В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - тема 2

• 46 010
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, да се запиша и аз при вас. Чета ви тайничко от няколко седмици, но днес вече официално да влезна в отбора на Октомврийските мами  Wink От Пловдив съм, втора бременност, имам дъщеря на 5г. и половина, която също е родена м. октомври  Laughing
Сутринта бях на преглед и вече чухме и сърдечна дейност, след две седмици докторът ме вика да направим и БХС.
Успех на всички и лека и безпроблемна бременност ви пожелавам!

# 91
Здравейте, момичета! Simple Smile
Благодаря за темичката, R_N! Хайде, другата седмица да се похвалиш с две сърчица!  bouquet
Много сте изписали! Simple Smile Нека напълним темата само с хубави новини!
Тъкмо се засиля да пиша на някой и докато Ви изчета, забравям на кой какво съм искала да кажа. Амаа... ще ме прощавате! Характерно е за бременността и майчинството мозъкът на бременната да не помни всичко. До такава степен забравям, че ММ ми говори нещо, аз се съгласям с нещо и до 5 мин. нищо не помня.
Bebino, не се тревожи! В четвърта седмица е рано да се види нещо. Предната бременност отидох в 5-та седмица на преглед, с вагинален се видя само сакчето. Извика ме в 6-та за сърчице и пак с вагинален се чу. Звучеше ми като пътнически влак, но много се развълнувах Simple Smile - първото ми детенце! Изобщо цялата ми бременност мина като едно вълшебство, което се опитвам да хвана и сега, но не ми се получава. Със скицата още от самото начало на бременността бях емоционално обвързана, а сега, не съм. Иначе страшно се зарадвах като видях двете чертички, защото планирахме да се случи по-рано, но Бог така е решил - да позабави, но не ни забрави. От Август правихме опити и идеята беше да ми се застъпи майчинството, за да не се налага да излизам в болничен.
Val val, и аз това го мисля. Как ще се действа с малката, която е на ясла, като се роди бебо! Може би ще я спра за някой месец, докато бебчето малко заякне, но ще искам и мнението на педиатъра. Най-страшни са шарките, иначе кърмата е много силен имуностимулант. Дано нямам проблеми с кърменето и този път! С първата бременност имах много кърма, но след един по-продължителен рев и аз супер изнервена, майка ми ми вдигна нервите да ходим в болницата, защото малката била гладна според нея. И там на база няколко минутно сукане, колкото определят те, после теглят бебето и отсъдиха, че кърмата не ѝ стига, а аз преливах. Просто не засукваше хубаво и много бързо заспиваше, но после се превърна в страшна помпа! Аз обаче, така и не се почувствах уверена да спра АМ и кърмех и давах АМ паралелно. Това, което ме доведе до мисълта, че прибързано отсъдиха, че не ѝ стига мляко е, че въпреки, че влизаше в нормата за покачване на кг. качваше повече от средното за месеца. Н.п., ако е писано, че в 5 м. бебето качва 300 гр., тя качваше всеки месец по 500 гр. Не бих казала, че беше дебеличка, но беше много пухкавичка. Да ми е жива и здрава, поне е със страхотен имунитет!
Ика, аз още не съм сигурна, че разбирам отброяването на бременността. По книга и калкулатурите в нета се отчита от първия ден на последната менструация, като по подразбиране овулацията е на 14 ден от цикъла, т.е. 1 м. е 28 дни = на 10 месеца или 9 календарни месеца по 30 дни. На мен терминът ми излиза на 22.10, но ММ твърди, че ще е на годишнината от сватбата ни (30.10), защото знаел кога го е правил Simple Smile И с малката спореше с мен. Терминът ми с нея беше за 30.01, но той каза 07.02, а тя се роди на 04.02 малко принудително. До сега дори не бях обръщала внимание на това, че да си бременна в еди коя си г.с. е едно, а бебето ти да е в еди коя си г.с. е друго. Разбрах разликата от сайта Бебе и мама. И първия път го следях, но не обърнах внимание на следното изречение:"Вие сте сега във втория месец на бременността, а бебето е на 3 седмици." - това е извадка от Седмица 5-та, което означава, бременна в 5 седмица и бебе - в 3-та седмица. Ако не си чула докторът да казва, че бебето изостава, бъди спокойна! Hug
Ние щяхме да чакаме сърчице, за да съобщим, но много взеха да ни подпитват и си казахме на най-близките. Babybu, свеки снощи като разбра, че съм бременна взе да ми дава акъли как да се грижа за себе си. Поне сме на разстояние! Ако нещо не ми допадне, но не е толкова важно дали ще се съглася с нея, в името на общото спокойствие кимам, но ще си правя каквото знам, но ако е нещо с което не бих се примирила, не бих си мълчала. Все пак нещата за 40 години много са се променили! Ако има начин, ще я опровергая без да влизам в спор с нея, но ако трябва и малко ще я разсърдя.
За суеверията, може би съм малко суеверна, но като цяло не вярвам в тях. За подстригването има легенда, че пра-прахората от древността не си режели косите, защото живеели в пещери и косата служила като защита за бебето. Покривали го с нея като допълнителна завивка. Която отрежела косата си, обричала бебето си на болести и смърт. Също казват, че трябва да се подстригва само при пълнолуние - тогава косата продължавало да си расте. ...и че като се подстрижеш режеш късмета на бебето. До тук на нищо не се връзвам, но ако е момченце, с подстригването режеш достойнството му. Е, тук вече кълва като шаран на кюспе! Simple Smile Та... ще внимавам докато не се разбере! Simple Smile С малката не се подстригах, но бях и голяма мераклийка за много дълга коса. Но като взех да събирам косми, дълги буквално по един метър, къде ли не след раждането се простих с дългата коса. А и е много трудно да я извадиш, ако си я затиснала под тялото си. А за боядисването не съм чувала да има суеверие, но със сигурност е вредно,  защото съдържа химикали опасни за плода. Така, че е препоръчително да се избягва по време на бременност и кърмене. Не знам дали така стои въпросът и с каната! Би трябвало с нея да няма проблем.
Записах си час за първи преглед за Сряда. Тогава ще съм в средата на 6-та седмица. Би трябвало да чуем сърчицето. Simple Smile Нямам търпение!
И аз все още съм без особени симптоми, но очаквам да ме залеят киселини. Бременност с бременност не си приличат, но за сега си. Първата ми бременност мина много леко, както и раждането. Единственият ми дискомфорт бяха киселините от 3-ти до 5-ти м. включително и едно много оскъдно ръждиво зацапване, което ми се появи в края на 5-ти месец и се появяваше почти всеки месец до края по едно и също време. Така и не се доказа от какво беше. Уж полип на шийката отвън, който можело да падне по време на раждането. Но никой нищо не ми съобщи какво се случи с него. А са правени 3 цитонамазки, които излезнаха чисти. Едната след появата му в последните месеци на бременността. Забравих кой месец се правеше. А другите две - след раждането.
Ох! Поувлякох се, но кой знае кога пак ще пиша!

# 92
Добре дошли на новите Simple Smile радвам се че и повече Пловдивчанки има Simple Smile

И аз днес съм на преглед, нямам търпение да го видя пак малкото бобче Simple Smile Лошо ми е, много даже от което съдя че всичко е добре  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 93
R_N и аз бях в 6 и да нищо не се видя. Имам снимка на някаква точка или кухина или и аз не знам на какво точно,даже 2 снимки имам. Лекаря ми каза че може да приеме че съм в много начална бременност. Сега ще съм в 8 седмица и се надявам вече всичко да е наред. Дори не искам да си помислям че може нещо да не е ок.
А аз тъкмо се зардавах че май приключих с виенето на свят и хоп наново.Много кратка ми беше радостта,а и гаденето пак започна с пълна сила уфффф ooooh!

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 12:03 от babybu

# 94
babybu, силно стискам палци днес и сърчице да чуете! После да дойдеш да се похвалиш, а на мен лично и надежда да ми дадеш!

# 95
утре,утре, рано сутринта съм на преглед

# 96
Здравейте и от мен  Simple Smile

Страхотна нова тема, доста сте изписали...след малко се връщам да ви изчета  Simple Smile

R_N - благодаря и аз за положения труд. Страхотна работа.

За мазането - вече започнах. С първата си бременност се мазах с пчелен восък и зехтин, сама си го правих и нямам нито една стрия. Сега пак по същия начин.

Относно това, кога да кажа да дъщеря ми,че ще става кака...определено мисля да е след първата фетална. Много искам да я зарадвам, последните 2 години само за бебе ми говори. Но ако недай си боже нещо се обърка...просто незнам как бих й го обяснила, та затова след феталната ще й съобщя. Една приятелка ме посъветва задължително да й снимам реакцията, била незаменима.  Heart Eyes

Утре съм на преглед, да видим до къде се е развило мъничето. Да си призная при мен положението с прегледите е улеснено...мама е акушер-гинеколог  Blush   Ако зависи от мен всеки ден ще прескачам до кабинета й, но тя не дава да се втелясвам  Simple Smile

# 97
R_N , щом растат всичко е наред. Сигурна съм, че ще чуеш съвсем скоро две сърчица.  Hug
Относно витамините аз няма да пия. Тук във Франция ги отричат. Имало е някаква история с определена марка витамини, които се оказало,че вредят след 20г. Плюс това за себе си съм убедена, че от тях не само се ражда по-голямо бебе, но и се качват повече килограми. аз ям много плодове и зеленчуци и ще ги пропусна.
Да ви питам какво мислите за фотоепилацията? Забранена ли е по време на бременност. ММ ми подари много хубав уред за дом. фотоепилация на Коледа, ползвах го веднъж и разбрах, че съм бременна и спрях. Та се чудех на зони далече от корема дали е ок?
Да помоля и аз за стиснати палчета, че след малко сме на лекар и много се притеснявам!

# 98
И на мен ми казаха да не пия витамини. Определено си е излишна химия. Наблягаш на хубавата храна и разходки на слънце и това е. Вече като напредне бременността обикновено се налага да се пие магнезий и желязо, но сега в началото най-важното нещо е фолиевата киселина.

# 99
И аз не съм привърженик на тъпченето с изкуствени витамини и минерали, и имуностимуланти, но например желязото и магнезия трудно се натрупват за кратко време чрез природни продукти. Особено желязото за склонните към анемия.
За влиянието на фототерапията през бременността не съм на ясно. Ralexa,  fingerscrossed ! Както и на всички на които им предстои преглед или резултати!

# 100
Ralexa, не мисля, че фотоепилацията е препоръчителна. Бръкни за инфо в нета или си питай доки, но малко се съмнявам

# 101
И аз се чудех за фотоепилацията, защото правя цяло тяло newsm78 Ама май ще пропускам - толкова зор да забременея, ще оживея с няколко косъма повече Simple Smile

Аз пък си взех комбинираните витамини на Прегнакеър. И ще си се боядисвам - ако тръгна да го пазя човечето от всичко, трябва да остана в изолатор и да си гледам сама зарзавата и прасенцата. Няма как да стане.

# 102
  • София/Севлиево
Нa мен ММ ми поръчa от Щaтите витaмините нa д-р Бен,зaрaди метилирaнaтa фолиевa в тяхПреди товa взимaх нa Джеймисън и ми бяхa много приятни ,но зaрaди фолиевaтa вече не могa дa ги взимaм.Утре ще си пуснa изследвaне зa мaгнезий,че нещо достa се се схaвaщaм.
Зa боядисвaнaто не от суеверие,a по-скоро кaто предпaзнa мяркa ще го пропуснa.Нa вуйчо приятелкaтa се беше боядисвaлa и бебето се роди нa петнa и и кaзaхa,че е от боятa зa косa.Зa щaстие изчезнaхa,но по-добре дa не си го причинявaм.
Добре дошли нa новите мaмчетa и успех нa всички,които чaкaт дa видят сaкчетa и чуят сърчицa.
Aз днес си взех първите дрехи зa бременни-един клин,един пaнтaлон и еднa тенискa,зaщото въпреки че кaнтaрa покaзвa сaмо един- двaкилогрaмa отгоре хич не се чувствaм удобно в моите си дрехи,обиколкaтa нa коремa ми от 78 вече е 86 см, гръднaтa и тя от 90 скочи нa 96...

# 103
Майчинството е на база осигурителният доход за 24 м. назад. И според мен болничният влияе.

# 104
Здравейте, бъдещи октомврийски мами. Скромничко се включвам и аз при вас.  Blush Преди няколко седмици разбрах, че съм бременна и от тогава надничам при вас от време на време. Миналият понеделник освен сакчето, видяхме и сърчицето как тупка. В 7г.с. съм. Имах еднократно ръждиво зацапване поради което ми изписаха Утрогестан вагинално, но вече свърши и се надявам да не се налага да ги използвам отново. Лошо ми е от няколко дни почти непрекъснато, а ходя на работа и все още не съм казвала нито на колеги, нито на шефа. Не знам как ще се справя с проблема, ако продължи това гадене. Втора бременност ми е, а през първата бях безработна- по цял ден можех да спя и да се разхождам. Гадене имах, но само сутрин. Сега не мога да ям и се храня само защото трябва. Вие как сте? Имате ли апетит? Леко и безпроблемно бременеене желая на всички!  Hug
Забравих да кажа- термин 16.10 (според последния ехограф)

Общи условия

Активация на акаунт