Лятото се приближава, Дюкан ще ни вталява - 283

  • 98 167
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • UK
  • Мнения: 783
Ламче- разбрах, Анчето ми обясни.  Hug

CheerUp- много са 10дни, 5 или 7 по-добре. Фибрите и минералите от зеленчуците са важни.

Аз започвам с 5П.
З. 1 яйце и 3 реценчета шунка, чай
О. Телешко задушено
Сл. з-ка. палачинка, кафе
В. Супа топчета

кои са любимите ви риби

# 616
  • Мнения: 314
CheerUp 10дни наистина са ти излишни.
5-7макс Teriyaki добре ти е писала. Просто за 5дни е най-големия ефект, до 7 все още сваляш, а след това супер малко, а може и нищо. Сякаш тялото има нужда от почивка преди да продъжи с изхвърлянето на мазнини, или поне от доказателство, че не мислиш да спреш храната съвсем Wink

Teriyaki много строго меню, чак ме досрамя от моето безразборно (режимно) плюскане Simple Smile
Повече ме претеснява, обаче, че не виждам любимата ми риба в списиъка, а бях останала с впечатление, че всички риби са позволени  Thinking
Любимата ми е лаврак. П дните основно ги карам на лаврак, сьомга и пъстърва, по рядко риба тон консерва, а като ми писне рибата на яйца и най-малко пилешко.

Захранването върви малко хаотично, ще пиша повече след първия протеинов четвъртък.

# 617
  • Пловдив
  • Мнения: 14 748
Всички риби са позволени  Peace

# 618
  • Мнения: X
За 3 дни смъкнах точно 2 кг.
Т.е от 55.5 в момента съм 53.4кг
Спазвам всичко стриктно, единственото ми прегрешение е добавка на мляко в кафето, което не беше обезмаслено.
Днес:
Закуска: Чаша кисело мляко с 2 лъжици овесени трици и 1 лъжица ColonHelp ( много е добър за метаболизма
Обяд: Пилешка пържола на скара
Следобедна закуска: 2 яйца
Вечеря: Телешка пържола с малко извара

# 619
  • UK
  • Мнения: 783
Здравейте,

Юнашки се преборих с първия ден. Днес вече го няма напрежението, за което се радвам. Ръцете и краката ми бяха подути два дена, не знам защо, но днес всичко се беше нормализирало.

Ламче- на мен основната ми грешка при Дюкан е, че ям прекалено малко. В един момент спирам да свалям и понеже съм склонна към анемия, става лошо. А ям малко, защото ме мързи да готвя и ми е по-лесно да пропусна, нали и без това не съм гладна.  Rolling Eyes
Сега обаче ще се стягам.
Лаврака как го приготвяш?

CheerUp-направи ли калкулатора на Дюкан? На мен ми показва, че 1-ва фаза трябва да ми е 6 дена и се очаква да сваля 2.5кг

Днес П

З. Тричава палачинка с дроб от треска, черно кафе
О. Супа топчета, печено пилешко бутче, кола зиро
Сл. з-ка Кафе с мляко
В. Дроб от треска, телешко задушено от вчера

И на мен не ми харесва моето телешко. Купих го нарязано на жулиени. Задуших с дафинов лист и черен пипер, но има вкус на черен дроб.  ?!



# 620
  • Мнения: 314
Teriyaki напълно те разбирам и мен често ме мързи да готвя, затова правя няколко неща накуп, за да си имам или го карам на бъркани яйца. Сигурна съм че знаеш, но пак да кажа -  при дюкан по-лесно се сваля, ако ядеш повече отколкото ако не ядеш достатъчно. И естествено не бива да се подценява пиенето на вода, поне литър и полвина, по-добре два и повече всеки ден. Често именно водата прави разликата между това да задържаш и да сваляш килограми.

Лаврака е най-простото нещо на света за готвене.
Като купуваш рибата караш да ти я изчистят, като им казваш да не махат люспите и главата. Изсипваш морска сол  на дъното на тава колкото да покрие хубаво, слагаш почистената риба и я покриваш и отгоре с морска сол. Печеш между 45-60 мин. Времето за печене зависи от рибата, ако е малка 45 мин, ако е много голяма 60. Вадиш, чакаш да изтине и идва единствения наприятен мамент - трябва да разбиеш солта, която е станала като камък, за да стигнеш до рибата. Често сол хвърчи навсякъде из кухнята Embarassed Пробвала съм да хитрувам и просто да увия лаврака във фолио, за да си спестя този момент, но вкуса не е същия. Вариянт е да се постеле първо фолио в тавата, да се ползва по-малко сол и отдолу и отгоре и да се завие и с фолиото отгоре, става добре и тавата почти не се цапа. Като разбиеш солта махаш кожата и вадиш парчета риба, след това махаш централната кост и вадиш станалата мръвка. Кожата не се яде. Лаврака не се соли отвътре, защото той си поема достатъчно сол през кожата от солта, в която се пече.
Обикновенно правя две риби накуп, понякага четри - мъжа изяжда една останалите за мен Simple Smile
Докато се пече лаврака запичам на тиган предварително мариновани парчета сьомга. После всичко в кутии и имам риба за през седмицата.

За телешкото - и на мен не ми допада. Мисля че полвината проблем е в това, че самото месо често не е добро, а другата полвина е че не сме свикнали да го готвим и не му знаем тънкостите. Най-хубавите кюфтета на скара, които съм яла са от телешко месо в Гърция. Един приятел отвори заведение наскоро и предлага телешки кюфтета на скара, които са страхотни, така че явно и с тукашно месо става, но аз не съм успяла да направя за сега - моите стават много ронливи и сухи.

CheerUp не знам как може да ги ядеш овесените трици в киселото мляко, на мен направо ми прилошава от тях в този вид, за мен имат вкус и консистенция на лепило, заради това първия път като правих Дюкан го правих без триците. От тук разбрах, че може да се правят на палачинки, кексове и всякакви други вкусотии, и тричавата палачинка ми стана любимото ядене от деня, като еднственото позволено тестено нещо.

Аз след 4 дни захранване, не съм качила, но днес забравих че трябва да е протеинов четвъртък и хапнах филийка с кашкавал сутринта, така че ще правя утре протеинов петък и в събота сутрин ще се отчитам.

# 621
  • Мнения: 2 478
Привет и от мен  Simple Smile
Преди време правих Дюкан заедно с ММ и двамата свалихме по около 10 кила. Сега ще дерзаем пак. Целта ни отново е около -10 кг.
Мисля си, че нещата са ми ясни, също така обичам да споделям с други хора.Близки и колеги няма да ни разберат - това е ясно! Предишния път ми беше много леко така да споделям с вас, но както и преди тук не сте много по писането ей така - за кураж. Виждам , че има и пак сръдни - жалко, но факт. Ще се радвам, ако все пак си имам дружки в режима  Blush.
Аз от два дни се подготвям психически, че съм сигурна, че искам да направя за втори път режима. От вчера всичко ми е приготвено - зареден хладилник, наготвени ястия. От днес ни се брои Ден 1 и смятам да направим 4 дни ударен, после 5/5 - може и да сменя , че все пак нямам много за сваляне.
Приготвила съм си:
* Дюканско хлебче
* Сирене от извара - още не знам дали е добре
* Гнездо от кайма и яйца
* риба пъстърва
* пиле на фурна
* яйчен пастет - с него си мажа хляба  Laughing
С две думи, няма да се гладува  Joy

# 622
  • Мнения: X
Teriyaki напълно те разбирам и мен често ме мързи да готвя, затова правя няколко неща накуп, за да си имам или го карам на бъркани яйца. Сигурна съм че знаеш, но пак да кажа -  при дюкан по-лесно се сваля, ако ядеш повече отколкото ако не ядеш достатъчно. И естествено не бива да се подценява пиенето на вода, поне литър и полвина, по-добре два и повече всеки ден. Често именно водата прави разликата между това да задържаш и да сваляш килограми.

Лаврака е най-простото нещо на света за готвене.
Като купуваш рибата караш да ти я изчистят, като им казваш да не махат люспите и главата. Изсипваш морска сол  на дъното на тава колкото да покрие хубаво, слагаш почистената риба и я покриваш и отгоре с морска сол. Печеш между 45-60 мин. Времето за печене зависи от рибата, ако е малка 45 мин, ако е много голяма 60. Вадиш, чакаш да изтине и идва единствения наприятен мамент - трябва да разбиеш солта, която е станала като камък, за да стигнеш до рибата. Често сол хвърчи навсякъде из кухнята Embarassed Пробвала съм да хитрувам и просто да увия лаврака във фолио, за да си спестя този момент, но вкуса не е същия. Вариянт е да се постеле първо фолио в тавата, да се ползва по-малко сол и отдолу и отгоре и да се завие и с фолиото отгоре, става добре и тавата почти не се цапа. Като разбиеш солта махаш кожата и вадиш парчета риба, след това махаш централната кост и вадиш станалата мръвка. Кожата не се яде. Лаврака не се соли отвътре, защото той си поема достатъчно сол през кожата от солта, в която се пече.
Обикновенно правя две риби накуп, понякага четри - мъжа изяжда една останалите за мен Simple Smile
Докато се пече лаврака запичам на тиган предварително мариновани парчета сьомга. После всичко в кутии и имам риба за през седмицата.

За телешкото - и на мен не ми допада. Мисля че полвината проблем е в това, че самото месо често не е добро, а другата полвина е че не сме свикнали да го готвим и не му знаем тънкостите. Най-хубавите кюфтета на скара, които съм яла са от телешко месо в Гърция. Един приятел отвори заведение наскоро и предлага телешки кюфтета на скара, които са страхотни, така че явно и с тукашно месо става, но аз не съм успяла да направя за сега - моите стават много ронливи и сухи.

CheerUp не знам как може да ги ядеш овесените трици в киселото мляко, на мен направо ми прилошава от тях в този вид, за мен имат вкус и консистенция на лепило, заради това първия път като правих Дюкан го правих без триците. От тук разбрах, че може да се правят на палачинки, кексове и всякакви други вкусотии, и тричавата палачинка ми стана любимото ядене от деня, като еднственото позволено тестено нещо.

Аз след 4 дни захранване, не съм качила, но днес забравих че трябва да е протеинов четвъртък и хапнах филийка с кашкавал сутринта, така че ще правя утре протеинов петък и в събота сутрин ще се отчитам.

Ох, тия трици с кисело мляко са ужасни, ама поне не мисля закуската, защото ме мързи да готвя.
Днес си купих течен стевия подсладител и ще направя крем Мока от един форум.
рем Мока

2 кофички кисело мляко о, 1%
3-4 супени лъжици подсладител
2 чаени лъжички нес кафе
1 чаена лъжичка канела на прах
1 желатин
1 белтък

Едиствената ми злоупотреба е , че пия кафе с малко мляко, което не е обезмаслено, ама не смятам, че няколко капки са от значение.
Днешният ден е:
З-Кисело мляко с трици+ColonHelp
O-Пилешко филе+2 яйца ( нямам време за следобедна закуска, защото имам ангажименти)
В-Рулца от раци с кисело мляко
Десерт крем Мока, ако ми остане време да го направя.

Смъкнала съм още 500гр, така от 55.5 до днес съм 53 ( за 4 дни)
Мотивирах се да изкара 10 дни ударен режим Simple Smile

# 623
  • Мнения: 2 478
Привет  Hug
Ден 1 мина чудесно и днес кантара ме зарадва с -1.800. Не съм вярвала, че толкова вода съм задържала. Praynig
С толкова много ядене, моя корем пак си къркаше и си легнах гладна. Ударната ще ми посвие малко стомаха, че нямам наяждане иначе.
Успех на всички Дюканки  bouquet

П.П. От толкова писани не съм си написала началните кг., а те са 67.7 на височина 167  Rolling Eyes.
Ако постигна резултатите на Ламя, ще съм много доволна  Simple Smile
П.П.пак съм аз. Моят "половин" също се притегли и е -2.900 , егати и мъжете. Той е любител на сладкото, ако не беше щеше да е манекен  Grinning. Той започва от 103.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 10:38 от Зизу

# 624
  • Мнения: X
Привет  Hug
Ден 1 мина чудесно и днес кантара ме зарадва с -1.800. Не съм вярвала, че толкова вода съм задържала. Praynig
С толкова много ядене, моя корем пак си къркаше и си легнах гладна. Ударната ще ми посвие малко стомаха, че нямам наяждане иначе.
Успех на всички Дюканки  bouquet

П.П. От толкова писани не съм си написала началните кг., а те са 67.7 на височина 167  Rolling Eyes.
Ако постигна резултатите на Ламя, ще съм много доволна  Simple Smile
Успех и от мен! На мен ми беше най-труден 2-я ден и ми се появи главоболие, много ме мъчи липсата на зеленчуци, но все ще се справя с още 5 дни.
Днес кантарът показа -600гр.минус и вече съм 52.4кг от началните 55.5кг, но съм преди МЦ и винаги се издувам адски много.
Днешното меню:
З- Крем ( от горната ми рецепта, получи се страхотно)+чаша к.мляко с 2 лъжици ColonHelp+1 овесени трици
О-Пилешко филе
В-Яйца по панагюрски

# 625
  • Мнения: 2 478
Благодаря ти Чийп, трябва да успеем. Flutter
Днес мина леко при мен.
Приготвила съм днес:
* кекс Фоли
* скумрия
* сьомга
* яйчен пастет
* пиле ДюКи - голяма вкусотия
* варени яйца
И ако ми каже някой, че не се готви по време на режим и съм ей така  Shocked
Отделно, че не е никак евтино  newsm78
Армих, поздравление за избора ти. И аз съм от там и за там  Simple Smile

# 626
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 462
 Здравейте, ей ме и мен след почивката. Simple Smile
Добре дошли на новичките, успех!  Hug

На почивката си бях режимна, като карах някакъв вид трета, както и бях решила включих плодове и карах по 1-2 протеинови дни в седмицата. 2-3 пъти ядох сладолед, което го смятам за гала и това е. За мое учудване не само не съм качила нищо, а дори съм свалила 200-300гр, което е чудесно. Лошото е, че тези грамчета са ми от гърдите, а не от корема, чиито сланинки боря в момента. Ако не беше тоя пусти корем вече да съм минала в трета окончателно, но ще изкарам до края на септември така и ако не поспадне ще си минавам лека-полека в трета, че повече от 6м на 2ра фаза ми се струва много. Освен ако не ми дойде друг акъл до тогава. Трябва да започна да спортувам, но в момента не мога да си позволя треньор, а без такъв при мен не става, имам много лош опит от самостоятелни тренировки и не смея да рискувам отново, после повече от 2 месеца се оправях.

За ударната - моля ви, не я правете по 10 дни, да издържа се, но на каква цена, все пак здравето е една от основните цели, а 10 дни без зеленчуци и мазнини не е здравословно - 5 дни са достатъчни. Все пак ако държите на 10 дни ударна - нека да е под лекарски контрол.  Peace

Хайде лек ден, ааа да за почти 6м. съм свалила около 20кг и ми остават м/у 2 и 4 (всъщност всичко освен шкембето ми е ок, ако не беше то щях да съм спряла и по-рано).  Crazy

# 627
  • Мнения: 2 478
Не съм ,кофти е, че сваляме първо от гърдите, но и при мен е така  Sad а коремчето винаги е последно. Дори скоро дискутирахме, че и при много слаби, пак има коремче - човешко е.  Simple Smile
Аз днес отново съм в кухнята, но така е като искам разнообразие. А и сега ми се е паднало, сега като почне работната седмица и ще карам на яйца и пилешко филе  Simple Smile .
Та днес приготвих:
* солената торта на Стайко - Thank you!
* телешки гърди - само веднъж съм яла телешко - май кебап беше, та дано са станали.
* яйчен пастет - това ни е любимо засега
* варени яйца - поредната доза - в промеждутъците , когато съм гладна , а не му е времето, бодвам по едно.
* нещо като шоколадов сладкиш - Деси го е пуснала от миналата тема, но нейния изглежда жесток , нищо общо с моя. Това ще ми е за закуска.
Мисля да се спра вече, ММ не бил сигурен дали ще изядем всичко.
И нещо смешно да ви разкажа. В една от темите прочетох, че може да се яде от тези царевични нишестета с обезмаслено какао. Тъй като ММ иска и нещо сладко, съм направила няколко купички от това. Казах му- Имаш право на 1-2 с.л. от това на ден. И днес след закуска ми казва- яде ми се сладко, ама тъй като мога само веднъж, няма да е сега. И на обяд след основното помоли за кремчето. Какво да видя, изпразнил купичката - разбрал е, че по цяла купичка може на ден. hahaha

# 628
  • UK
  • Мнения: 783
Браво девойки, железни сте.

При мен е 5-ти ден, сутринта се мерих, минус 4.3кг

Попадала съм на много ситно смлени трици, ужасни са. Аз предпочитам по-едро смлените, те и в кисело мляко стават.

Днес П
З. кисело мляко 0%
О. телешка пържола, палачинка и едно яйце
Сл. з-ка. кафе, кола зиро, дроб от треска
В. още не знам, сигурно останалото телешко

Телешко уж си купих ''органик'', но пак не е като това от село.  Confused

Имаше една рецепта за Дюканска попара, някой спомня ли си я?

Не съм- ти ме накара да се замисля за треньор.  Thinking

Зизу- яйчния пастет как го правиш?

CheerUp-не знаех, че и риба така се пече. Правила съм пиле на сол и е страхотно. Кажи ми за колона на прах ли е, как се приема, действа ли при запек, захар има ли?



# 629
  • Мнения: 2 478
Тери, много хубав минус, честито.
Яйчния пастет си го правя на око, но приблизително:
4 наст.варени яйца, 100 грама извара, 3 с.л.кисело мляко и подправки - шарена сол,черен и червен пипер,магданоз.Оригиналната рецепта  Simple Smile
Скрит текст:
ЯЙЧЕН ПАСТЕТ  ПО ДЮКАНСКИ(ВЕЛИКОЛЕПЕН И МНОГО ЛЕСЕН)

Продукти:
3 сварени яйца, 1/3 опаковка извара "Бор Чвор", две скилидки чесън накълцани наситничко или минати през пресичка, малко шарена сол, капка пресен лимонов сок;

Приготовление:
В купа размесете добре изварата с чесъна, шарената сол и капката лимонов сок, след което настържете в същата купа на ситно ренде сварените яйца,  объркайте отново всичко до хомогенност. Получава се страхотно вкусен, пухкав и лек пастет, който можете да намажете с чиста съвест върху дюканските си крекери или върху филийка дюканско хлебче! Да ви е сладко! Лесно, бързо, изключително вкусно! ПП Може да си го хапвате и просто така - като салатка или предястие!
П.П. за тази попара ли иде реч:
ПОПАРКАТА НА МАСТЪРЧЕТО, КАКТО АЗ Я ОБИЧАМ
Мастърчето е известна дюканка и кулинарка, на която дължим една чудесна рецепта за каша от трици. Основната рецепта е следната: 400 мл. вода се кипва, прибавят се 4-5 с.лъж. обезмаслена извара, 3 с.лъж. трици и накрая едно яйце при енергично бъркане. На мен тя ми напомня на детската попара със сирене, затова я подслаждам. Освен това гледам да използвам за нея солена извара, ако няма – слагам и сол. И последното ми откритие – тя става съвсем автентична, ако вместо вода се използва липов чай.

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 16:11 от Зизу

Общи условия

Активация на акаунт