Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 491
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • постоянно
Заваля скреж  Sick

# 136
Джули, какво ще рече след като изтече? Че не се преподписва и остава един вид безсрочен ли?

Да, точно това значи Simple Smile

# 137
  • ENGLAND
GI, dejie, благодаря, утре даже сме и на посещение в училището, за кой ли път.

МГМ хич не купувай подаръци, че след това няма оттарване.

# 138
Мерси, хора! Уж обещаха да сложат душ, ако решим да го вземем. Междувременно, нали се бяхме паникьосали и се разтърсихме, та намерихме още едно - от агенция, но не ни върнаха, нищо, че сме без гарант. На по-добро място, по-широко и т.н. Стискайте палци.

# 139
Силно стискам палци. Като помня в старата къща как броях седмиците в началото... знам колко е гадно да живееш в квартира с много компромиси.

# 140
Mademoiselle Chocolate, ние търсихме апартамент през ноември миналата година и всички агенции, с които се свързахме, имаха условие да сме ходили на оглед на жилището преди да го наемем. Което е и нормално, като се замислиш. След като обяснихме, че няма как да дойдем да оглеждаме жилища, само една агенция се съгласи да направим оглед по скайп.
Наехме сегашното жилище с изричната уговорка, че не сме го виждали и сме съгласни с това, което е дадено като информация за него онлайн. Душът го имаше, но течеше  Laughing Е, оправихме си го ние. От B & Q можете да си купите душ. Януари месец започнаха ремонт на нашето жилище и на това под нас. Добре, че ремонтираха само банята и стълбището, но 3 седмици бяхме строителна площадка. Когато ги попитах, защо не са ни уведомили при наемането, че предстои ремонт, отгорът беше, че "тези неща отнемали време". Та попитай ги и дали скоро са ремонтирали.
И още нещо: уточни кой ще ви даде ключовете за жилището, когато пристигнете. Ние пристигахме в събота, категорично отказаха да дойдат на място или на летището, за да ни осигурят достъп до жилището. Добре, че имахме познати. Иначе предлагаха да отидем до офиса им в понеделник, а междувременно събота и неделя да спим на хотел. Сладури  Laughing

# 141
  • Bristol
Rositsa, сега като го разправяш това и се сетих как посрещнали мъжа ми. Той пристигнал на летището, колега го чакал там, връчил му ключовете за жилището и за колата, дал му адресите на апартамента и на офиса, където трябвало да се яви понеделник сутрин, както и карта на града (тогава нямаше навигатори) и му пожелал приятен ден! Моят за първи път стъпва на английска земя, никога не шофирал с обратен волан и така се наложило сам да се оправя  Laughing Вечерта излязъл пак с колата, за упражнение, за да свикнел с обратното движение и как е карал, полицаи го спрели и го проверили по процедурата от А до Я, дали не е консумирал алкохол или взел наркотици. Той им обяснил, че за първи път бил в Англия и искал да свикне с колата и обратното движение, а те, след като приключили проверката, учтиво му обърнали внимание, че улиците на втория по големина град в УК, Бирмингам, не са най подходящото място да се упражняваш  Mr. Green Моят още си спомня шока от първия ден на английска земя  Joy

# 142
Ladybird, мерси за информацията. Имаш ли идея как се казва свински джолан на английски?
В  нета видях няколко варианта и се чудя.

# 143
  • постоянно
Knuckle

# 144
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние скоро купувахме от Морисън и на етикета пишеше -  Gammon Shank.

Купували сме и от Сейнсбъри и от месарница, но нямам спомен там как беше написано.

# 145
Може ли да ме ориентирате какви са таксите на агенциите когато наемеш апартамент.

Последна редакция: сб, 05 мар 2016, 07:44 от моргана

# 146
  • York
Може ли да ме ориентирате какви са таксите на агенциите когато наемеш апартамент.
Отвори няколко обяви на различни агенции за твоя район или желан район и в тях си пише. Различни са при различните агенции, а според мен и по райони. Второто може и да не е вярно, разбира се.  Wink

# 147
future74 - pork shank. Погледнах онлайн магазина, за да ти го покажа, но видях, че има само lamd shank. То онлайн няма и свински крачета, но в нашия магазин има  Joy При нас джоланите са до свинските крачета, с кожата са, и са на цена 2,30/кг. Gammon са третирани по някакъв начин меса и са на отделен рафт - възможно е да има и такъв джолан, но аз съм купувала само от свежата витрина. Влизала съм в различни магазини на morrisons - стоката е различна - в нашия например няма полски салами и пушена риба, а съм си купувала от друг магазин от тази верига.....Вероятно зависи от търсенето в населеното място.

# 148
И аз проверих в Теско на свежата витрина- даже показах и снимка и те ми казаха , че нямат.
Проверих и онлайн в Асда и Морисънс- също нямат. Може би трябва да потърся някой магазин само за месо.

# 149
  • Истински се вижда само със сърцето.
Лейдибърд точно в Морисън на свежата витрина джолан с кожа го пишат така при нас - Gammon shank Simple Smile и мен ме учуди, защото не го бях срещала така.

Иначе цената е подобна и винаги е прясно месото.

Аз най-много харесвам да пазарувам от месарници, но зависи дали има хубави в района в който живее човек.

Общи условия

Активация на акаунт