Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 41

• 73 246
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Миналата година ми откриха Хашимото. Имах завишени показатели на ТАТ. Лекарства не съм пила, освен че вземах Селен. Сега си пуснах изследвания, за да видя има ли някакви промени и о, чудо! Всичко е в нормата. Лекарката ми се накара как можело да не си пия лекарствата, това било безотговорно. Е, как става това?  Thinking

# 46
Браво!Значи имам шанс,но аз тъпча и други неща!Кажи за диета,промяна на начин на живот,Какви ти бяха първоначално симптомите.На другите може да не им е интересно ,но аз съм в самото начало и се интересувам от всичко до степен "обуначване".

# 47
Миналата година ми откриха Хашимото. Имах завишени показатели на ТАТ. Лекарства не съм пила, освен че вземах Селен. Сега си пуснах изследвания, за да видя има ли някакви промени и о, чудо! Всичко е в нормата. Лекарката ми се накара как можело да не си пия лекарствата, това било безотговорно. Е, как става това?  Thinking
А изобщо имаше ли назначени лекарства, защото пишеш, че ТАТ е бил завишен, но нищо не казваш за хормоните? Когато само антителата за завишени, не се приемат лекарства, а също спонтанно може да се понижат антителата, било то със Селен или без.

# 48
Имах всички възможни симптоми, за които прочетох в Нета. Изрових всичко за Хашимото, изчетох повечето от темите тук. Опитах се да елиминирам стреса, доколкото е възможно. Освен Селен, който сама реших да вземам, пих и Шуслерови соли 5, 7 и 9, за които пак прочетох във форума. Имах предписани лекарства от ендокринолог, не помня какви, защото не съм ги купувала. Изследванията са ми на работа и чак в понеделник ще видя какво точно ми бяха предписали. Иначе диета не съм спазвала, защото от дете не обичам месо и не се е налагало да се ограничавам. Храня се предимно с плодове е зелвнчуци. Имах и висок холестерол- миналата година беше 8.5. Сега е 5.1. За мен направо си е чудо.

# 49
Хубаво!Аз първо вдигнах кръвно,после пулса,дадоха ми витоприл 5мг,след това 5месеца нищо,отново пулс 138,прибавяне на небилет 1/2 0,5.От тогава започна замайване ,забравяне на думи,а инак холестерол 5,3,тригл 1,38.Последва пълна картина- желязото 9,9 и фероградумет,шуслерови соли.Носът ми беще винаги запушен-казаха операция.Излекувах го с Прополис тинктура.На 10 месец Холтер-незначим пролапс на митрална клапа.Чак тогава отидох на ендо и  ми откриха заболяването.Започнах да се храня по -добре.Дадоха ми и Седатиф ,но не съм го ползвал още.Когато ми се ускори пулса -валидол.Махнаха ми Витоприла ,останах само на 1/4 небилет 5мг.,защото ми пада кръвното.Благодаря ,че ме изслушахте и успех!!!

# 50
Доколкото разбрах от моят лекар ТАТ е антитяло, което се влияе от много други неща и само по себе си не е достатъчно да диагностицира Хашимото според мен.

# 51
  • Sofia
Здравейте момичета, аз тепърва ще се изследвам понеже при преглед наскоро ми казаха, че може да имам проблем. Какво мислите за МЦ Лора, има ли добър ендокринолог и техника там?

# 52
Здравейте момичета, аз тепърва ще се изследвам понеже при преглед наскоро ми казаха, че може да имам проблем. Какво мислите за МЦ Лора, има ли добър ендокринолог и техника там?
Аз по такива измислени лабораторийки не ходя, но това си мое мнение де.  Peace
Сега се замислих, за 5-те години от както ми откриха Базеда, съм правила изследвания сигурно над 30 пъти  ooooh!

# 53
МЦ "Лора" не е лаборатория.

Знам, че проф. Каменов има прием с направления там, но нищо повече не мога да кажа, защото аз ходя на частно при него.

# 54
Здравейте,момичета! Hug От известно време ви следя и накрая реших и аз да пиша! Ще ви разкажа и моята история,защото тук има много сходни и мисля,че ще се чувствам добре и разбрана сред вас. С хипотиреоидизъм съм,с хашимото(май е едно и също доколкото разбрах) .Миналата година,януари си бях пускала Tsh,резултата беше 4,1(реф.до4,0).Личният лекар ми каза,че всичко е ОК. Thinking Така си мина времето,докато тази година на 20.01 не реших да го пусна на своя глава пак,резултат,6,95(а и от няколко месеца опитвахме за бебе,без резултат:() След 2 прегледа,от двама различни ендокринолози, с този резултат и ехография ми беше поставена тази диагноза и си тръгнах с Л-тириксин от аптеката,утре стават 45 дни от както го пия и нямам търпение да дойде понеделник-вторник, за да си пусна изследвания. Стискайте малци,моля ви,мили момичета!   Hug
Пс: За капак( месец преди да разбера за хашимотото) бях супер тревожна месеци наред,с паник атаки и ме сложиха на Пароксат ..Ужас! А и в момента лекувам 1 раничка на шийката на матката(мале като го пиша не мога да се позная... За няколко месеца колко неща съм си докарала  #Cussing out Shocked Дано това да бъде и всичко да се подреди както преди! Извинявам се за отклонието Embarassed

# 55
Стискам ти палци всичко да се оправи! Понеже доста препатих в борбата си да забременея, само ще ти кажа че при някой момичета това става лесно, но при други като мен доста трудно. За да забременееш ТСХ е хубаво да падне под 2.0 и ако пак не става потърси Имунолог. Повярвай ми! Трябваше да минат две години за да ми подскаже някой от някъде, че при автоимунните заболявания се обърква цялата имунна система. С две посещения при имунолозите с съм вече бременна! Желая ти успех и дано бъ зо те споходи най-хубавата новина!

# 56
Стискам ти палци всичко да се оправи! Понеже доста препатих в борбата си да забременея, само ще ти кажа че при някой момичета това става лесно, но при други като мен доста трудно. За да забременееш ТСХ е хубаво да падне под 2.0 и ако пак не става потърси Имунолог. Повярвай ми! Трябваше да минат две години за да ми подскаже някой от някъде, че при автоимунните заболявания се обърква цялата имунна система. С две посещения при имунолозите с съм вече бременна! Желая ти успех и дано бъ зо те споходи най-хубавата новина!
Благодаря ти !   Hug Много се радвам за теб! Дано и при мен скоро всичко да е наред и да ни се случи щастието!  Praynig

# 57
МЦ е и имат лаборатория явно, за мен в категорията измислени.

Последна редакция: пт, 04 мар 2016, 09:24 от Lemy

# 58
  • София
Хоп! Аз пак връхлитам с въпросче  Embarassed

Шумът в ушите /високо пищене/ има ли някакво отношение с хашимото и щж изобщо? От няколко дни полудявам, почти постоянно е + страшна умора... А съм само на половинка 25мкг еутирокс. И преди ми се е случвало това с шума, но сега е ужасно... и се чудя дали има какво да направя изобщо, както и с какво може да е свързано това Sad

# 59
Оплакват се някои от шум в ушите. Освен като един от симптомите при това заболяване, може да се провери кръвното налягане в такива моменти. И при високо, и при ниско кръвно, може да има шум в ушите. И при нарушения във вестибуларния апарат също. Обърни внимание кога се проявява този шум и дали се случва при изправяне след като станеш от леглото, при навеждане, при изправяне след навеждане, или просто както си стоиш в едно положение.
При възпаление на ухо също има шум в ухото, но там вече е ясна причината.

Общи условия

Активация на акаунт