц
Зависи какво слагаш, когато приготвяш яденето.

Много диети разчитат именно на разнообразието (примерно развъртането на макронутриентни дни), за да ускорят процеса на отслабване. Застоят не е чудо голямо, характерно само за пишещите в тази тема. Той е нормално явление при намаляване на калорийния прием, особено ако говорим за драстична разлика преди и по време на диетата.

Затова все препоръчвам спазването постоянен хранителен режим, който да се състои от продукти, които да са максимално близки до първоизточника. Този режим трябва да е най-малкото богат на разнообразни растителни храни.

# 359
Точно така правя и аз - цял черен дроб, цял телешки език, цяло филе, директно от първоизточника, задушени с масло директно от кравата. Сега, за зеленчуците гаранция не мога да дам - може да са от високотехнологична пластмаса, де да знам, но ги ям и тях, какво да правя Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт