Без въглехидратите навред ще съм мацка занапред! БВД тема 21

• 78 044
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
  • Велико Търново
Момичета ,някоя беше писала ,че прави режимна пица ,аз приготвих каймата ,довечера ще я пека ,че е топло още ,но отгоре какво имаше ,кръгчета домати или настъргани.Някой помни ли тая рецепта newsm78.Моля ви помагайте. Praynig
Сложи кръгчета домати и краставици, и сварено и нарязано яйце.
Същото може да си направиш и татарско кюфте Hug

# 721
  • някъде
Кафето задължително ли е да се мине с пасатор? Може ли в приготвеното нес кафе ( или от машина) да се сложи маслото ( или кокосово такова) и да се разбърка? 2-3 пакетчета ванилия не са ли много?

# 722
Сис ,благодаря ! Laughing
Аз от днес започнах режима с налични в момента режимни храни .След обяд пазарувах и съм готова ,ще видим докога. newsm78
З-кафе,месце,краставички маслинки
О-омлет от 2 яйца+месце +1/2дамат+малко краставичка
В-Пилешко печено +1/2 домат+краставичка

За утре сега ще пека пица и нещо ,като домашна печена шунка от свинска плешка по тази рецепта ,салата от розови домати,краставица,маслини.Ако имам грешки ,пишете,моля ви Simple Smile

Стартирам с ръст 160 см-60 кг,с надежда да махна ....колкото,толкова кг.

# 723
Сис, това сурово яйце не те ли притеснява?

# 724
  • Велико Търново
Сис, това сурово яйце не те ли притеснява?

Неща, които ме притесняват, не ги правя Simple Smile
Вижте сега моето кафе е голямо и за това му слагам 2-3 ванилии, вие пробвайте за вашия вкус как ще е Peace

# 725
Добре де, нали може да предава болести това яйце. Би ли обяснила повече? Ако е удобно , разбира се. Интересно ми е.

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 21:06 от Зизу

# 726
Здравейте!
z. 2012, браво!  Много се радвам за теб-1,1 кг за седмица е идеално!  Peace
Аз ще се отчитам др.  седмица ама с тези модификации,  дето вика Сис май доникъде няма да стигна:(
Меню: кафе с мляко,овчарска салата,  пиле със зеле,  круша
С какво да си заменя глада за сладко. Може ли да се използват подслодители?
Отивам да си правя пилатес програмата..

# 727
  • Велико Търново
Добре де, нали може да предава болести това яйце. Би ли обяснила повече? Ако е удобно , разбира се. Интересно ми е.

Човек може да се зарази със салмонела, така е. Яйцата са ми домашни и правилно съхранени, ям не всеки ден сурово яйце и се надявам, че нищо няма да ми стане. Ако кажа на свекър ми как ям яйцата може и да не погледне с добро око/ветеринарен лекар е/, но пък, ако ми стане нещо свекърва ми е лекар, а аз работя в аптека, така, че няма да се затрия Mr. Green Да се чете с усмивка Hug

За днес отчитам 3 часа спорт-първо в 6.00 10 обиколки на стадиона, след това пеш до фитнеса около километър с гирите в ръка, във фитнеса рамо и корем и 25 минути интервално кардио.

Менюто май ви го писах: бекон пържен в собсвена мазнина+домат+1/2 авокадо. Довечера зелена салата и вратна пържола в Щастливеца Heart Eyes

# 728
Днес кантара потвърди съботната цифра, така че свалените кг за първата седмица остават 1,1кг.

Меню за днес
- кафе
З- печени на фурна тиквички в смес от кокосово обезмирисено масло, мас и краве масло/не беше много мазнината, но обирах остатъци/, няколко хапки свински гърди с прясно зеле/докато се готвеше опитвах дали е станало/, 3 чаени л НВ шоколад /май по-добре звучи от мазен шоколад  Simple Smile/
О- свински гърди с прясно зеле
СЗ- от печените тиквички малко+сланина+домат
В- 1 1/2 свинско шишче на скара с чушка, кромид и сланина; от печените тиквички; 2 печени чушки; сланина на скара; салата домат, краставица, кромид, зехтин, сол

Преглеждах нещо темата и попаднах на линка, който Сивила е дала. Никой не е реагирал след това, но там се предлага един малко по-различен вариант на диетата, различен от масово прилагания. От сега пишещите май само Сиска е на истинска БВД. Някой, ако е чел би ли коментирал.

# 729
На Сивилката линка е по Аткинс.Във въвеждащия период при него са разрешени сирене,сметана,но без разни млека.Останалото съвпада с тук.

# 730
  • в колонките
На Сивилката линка е по Аткинс.Във въвеждащия период при него са разрешени сирене,сметана,но без разни млека.Останалото съвпада с тук.

На Сивилката линка е ''що е безвъглехидратна диета'', който е взет от Уикипедията и е постнат на първа страница на темата.Аз също скоро го забелязах и прочетох. И понеже девойките отбягват мазните меса и сирена го постнах. Нали целта е ''без въглехидрати''. В мазнините ги няма, а при сирената са <1%,  Hug

# 731
  • Велико Търново
Сивилка, аз точно мазни меса ям, обаче нали прочетох, че сиренета са изключение и за това не ям. Иначе, ям и Бри и Камембер Blush

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 06:01 от siska79

# 732
Здравейте  Hug И аз си мисля, че моят добър резултат се дължеше  на почти тоталната липса на В - дори и от зеленчуци. Аз също карах на мазни меса и яйца с максимум един домат или една краставица за целия ден. При тази диета , според мен трябва да се ограничат и салатите, защото иначе ще се получи Вм-Нвх .

След моето увеличаване на В за 3 дена си върнах 0,5 кг нагоре ( но все пак си остана 1 кг свален  Laughing). От днес мисля отново да ги намаля, но не съвсем до минимума, за да раздвижа нещата. Че не ме дразнят точно килограмите, а чувството на тежест, което се получава след като съм си позволила я плод, я мляко. Липсва ми тая лекота,която беше през изминалата седмица и прибраното коремче  Simple Smile
Днес ми е ден за готвене  Laughing Менюто за следващите дни: пиле фрикасе , миш-маш, печени свински ребра и пица от кайма с тиквичка.

Успешна и сваляща седмица желая на всички  Hug

# 733
  • Велико Търново
Дани, някъде/не помня къде/ бях чела, че салатата трябва да се събира в една голяма кафяна чаша Simple Smile
Сега си приготвих обяда и вечерята и изглеждат така:
175 грама краставица+авокадо
256 грама омлет от 2 патешки яйца+малко сланина/буквално един резен тънък/+65 грама бекон+малко вода.
Това ще ям и за обяд и за вечеря, като общия грамаж надминава с 100 грама позволеното Blush
За мен също най-добре е без В.

# 734
  • UK
Вярно е, че сирената, особено зрелите, иват много малко Вх, но на някои хора им пречат на свалянето. Аз в това число. А уикипедия се списва от хора като мен и вас, а не от специалисти, диетолози или лекари, така че какво пише там не винаги е коректно.
 Не че няма да се върна към ВМНВХ и да почна да ям сирене, но мисля че смисълът на този вариант на БВХ диета е добър и дава резултат, точно заради орязването на млечните.
 За салатите и зеленчуците аз лично не спазвам правила за големина на порциона. Ако ми се яде голяма салата си правя по една купа и си я изяждам с кеф. А има дни в които ми се връзват по две чери доматчета и четвърт краставица. Но има хора, на които не им влияят добре салатите, подуват се и им е некомфортно. Всеки трябва да си открие своята формула

Общи условия

Активация на акаунт