Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 41

• 73 224
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
И аз съм в отбора на Хашимотовците. Отидох при нормален лекар за адекватно лечение и диагноза. Големият ми страх обаче е факта, че по време на бременността не са ми изследвали тсх, нямам представа дали съм имала проблем още тогава. Много ми е притеснено. Има ли друга мама в подобна ситуация?

# 691
Много ми е притеснено. Има ли друга мама в подобна ситуация?
Както се казва, след дъжд качулка, та за минали неща не мисли.
Не съм мама, но много в твоето положение има, които са писали в темата. А и не се знае какво е било. Може изобщо да не си имала по него време проблем с жлезата, а да се е отключило заболяването след това.

# 692
  • Sofia
Големият ми страх обаче е факта, че по време на бременността не са ми изследвали тсх, нямам представа дали съм имала проблем още тогава.

И аз си задавам същия въпрос - от кога ли го имам този проблем със ЩЖ...
В този ред на мисли има нещо, което не разбирам: Една жена с Хашимото трудно може да забременее или не трябва да забременява докато не си вкара хормоните в някакви граници? Простете за невежеството  Embarassed

# 693
  • София
Големият ми страх обаче е факта, че по време на бременността не са ми изследвали тсх, нямам представа дали съм имала проблем още тогава.

И аз си задавам същия въпрос - от кога ли го имам този проблем със ЩЖ...
В този ред на мисли има нещо, което не разбирам: Една жена с Хашимото трудно може да забременее или не трябва да забременява докато не си вкара хормоните в някакви граници? Простете за невежеството  Embarassed
субективно е...едни не могат да забременеят, други- да износят...и в двата случая има риск, при износване на бременността- хормоните е добре да са в норми Peace

# 694
На мен ендокриноложката ми беше казала, че щом съм забременяла лесно и съм износила без проблем, значи хормоните са ми билиокей. Дали е така, Божа работа. И двете ми деца се сдобиха с измененията в жлезата на ранна възраст, което ме побъркваше докато не осъзнах, че има много по сериозни болести и състояния. Та не е толкова страшно.

# 695
На мен ендокриноложката ми беше казала, че щом съм забременяла лесно и съм износила без проблем, значи хормоните са ми билиокей. Дали е така, Божа работа. И двете ми деца се сдобиха с измененията в жлезата на ранна възраст, което ме побъркваше докато не осъзнах, че има много по сериозни болести и състояния. Та не е толкова страшно.
Дано да е права... и наистина има много по-страшни неща. Аз съвсем спокойно приемам диагнозата за себе си. Страх ме е само да не е навредило на малката.

# 696
Здравейте момичета, пиша в тази тема защото просто каквото и да чета за изследванията ми, все до Хашимото се стига. Пък и не мога да дочакам понеделник за да си запиша час и вече да ми кажат какво се случва...
 Преди 1 год. ми откриха кисти на яйчниците заради проблемен цикъл. Пих противозачатъчни и нещата влязоха в норма.
От 2 год. насам се забелязвам, след всеки изминал ден и месец стават все по- ревлива, уморена/преди ставах в 6ч. а сега не мога, въпреки че спя по 8 ч. се чувствам уморена/, надебелях с 10кг. и съм адски раздразнителна и както казах от най-малкото започвам да плача, все едно емоциите ми са изострени до предела. Другото е, че ми пада страшно много коса а не оплешивявам, имам си коса, кожата ми се дразни от всеки препарат и е страшно суха. В четвъртък си пуснах изследвания:
 Anti - TPO (MAT) - 269.2 IU/ml при норма до 32;
 TSH - 4.64 mIU/L при норма от 0.27-4.20;
 fT4  - 16.24 pmol/L при норма 12.00-22.00;
 fT3  - 5.16 pmol/L при норма 3.10-6.80

Вече заради това Anti TPO (MAT) не знам какво да си мисля и страшно се напрягам като се сетя, та и за другите но това като го видях  #Crazy Просто не мога да дочакам понеделник и не знам какво да мисля, за това ви пиша за малко кураж....

# 697
И моят МАТ е в небесата, при проблеми с щитовидната често срещано е да са в пъти повишени антителата. Не се притеснявай, но посети ендокринолог.

# 698
Хубава промоция в Кандиларов. Трите хормона за 22 лв.
https://www.ofertomat.bg/Paket-hormonalni-izsledvania-za-funktsi … ilarov-p4561.html

# 699
Момичета, феритинът ми е 16 при норма 4-104,2, желязото е над средата на нормата, а хемоглобинът - 130. Аз ще питам и личната, но дали имам недостиг на желязо според вас?
Косопад си имам от край време, още преди да ми открият Хашимотото.

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 16:14 от Ваяна

# 700
  • Buffyworld
Леми, благодаря. Не знаех, че се дава и антибиотик.

# 701
Момичета, феритинът ми е 16 при норма 4-104,2, желязото е над средата на нормата, а хемоглобинът - 130. Аз ще питам и личната, но дали имам недостиг на желязо според вас?
Ваяна в каква мерна единица ти мерят феритина на моето изследване границите са от 11 -300 и нещо.  Явно при теб е някаква друга мерна единица. Така като гледам не ти е толкова близо до долна граница и може да не е оптимално но цялостно ми се струва че са ти добре резултатите и не може да се говори за анемия.

# 702
  • София
аз при същите референтни граници имах феритин 21 и ми капеше много косата. След като не намерих друга причина, започнах прием на желязо и косопадът ми спря. Чела съм, че оптималните стойности на феритин трябва да са над 40-50, за да има човек хубава коса.

# 703
Ми като гледам  различните лаборатории мерят в различни мерни единици и не можем просто да кажем оптималното само като цифра а трябва да имаме предвид и мерната единица и ако трябва да се конвертира за да можем да сравним.

# 704
Мерната единица е µg/L. Личната ми каза да не взимам желязо при тези стойности,  ненужното се отлага в органите, което никак не е добре.
Stelaartois,  за колко време прием на желязо косопадът ти спря?

Общи условия

Активация на акаунт