Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 41

• 73 261
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Има ли връзка между стойността на хормоните и появата на пъпки
От известно време ми излизат подкожни пъпки, които са адски болезнени и не избиват

Козметичката ми каза, че има - в зависимост от мястото където излизат сигнализират кой орган има проблем.
На мен по-скоро ми излизат под устата,на брадичката,преди цикъл,основно като че ли ... Но не знам дали има връзка или май по-скоро винаги преди цикъл са ми излизали. На теб споменала ли е конкретни зони? Благодаря

Под брадичка и по-извивките на челюстта - хормонален дисбаланс, проблем с яйчници.

# 91
Хмм... Аз мисля,че нямам проблем с яйчниците,поне така казва гинеколога след прегледи и ехограф. Виж,женските хормони не съм ги пускала.. newsm78

# 92
Има връзка - при мен заради много тежко акне след първата бременност ми пуснаха щитовидните хормони и така лъснаха нещата. Тогава дерматоложката ми каза, че ако всичко с щитовидните е наред, ще трябва да изследваме и тези на надбъбречната жлеза, но не са ми изследвани, защото стана ясно, че е от Хашимотото.

# 93
Аз страдах от акне като бях по-малка. Сега пъпка ми излиза само като ще ми идва. От две години съм с Хашимото, но то не заси.и акнето ми от преди. Всичко е индвидуално. Трябва хормони да се пуснат.

# 94
От известно време ми излизат подкожни пъпки, които са адски болезнени и не избиват

Козметичката ми каза, че има - в зависимост от мястото където излизат сигнализират кой орган има проблем.
На мен по-скоро ми излизат под устата,на брадичката,преди цикъл,основно като че ли ... Но не знам дали има връзка или май по-скоро винаги преди цикъл са ми излизали. На теб споменала ли е конкретни зони? Благодаря

моите пъпки са на веждите, адски болезнени са, нито се скриват нито избиват, вече повече от седмица

# 95
  • Sofia
Колко мг селен дневно е добре да се приема?
Купих си селен от 100мг..достатъчна ли е една таблетка на ден?

# 96
  • Sofia

моите пъпки са на веждите, адски болезнени са, нито се скриват нито избиват, вече повече от седмица

Ако можеш -  намали количеството храна - яж 1-2 дни само картофи или + 1-2 продукта. Първите дни всичко излиза по кожата - след това лицето се изчиства.

# 97
То моите минават, не са чак толкова упорити ,излизат няколко,преди цикъл и когато са подложни са много болезнени. Може от Хашимотото да е, а пък може и просто така независимо от него да се появяват

# 98
Момичета,а утре ще си пускам Tsh,за пръв път след 45 дни. По принцип ,когато го открихме не пуснахме и другите хормони,така прецени ендокринолога след ехографа, да ги пускам ли утре и тях ,според вас? И да пия ли хормона сутринта?

# 99
Най-добре на гладно и жадно, без приети лекарства. Може само вода да пиеш. След като дадеш кръв ще си изпиеш хапчето.
За другите хормони, по принцип е добре да се изследва всичко в началото, а после да се следят тези, които ендокринологът иска, но това вече ти ще прецениш.

# 100
Най-добре на гладно и жадно, без приети лекарства. Може само вода да пиеш. След като дадеш кръв ще си изпиеш хапчето.
За другите хормони, по принцип е добре да се изследва всичко в началото, а после да се следят тези, които ендокринологът иска, но това вече ти ще прецениш.
Благодаря ти. Peace

# 101
Взех си резултатите. За 45 дни от 6,95 е паднало на 6,15 ...

# 102

Кари това доста малко ми се струва, ще се наложи да ти се увеличи дозата според мен.

# 103

Кари това доста малко ми се струва, ще се наложи да ти се увеличи дозата според мен.
И на мен ми се вижда доста малко,разочаровах се малко..толкова чаках  Sad Не знам,утре ще ги нося на ендолринолога,да видим дали ще вдигне дозата,че искам да се случи и бебче.. А дано като влезе в норма всичко се подреди..  Пък и не само нервноста не знам дали е нормална при хипофункция или важи само за хипер.. Вече намалява де, но дали от л-тироксина или антидепресанта,с който ме натъпкаха ,зарради симптоми не знам. На мен ми обясниха , че заболяванията на щит. жлеза се отразяват на психиката.. вие какво мислите? Ох ,това Хашимото ooooh! пък и колко бавно се смъква хормона Sad.. Поне при мен

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 15:47 от Carrie br

# 104
Carrie, ти на каква доза караш 45дни?
Аз преди месец започнах с 1/2 25мкг -две седмици, после почнах цяло-две седмици и днес вдигнах на 1 и 1/2 25.
Последната корекция я направих самосиндикално, тъй като единствената ми преценка е подуването на лицето сутрин. Смятам в края на месеца да пускам изследвания и да посетя лекар. Да попитам също-при положение, че преди месец изследвах пълния пакет, мога ли сега за контролата да пусна само TSH(без fT4)?

Общи условия

Активация на акаунт