Проблем с яслата

• 7 079
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,виждам,че отдавна не е писано в темата,дано има кой да ми отговори ...Радвам,се че проблема с детенцето на авторката се е решил,хубаво ще е и сега да драсне някой ред да каже в какво положение са  Peace Синът ми е с подобен проблем,но в по-ниска степен-на 2 години е и тръгна на ясла на 20.06...Първата седмица ходи до обяд,следващата до 15:30,разболя се,съответно на третата седмица си беше вкъщи,позабрави за яслата и сега пак е там,като е по цял ден...От първия опит да заспи там е заспал,и то без проблем ми казват...,но те ми казват и ,че яде там,а като го взема следобед последния път изпи две чаши сок,изяде всичко пред очите си и беше видимо прегладнял...Последно ми сервираха,че го "мъчели" вода да пие,а той не искал,та детето си пие само от чаша вкъщи дори..Сутрин още със ставането започва да хленчи и плаче,понеже не иска да ходи...Нормално ли е колкото повече ходи,толкова повече да плаче и да не иска да ходи,не трябва ли да е обратното??? Спи неспокойно,но той откакто се е родил си е неспокоен,въпреки това имаше затишие и си спеше добре newsm78 За самата ясла като цяло има негативни отзиви,но аз реших да не слушам какво се говори (за всичко и всеки има както лошо,така и добро) и реших да наблюдавам как ще се развият нещата...Отделно,много пъти на разходката след яслата е доста нервен,тръшка се,видимо е изморен и не му се играе...Та опитвам се да разбера,дали това се дължи на трудна адаптация или на лошо отношение от страна на лелките...Едната мед сестра мн я харесвам,винаги ми отговаря на въпросите,виждала съм как гушката децата (вкл и моето) сутрин,докато плачат,но ме притеснява дтугата-крещи.аз питам нещо,тя все едно не ме чува,като ни види сутрин,просто си личи,че не е мн щастлива да посрещне поредното ревящо дете....Моля дайте съвет,мерси!

# 31
Здравейте,виждам,че отдавна не е писано в темата,дано има кой да ми отговори ...Радвам,се че проблема с детенцето на авторката се е решил,хубаво ще е и сега да драсне някой ред да каже в какво положение са  Peace Синът ми е с подобен проблем,но в по-ниска степен-на 2 години е и тръгна на ясла на 20.06...Първата седмица ходи до обяд,следващата до 15:30,разболя се,съответно на третата седмица си беше вкъщи,позабрави за яслата и сега пак е там,като е по цял ден...От първия опит да заспи там е заспал,и то без проблем ми казват...,но те ми казват и ,че яде там,а като го взема следобед последния път изпи две чаши сок,изяде всичко пред очите си и беше видимо прегладнял...Последно ми сервираха,че го "мъчели" вода да пие,а той не искал,та детето си пие само от чаша вкъщи дори..Сутрин още със ставането започва да хленчи и плаче,понеже не иска да ходи...Нормално ли е колкото повече ходи,толкова повече да плаче и да не иска да ходи,не трябва ли да е обратното??? Спи неспокойно,но той откакто се е родил си е неспокоен,въпреки това имаше затишие и си спеше добре newsm78 За самата ясла като цяло има негативни отзиви,но аз реших да не слушам какво се говори (за всичко и всеки има както лошо,така и добро) и реших да наблюдавам как ще се развият нещата...Отделно,много пъти на разходката след яслата е доста нервен,тръшка се,видимо е изморен и не му се играе...Та опитвам се да разбера,дали това се дължи на трудна адаптация или на лошо отношение от страна на лелките...Едната мед сестра мн я харесвам,винаги ми отговаря на въпросите,виждала съм как гушката децата (вкл и моето) сутрин,докато плачат,но ме притеснява дтугата-крещи.аз питам нещо,тя все едно не ме чува,като ни види сутрин,просто си личи,че не е мн щастлива да посрещне поредното ревящо дете....Моля дайте съвет,мерси!
   зДРАВЕЙ!Няма значение на каква възраст е детето,за всяко дете си е трудност и психически стрес адаптирането към яслата или градината.Виж сега,ако трябва да съм честна,моето дете ходеше 1 месец и то така ту ходи,ту болно,до обяд ,ревеше пищеше,аз по цял ден го мислех и ходих половин час по-рано да го взема,но ми беше наложително да свикне понеже тогава бях в 4 5 месец,а сега съм в 9ти.Много трудно и беше,слушах как пред вратата и крещяха да млъкне ,че ги боляло главите вече,вкъщи се бъдеше насън,плачеше,пищеше,но относно храната е много нормално това дететето да изяжда вкъщи всичко и все да е гладно.Защо ли?Защото или там го е страх(отказва или не му харесва* храната ,съответно вкъщи се прибира супер гладно,а и им дават доста малки порцийки или от хубавата страна е -когато толкова играе и толкова е изхабило енергия ,че няма търпение пак да хапне.Но по-скоро е първото в началото.И моята дъщеря вкъщи изяждаше 1 п'ре,1 филия и 1 кислео мляко след като я взема,а те там уж ми викат всичко си изяжда.На всички родители казват,че ядат за да не се притесняват.А отностно отношението-не можеш да знаеш какво става вътре,освен ако не си учител-аз съм учител и знам,че сутрин са много любезни(особено ако са възрастни),а като заключат яслата,започват едно по-грубо и лошо отношение,но все пак не можем да избираМЕ при кой да оставим децата си.Затова или поговори с тях без да повишаваш тон и да създаваш напрежение ,разбира се или с директорката най-добре.Аз така направих -отидох при нея,казах и че искам да я отпиша,да я запиша другаде,тя беше мн любезна,каза дай да опитаме да в водиш при мен ,да я развеждам,ще поговоря и с възпитателките.От 2 3 дни имаше огромна промяна,явно бяха го гушнали това дете и му бяха обърнали внимание ,защото спря да плаче ,дори тргваше да тича към вратата на яслата.Учудих се много,та сега си ходи с желание,но определено от грижите и аз не съм доволна.Връщат ми я с мръсно дупе,не ги мият в тази ясла,само с мокри кърпи ,всеки ден е с черни ръце ,потна,непреоблякана и т.н.Та моят съвет е -или се примиряваш и прегглъщаш някой неща,но все пак говориш с персонала или сменяш градината на цяло ако имаш възможност,защото навсякъде е различно.Може просто това да не е градината на твоето.Аз се принудих да преглътна ,защото ще имам малко бебе ,а тази ясла ми е на 1 крачкас до нас и понеже ще раждам пак секцио ,предпочетох да я оставя тук и да знам ,че каквото и да стане ми е на 1 крачка,а не да трябва да ходя с колата с бебето,с кенгуру,да го мъкна всеки път с мен и така...А за водата-да знаеш,че навсякъде лъжат ,че им дават ,навсякъде гл;едат да е по -всиоко водата да не я стигат децата ,а и най-вече за да не сменят памперси,Моята дъщеря изпива по половин литър пред враТАТА като я взимам...и всички други деца,които си тръгват.Мен това основно ме дразни,че в тази жега не им дават вода...Всичко добро ти желая и дано да свикне детето,да ти е спокойно и на теб

# 32
За храната, обществена тайна е, че количествата са малки, допълнително няма, отделно ако детето не обича някое от ястията, съвсем няма с какво да се нахрани. Дъщеря ми винаги е много гладна след ясла и не само тя. Винаги се е хранила нормално. Убедена съм, че и там се храни добре. Тя ми казва, че яде, а и сестрите я хвалят, че всичко си изяжда, но просто не й стига.
С ходенето имаше периоди, в които реве повече като тръгваме от къщи. Просто осъзнават и знаят какво следва и затова става по-бурна реакцията с времето. За мен показател е не как реагира при оставането, а като отида да я прибирам. Докато свикваше, следобед ме чакаше разплакана и разстроена. Сега като отида, излиза спокойна. Т.е. въпреки сутрешния рев, през деня е спокойна. За водата, просто може да не иска да пие там. Дъщеря ми не искаше да ходи до тоалетна. Чак ме питаха ползвала ли е някога гърне. Детето беше от месец и половина без памперс. Стискаше, в един момент го преодоля и всичко е наред. Та може и поради някаква си своя причина засега да отказва да пие вода там. Реално е ходил малко, имайки предвид и отсъствията. Още се адаптира. Създавайте му добра представа за яслата, нека не чува негативни неща от вас. Колко е хубаво, как пеят, рисуват, играят и т.н. Нормално е в първия месец-два да има повече стрес и прояви на нервност. С много обяснения и търпение постепенно ще се наредят нещата  Peace

# 33
Благодаря ви много за отговорите,определено сегашната ясла ми е близо,но се поинтересувах за друга в съседния квартал,та за нея една лоша дума не чух...Чак прекалено идеална ми се струва,но мисля там да го преместя..Ясно ми е,че децата са различни и т.н.,но на една моя приятелка детето от първия ден не иска да си тръгва...Днес разговарях с една от мед сестри и си подадох молба там,тя не спря да занимава детето,веднага го предразположи и той се отпусна,започна да обикаля и играе,а е срамежлив и с непознати не общува!Надявам се,че това не беше само за пред мен,щом чувам толкова добри отзиви...Simple Smile А и не съм единствената,която прибягва до тази смяна...Съжалявам единствено,че си подложих детето на такъв "експеримент" и не се доверих на вече миналите по нашия път...Като го взимам,го виждам,че е спокоен и си стои,но види ли ме,избухва в плач и няма търпение да го гушна...Става ми ясно,че това е от радост,било нормално казват...

# 34
Здравейте мами, извинявам се че не писах толкова време. Много Ви благодаря за отзивите и подкрепата, страхотни сте bouquet Ние нашия проблем го решихме като се отписахме от съответната ясла. Даже като отидохме да вземем документите директорката дори не се поинтересува за причината. Когато отидохме да вземем нещата на малчо лелките естествено не ни посрещнаха много радушно, но предпочетох да не се разправям изобщо с тях. Единственото важно нещо ми беше, че малчо вече няма да бъде там и не можете да си представите какво облекчение изпитах и аз самата. Психически все още не се е успокоил напълно и сякаш не ги е забравил, но понеже нямам избор ни предстои съвсем скоро да тръгне в нова ясла и силно се надявам този път всичко да е наред. Пожелавам и на вас успех с дечицата и много здраве за всички  bouquet

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 15:45 от Shyshi

# 35
Незнам дали тука трябва да пиша но моля за някаква информация.В момента детето ми е на 9 месеца и искам от януари или февруари 2017 да го пусна в децка ясла ,четох в разни форуми и наредби че щом децкото заведение има яслена група мога да го пусна от около 9 месеца на бебчето.Аз живея в Перник, да обаче от яслите навсякаде ме връщат дори неми дават да подам молба за да изчакам някво свободно местенце на детето а в същото време учителките или лелките казват ооо неби имало проблем то ние нямаме много деца.Каде да отида и да попитам на каква възраст трябва да е детето и евентуално да ми кажат защо ми го връщат.

# 36
Незнам дали тука трябва да пиша но моля за някаква информация.В момента детето ми е на 9 месеца и искам от януари или февруари 2017 да го пусна в децка ясла ,четох в разни форуми и наредби че щом децкото заведение има яслена група мога да го пусна от около 9 месеца на бебчето.Аз живея в Перник, да обаче от яслите навсякаде ме връщат дори неми дават да подам молба за да изчакам някво свободно местенце на детето а в същото време учителките или лелките казват ооо неби имало проблем то ние нямаме много деца.Каде да отида и да попитам на каква възраст трябва да е детето и евентуално да ми кажат защо ми го връщат.
Всеки град си има различни наредби. Във Варна например си има срокове, в които се подават документи и детето трябва да бъде прието след класиране. Не може това да стане когато ти си поискаш.
Всеки директор си има приемно време. Отиваш на среща с директора и питаш как точно става приема и кога и къде се подават документи. Леличките в групите нищо не моган да ти кажат, не им е това работата. Успех  Peace

# 37
  • София
Всеки град си има различни наредби. Във Варна например си има срокове, в които се подават документи и детето трябва да бъде прието след класиране. Не може това да стане когато ти си поискаш.
Всеки директор си има приемно време. Отиваш на среща с директора и питаш как точно става приема и кога и къде се подават документи. Леличките в групите нищо не моган да ти кажат, не им е това работата. Успех  Peace

В наредбата ясно си пише, че за ясла може да се кандидатства при навършени 10 месеца на детето. Сроковете също са указани, кога, как и т.н. Просто трябва да се чете.

# 38
Много благодаря ох ще пробвам пак Grinning

Общи условия

Активация на акаунт