89th Academy Awards OSCAR'2016–И Лео получи Оскар, но животът продължава :)

• 69 033
  • 642
  •   1
Отговори
# 525
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И Спилбърг ще има филм тази година. Исторически, по популярен роман, с двама от най-добрите актьори в момента, целят премиера края на декември- отсега го слагам съвсем горе в списъка на потенциални кандидати.

# 526
  • Вестерос
Кой е филмът?

# 527
Този http://www.imdb.com/title/tt3675680/?ref_=nm_flmg_prd_5

# 528
  • Вестерос
 bouquet

# 529
  • София
Аз пък сега гледах пресконференцията на Ема и тя каза, че плика с нейното име през цялото време е бил в нея и не знае как е станало "объркването".
Аз това разбрах от официалното изявление -
Пликовете, съдържащи имената на победителите са дублирани от съображения за сигурност.
От двете страни на сцената стоят двама официални представители на "Прайсуотърхаус Купърс" - одиторската компания, която контролира и пази секретността на гласуването и резултатите. Двамата координират действията си така, че когато единият подаде на презентатора, който ще обяви наградата, един от 24-те запечатани плика, другият трябва да унищожи своето копие. Явно грешката е, че второто копие за главна женска не е било унищожено и става объркване с подаването на плика за последната категория - най-добър филм.
Официално поеха вината и се извиниха, но тепърва ще си правели вътрешно разследване за гафа.

# 530
  • Once there was a Hushpuppy...
Охх, още се смея....макар да е ужасен гафа... Rolling Eyes

rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 531
  • София
Нещо не нацелихме пак теченията в последния момент Wink
Беше ясно, че ще има голям брой наградени афроамериканци, ама аз си мислех, че Вайола + Махершала + тежката категория Дензел ще е достатъчо (+ сценарий за Луната), обаче гледай как го извъртяха класиците. Дадоха на Кейси за голям шок и ужас на Дензел, но пък накрая дадоха за афроамериканската коопродукция.  Laughing
Да се смееш ли, да плачеш ли.

# 532
Не знам дали не се повтори годината с 12 years a slave и филма за пиратите с Том Ханкс /как се казваше/.
Не могат всички Оскари за актьори да ги дадат на чернокожи, много съмнително ще стане /Oscarssowhite/, 2 от 4 е като цяло златната среда, за която се държат.
Виола си беше сигурна, Али-то гласувах за него в играта, но се съмнявах да е той. Мислех си, че може да е Дензъл, понеже все пак е Дензъл. Пък и Кейси Афлек се поизложи в личен план, но явно това няма значение.
Наистина смятах, че Ла Ла ще спечели за най-добър филм. И.. почти се оказах права Wink

# 533
  • София
Джими Кимел в пълния си блясък дава обяснение за оскаровата епопея.  Grinning

https://www.youtube.com/watch?v=ygobstg4XQs

# 534
Охх, още се смея....макар да е ужасен гафа... Rolling Eyes

Гафът е ужасен, но ми стана много смешно един нисък човек като минаваше по задната редица от лауряти и им събираше оскарите, а на предната се редяха да благодарят. Той вече беше се натоварил с 4-5 оскара, а отпред още хвана микрофона да си каже благодарностите в последния възможен миг.  hahaha

Фей Дънауей се измъкна като да не казвам какво. Уорън Бийти поне обясни в какво се състои гафа.

# 535
  • Berlin
Вече мноооого внимателно ще четат какво пише преди да обявяват. Simple Smile

# 536
Вече мноооого внимателно ще четат какво пише преди да обявяват. Simple Smile
Е, той Уорън внимателно го прочете, но "Бони" изгуби търпение и изпляска "Ла-ла-ленд" без много да мисли.

# 537
Да, той милия се усети и й го показа, демек - тея май са объркали нещо, а пък тя смело изпляска без да мисли...
Кой взел плика, кой дал плика, накрая и едните благодариха, без да са спечелили, другите пък спечелиха, без да благодарят Simple Smile
Абе Оскарите. По-забавна е спекулацията кой филм ще се нареди на финалната права с номинация, отколкото самите награди Simple Smile

# 538
  • в морето до колене
E, мога да кажа, че смятам новия сезон за открит Wink
Току що обявиха официалната селекция на 70-ия фестивал в Кан.
Слушах с половин ухо и останах с впечатлението, че селекцията е "юбилейна" ... заради големия брой стари познайници.
Тъй като на сайта още не бяха качени новите неща, засега набързо едно факсимиле от списъка с 18 заглавия от основната конкурсна програма, което някаква добра душа пусна в Туитър (преди да нападнат фенките на Патинсън Rolling Eyes).

Няколко от моите подозрения (и желания) се оказаха правилни:
Ханеке, Звягинцев от подозренията;
Йоргос Лантимос - и подозрение, и желание;
за Копола имах съмнения, обаче явно е трябвало да съм по-уверена - доволна съм обаче;
Лин Рамзи ме изненада приятно.
Това са ми първите впечатления.

Повече ще мога да кажа след 4-5 дни като имам време да прегледам по-подробно всички заглавия.

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 14:27 от мячик

# 539

Аз добавям един предварителен списък от индитата, там има малко повече детайли за някои от филмите
http://www.indiewire.com/2017/03/cannes-films-2017-festival-lineup-1201798465/3/

Общи условия

Активация на акаунт