МОНОДИЕТА - тема 16

• 98 929
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
Мерси ,Deva! bouquet Аз след първия ми ден на картофи съм с един килограм по-тежка,но пък и не съм ходила до тоалетна някой друг имал ли е същия проблем??? Моля ви кажете ми,защото не съм сигурна дали да продължавам  Shocked#Crazy

# 316
  • Sofia
И на мен ми се е случвало ужасно запичане в картофените дни,а и после 2-та пилешки....приемай повече течности/топла вода,чай/,от картофите си прави крем супа,пилешкото също може на супа,само с подправки и лим.сок
Не се тегли след всеки минал ден,а след седмица или след като приключи врътката

# 317
Благодаря,Doli!Aз по принцип пия много течности ,защото и тренирам, картофите ги правя точно на крем супа.Притесних се ,защото аз по принцип пълнея от въглехидрати  и обикновено ги намалям до минимум ,но тази диета е различна, така че реших да направя само един ден картофи. Може ли ти да ми кажеш след като се мериш след една врътка какви са резултатите за теб,просто като допълнителна информация и малко нахъсване  Praynig bouquet

# 318
През зеленчуковия ден може ли да се яде лук?

# 319
# 320
# 321
А,вино може ли?

# 322
Hug
Пляс и аз при вас.
Януари за една 12 дневка свалих 2кг.
после много проблеми и ядове сега съм тези 2 + 4 отгоре  ooooh!
Такава е равносметката.
Успех на всички  bouquet

Миналата пролет я започнах за първи път. Бях 58кг. Станах 55. А сега съм 61кг.
Мисля, че диетата има йо йо ефек.
Стремете се да си изградите много точен режим, след като приключите диетата. Това е моят съвет.

# 323
  • Sofia
Благодаря,Doli!.....Може ли ти да ми кажеш след като се мериш след една врътка какви са резултатите за теб,просто като допълнителна информация и малко нахъсване  Praynig bouquet
Аз не съм много стриктна. Започвам я нахъсана и след ден-два вече ми е писнало...Ефикасна е,но има йо йо ефект

# 324
Не е така.
Аз също я правих за пръв път миналата година.
Бях 52, свалих 4, само с един курс, 12 дни.
Даже си я модифицирах, без риба и мляко.
После се ориентирах към разделно хранене, свалих още 1 кг.
Една година след това съм 47. Без особени ограничения. Само въглехидратите съм намалила максимално. За сметка на чисти мазнини и месо. Иначе салатите ми са любими и целогодишно си ям свежа салата.

# 325
Лунната диета ни убива!
Скрит текст:
Специалистите по хранене алармират, че популярният хранителен режим крие сериозни рискове за здравето ни и може да има фатални последици. Действително, хранителният режим е изключително ефикасен за свалянето на килограми, но в дългосрочен план е опасен за здравето и дори може да убие тези, които го прилагат.

"Той отключва тежки хронични заболявания като диабет, тъй като организмът остава без жизненоважни храни", алармира столичната диетоложка Павлета Рангелова. Тя разказва, че при нея отишло за съвет момиче на 23 години, което спазвало лунната диета в продължение на цял един месец и половина.

Девойката карала само на вода и само на два-три дена си позволявала да хапне по някоя солетка. Резултатът бил, че момичето приличало на скелет, оплаквала се от жестоки болки в стомаха и постоянно виене на свят. Ако била изчакала още няколко дена, изходът е щял да бъде фатален. Въпреки, че оживяла, девойката развила диабет и до края на живота си ще трябва да си бие инсулин.

Специфичното при лунната диета е, че тя е съобразена с въртенето на Луната около Земята. И спрямо фазите й по цял ден се кара само на вода. Позволени са само чайове и прясно изцедени сокове и то от време на време, пише блиц.

И макар да трябва да се прилага само в рамките на 24 часа всеки месец, много хора удължават това време с надеждата да влязат във форма по-бързо. Рисковете от това обаче са огромни и могат да доведат не само до анорексия, но и до смърт. Затова специалистите диетолози категорично я отхвърлят.

"Вие така или иначе отслабвате, ако не ядете, това няма нищо общо с Луната", категорична е и друга екпсертка по храненето - Петя Раева. Затова тя препоръчва действително да се хапва по-малко в Лунните дни, но в никакъв случай да не се гладува, пишат от столичен ежедневник.

# 326
Лунната диета не ни убива. Убива маниакалното желание за бързо и количествено отслабване. При лунната си на вода само 24 часа, удължаването ѝ с дни е воля на диетуващия/гладуващия. Peace

# 327
  • Щастлива мама на 3 слънца
Лунната диета не ни убива. Убива маниакалното желание за бързо и количествено отслабване. При лунната си на вода само 24 часа, удължаването ѝ с дни е воля на диетуващия/гладуващия. Peace
да така е

# 328
  • София
Добро утрооо,

И аз в клуба с тази диета тъй като ми се вижда най добре, а и май най бързо сваляне на кг. Започвам от 59 кг., а преди 2 месеца бях 52 - 53 кг. драстично спрях цигарите на 8 март, а след това и противозачатъчните и явно на организма ми му дойде шоково и мисля малко да се вкарам в ритъм и ред.
Имам въпрос - рибения ден мога ли да го заменя с нещо друго, тъй като не обичам много риба, а ако не може има ли точно определени риби, които тряба да се ядат или аз каквото си избера?

# 329
Според правилата на диетата нищо не се заменя, едва ли някой обича да яде риба 2 дена и то без салата, но пък от рибата най-много се сваля, така че се преживява. Аз ядях основно сьомга, тук-так пъстърва или лаврак и ципура, но те идват по-скъпички, от миризмата на скумрия или риба тон направо... Sick. Все пак си признавам, че на 3-тата врътка май беше не издържах и единия ден риба го замених с варени яйца. Успех, каквото и да решиш 😊.

Общи условия

Активация на акаунт