Проблем със силен глад

• 641
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, от около 2 месеца постоянно съм гладен, ям нещо и след половин час отново ми се яде, ако не хапна ме боли корема, странното в тази ситуация е че не качвам абсолютно никакви килограми, висок съм 1.83см и тежа 53кг. на 22г. съм, главно ям мазно и пържено и имам огромно желание за солено и от там ям по 2 чипса, сладко ям по един кроасан, вафла на всеки 4-5 дни, но това не знам от какво е, наскоро бях при ендокринолог, гледа щитовидната - перфектна, изледвания и те, единствено имам дефицит на витамин Д. По принцип съм много стресиран и винаги от стреса съм бил слаб, и вече не знам дали от стреса ми се яде, после от стрес и отслабвам, някакъв кръг, с бърз метаболизъм съм. Какво бихте ме насочили да направя в случая, благодаря.

# 1
Здравей.Провери си стомаха и червата.Може да е дисбактериоза или някакви бактерии.Евентуално и за паразити и глисти също.Това с витамин д не е за подценяване.При много ниски нива,организмьт е по-изтощен и слаб.Наблегни също на кефир,кисело зеле,пробиотици.Подобрява цялостно стомашно -чревния тракт.Но не очаквай бързи резултати.При стомах и черва много бавно се възстановява средата,ако е дисбактериоза примерно.Ще се оправиш,но се иска постоянство,време и търпение.

# 2
Здравей.Провери си стомаха и червата.Може да е дисбактериоза или някакви бактерии.Евентуално и за паразити и глисти също.Това с витамин д не е за подценяване.При много ниски нива,организмьт е по-изтощен и слаб.Наблегни също на кефир,кисело зеле,пробиотици.Подобрява цялостно стомашно -чревния тракт.Но не очаквай бързи резултати.При стомах и черва много бавно се възстановява средата,ако е дисбактериоза примерно.Ще се оправиш,но се иска постоянство,време и търпение.
Може и такова заболяване да имам, от известно време съм с чести газове, киселини, и нередовно изхождане, а когато се изходя изпражненията са светли, също страдам от хроничен гастрит и рефлукс. Първоначално мислех че имам диабет, но всички близки и приятели отхвърлиха това + че от семейството няма никой с диабет, нямам и симптоми на диабет.

# 3
Добър гастроентеролог.

# 4
За теб не  знам, обаче при мен постоянен глад и постоянно желание да ям солено, се оказа симптом на желязодефицитна анемия.

# 5
@Diorela, ходих и не откри нищо, каза хроничен гастрит, изписа ми ИПП (Омепразол), и след 10 минути го повърнах, алергичен съм и не ми понасят. /страничен ефект, който засяга 1 на 10 души./

@Човек1, При ПКК не показа признаци на анемия, хемоглобина ми е 164, а желязо 18.5.

# 6
Първоначално мислех че имам диабет, но всички близки и приятели отхвърлиха това + че от семейството няма никой с диабет, нямам и симптоми на диабет.

Близките и приятелите не са точният критерий. Кръвно-захарен профил, обременяване с глюкоза и гликиран хемоглобин биха ти дали по-точна представа за това.

# 7
Първоначално мислех че имам диабет, но всички близки и приятели отхвърлиха това + че от семейството няма никой с диабет, нямам и симптоми на диабет.

Близките и приятелите не са точният критерий. Кръвно-захарен профил, обременяване с глюкоза и гликиран хемоглобин биха ти дали по-точна представа за това.
Доктора ме прати в лабораторията, 2 пъти от пръста ми взеха, първо в 8.00ч. и после в 12.00ч. отделно и от вената, и казаха че нямам, и самият ендокринолог и той ме боцна, това беше края на февруари. Но съм твърде страхлив и постоянно мисля болешки и какво ли не. Гледам да се разсейвам, но този глад ме стресна.

Отидох на ендокринолог заради друга причина, но се отхвърли, явно проблемите ми идват от силния стрес, паниката, и от корема.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 08:36 от TheFighter03

# 8
  • Банско
Всичко друго искате да направите, като хапчета и изследвани, но не и да си подобрите храненето! Ами и аз ако бях на мястото на стомахът ти, и организмът ти, щях да страдам!! Мазно, пържено, чипсове и вафли!!! Ти въобще някакви зеленчуци и плодове ядеш ли? Просто си оправи начина на хранене!

# 9
Всичко друго искате да направите, като хапчета и изследвани, но не и да си подобрите храненето! Ами и аз ако бях на мястото на стомахът ти, и организмът ти, щях да страдам!! Мазно, пържено, чипсове и вафли!!! Ти въобще някакви зеленчуци и плодове ядеш ли? Просто си оправи начина на хранене!
Е как да се храня като от ГЕРБ-а и гастрита, че сега и червата, всичко ми е забранено, то само едни варени картофи мога да ям и това е... На никой не му се занимава да ми изпише диета, гледат да вземат парите, изписват умрели хапчета и айде чао. Вече ми е ясно защо българина се самолекува, лекарите в България не си вършат работата, навсякъде е пари, медицината е бизнес, а който е беден ще е и болен. Simple Smile Ям от "уж" полезните банани, то ми става по-зле от тях отколкото пържено, и не гледам постоянно да се тъпча с боклуци, варя си пюрета и каши, но тоя глад не ги зачита като храна. Може би самият организъм си иска много ядене, а при мен е ограничено и не знам къде да хвана...

# 10
Това, което е направил лекарят, е недостатъчно за диагноза или отхвърлянето й.
Хипохондрията обаче е съвсем друга тема.

# 11
Това, което е направил лекарят, е недостатъчно за диагноза или отхвърлянето й.
Хипохондрията обаче е съвсем друга тема.
Мда, тука във форума всеки е доктор, някой потребител се оплаква, айде хипохондрик си! Как въобще поставяте такива диагнози без да имате медицинско образование? А хипохондрика и пръст да го заболи ще отиде на доктор, не си изкарвайте нервите на потребителите във форума, от доста време следя всякакви теми, и почти всеки го нападат, ние пишем с цел да намерим решение на проблема и ако някой евентуално е имал подобен проблем да сподели опит и как го е решил.

# 12
Но съм твърде страхлив и постоянно мисля болешки и какво ли не.

Разбирам, прав сте и няма нужда да Ви поставям диагнози.
Решение за отхвърляне на проблема Ви написах. Не Ви хареса, защото ЕЖК и глюкомер в средата на деня са по-достоверни източници на информация.

# 13
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт