Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 41

• 73 248
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Merelenda, благодаря за отговора! Мерих кръвно - всичко е точно там. Иначе си пищят във всякакво положение, снощи например бяха поспрели и изведнъж писнаха здраво,а бях права.
Тъкмо скоро се зарадвах,че сърцебиенето ми спря да се случва и започна шумът в ушите  Laughing

# 61
Хашимотска му работа   Laughing

# 62
А да ви питам вие за колко време смъкнахте хормоните? Знам,че всичко е много индивидуално, но можете да си представите нетърпението ми Grinning Още 2-3 дни и ги пускам пак

# 63
някой знае ли защо лекарите ти гледат ръцете като им кажеш, че имаш хашимото? Като бях на ендо за първи път той също ми ги оглеждаше.

# 64
някой знае ли защо лекарите ти гледат ръцете като им кажеш, че имаш хашимото? Като бях на ендо за първи път той също ми ги оглеждаше.

Изпотяването на ръцете е типично при проблеми с ЩЖ, мисля че е заради това.
На мен ми се потят пръстите, но не и целите ръце. Но е много малко (според мен), лекарят пък не мислеше така.

# 65
При хиперфункция знам какво гледат на ръцете, но за хипофункция не съм сигурна. Всъщност, уж при хипофункция на лактите кожата се бели. При хиперфункция кожата е влажна и топла, ръцете треперят и главно за това проверяват. Карат ме да изпъна ръцете и гледат пръстите, после пипат за влажност.

Да ви питам за маслото от вечерна иглика и по-специално тези от вас, които са го приемали за проблем с менструалния цикъл (какъвто и да е проблем) и за гърдите (мастопатия, кисти, фиброаденоми)... след колко време усетихте подобрение в състоянието при започване на лечение?

Последна редакция: сб, 05 мар 2016, 17:18 от Merelenda

# 66
Мереленда, след месец при мен се усещаше промяна в цикъла. Добре, че писа, защото и аз трябва да взимам.

# 67
бих казала минимум след 3 месеца, но трябва да се взема постоянно - това не е лекарство и като спреш, всичко се връща.

# 68
  • в огледалото на живота

Да ви питам за маслото от вечерна иглика и по-специално тези от вас, които са го приемали за проблем с менструалния цикъл (какъвто и да е проблем) и за гърдите (мастопатия, кисти, фиброаденоми)... след колко време усетихте подобрение в състоянието при започване на лечение?
Още на първия месец  Peace

Освен,че ми регулира цикъла/това постепенно разбира се/,спряха болките в гърдите при цикъл,напрежението и всякакви такива Йекстри... Simple Smile

Сега пак ще го включвам в дневния прием,но имам да свършвам таблетки вит.А+Е.

# 69
  • София
по повод ръцете - някъде бях чела,че при хипофункцията е възможно да са отечни и кожата да е суха. Моите са така, бях лежала в алергологията и оттам ме изписаха с няколко диагнози, в това число ангиоедем, доказани високи антитела, но не се изследва какви  Laughing Но тогава тат и мат ги изследвах в измислена лаборатория..../глупаво, знам/ и излязоха в граници.
Напоследък отекоха много здраво, само се чудя как да си крия ръцете. Лицето също ми отичаше, имам и торбички.

# 70
по повод ръцете - някъде бях чела,че при хипофункцията е възможно да са отечни и кожата да е суха. Моите са така, бях лежала в алергологията и оттам ме изписаха с няколко диагнози, в това число ангиоедем, доказани високи антитела, но не се изследва какви  Laughing Но тогава тат и мат ги изследвах в измислена лаборатория..../глупаво, знам/ и излязоха в граници.
Напоследък отекоха много здраво, само се чудя как да си крия ръцете. Лицето също ми отичаше, имам и торбички.
хм, аз съм притежателка на анорексични ръце, малко ми е суха кожата, но не ми пречи честно казано. Студени са като трупа на Ленин - друга аномалия не виждам, та затова се зачудих на взирането в ръцете ми, че и вените на китките ми огледа.

# 71
При хиперфункция знам какво гледат на ръцете, но за хипофункция не съм сигурна. Всъщност, уж при хипофункция на лактите кожата се бели. При хиперфункция кожата е влажна и топла, ръцете треперят и главно за това проверяват. Карат ме да изпъна ръцете и гледат пръстите, после пипат за влажност.

При мен даде резултат на първия месец. Очарована съм,щастлива съм,дори не смея да се хваля.Цял живот проблеми с моя цикъл,докарах си анемия и изведнъж...всичко се оправи.Редовен,нормален и без болки. Аз пия на Nature's Way products,казаха ми в аптеката,че е най-изчистено,малко ми е скъпичко-34лв.,нооо ако трябва и повече ще дам,щом помага.Само незнам колко време мога да го пия,страх ме е да го спра,в аптеката ми казаха,че е добавка и няма проблем,дано...

# 72
Монче, може да си го вземеш на по-добра цена от www.iherb.com  Simple Smile

# 73
Благодаря ви за мненията за вечерната иглика. От години се каня да взема и все други щуротии решавам да пия.

Да, студени ръце и крака са типични уж при хипофункция, но смятам че като се пие вече хормон и се регулират хормоните, тия симптоми изчезват?

# 74

Още на първия месец  Peace

И при мен имаше ефект още от първия месец, аз го пих за мастопатия, но после, като го спрях, симптомите бързо се върнаха. Мисля след няколко дни да пусна пролактин и прогестерон да видя има ли там проблем, ни щом правя бучка сигурно има Thinking Сега пия омега 3-6-9, като ги свърша пак ще си взема вечерна иглика.

Общи условия

Активация на акаунт