Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 599
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Според мен купи лири/долари от тук. При теглене от банкомат плащаш транзакция+кръстосан курс. Разходи се в този сайт - има добри съвети http://www.moneysavingexpert.com/

# 496
  • UK
Здравейте,

Имам въпрос за наемане на жилище в Англия (района на Манчестър).
Децата ми са на 9 и 12г, самотна майка съм. Есента заминавам за да уча и работя едновременно (apprentice) и дохода ми по документи ще е много нисък. Казаха ми, че наемането на жилище е най-трудното нещо там. Какво да очаквам от агенциите и какво бихте ме посъветвали. За децата казаха, че искат отделна стая, по закон ли е това и с какво трябва задължително да се съобразявам?

# 497
  • Манчестър
Според мен купи лири/долари от тук. При теглене от банкомат плащаш транзакция+кръстосан курс. Разходи се в този сайт - има добри съвети http://www.moneysavingexpert.com/

И въпреки това е по изгодно от банкомат...правила съм сравнения.

# 498
  • Манчестър
Здравейте,

Имам въпрос за наемане на жилище в Англия (района на Манчестър).
Децата ми са на 9 и 12г, самотна майка съм. Есента заминавам за да уча и работя едновременно (apprentice) и дохода ми по документи ще е много нисък. Казаха ми, че наемането на жилище е най-трудното нещо там. Какво да очаквам от агенциите и какво бихте ме посъветвали. За децата казаха, че искат отделна стая, по закон ли е това и с какво трябва задължително да се съобразявам?

От агенциите ще искат да докажеш доход, зависи от условията им , но няколко наема депозит плюс допълнителни такси .

Не знам какво ще учиш и работиш ,но имай предвид,че децата са ти в училищна възраст и трябва да мислиш кой ще ги води и прибира. Нямаш право да ги оставяш сами. Има клубове след училище ,но всичко е със заплащане.

# 499
Аve aз също си мислех така, но като ми дойде банк стейтмънт-а... ми се изясни друго...

# 500
  • UK
От агенциите ще искат да докажеш доход, зависи от условията им , но няколко наема депозит плюс допълнителни такси.
Благодаря за съветите. Аз лесно ще им докажа доход, но понеже искам по-голямо жилище реалния доход по документи точно ще покрива наема. Няма проблем да платя и за цялата година наем и колкото искат депозит, само да не ми се заяждат за дохода, това ме притеснява. Thinking

# 501
  • Манчестър
Произволно погледнах чрез Гугъл и излезе Ко ОП банк.

За теглене в брой, таксата е

2.75% of the value of the transaction

И

2% of the value of the currency/cheques or £2.00 (whichever is greater)

Ако изтеглиш 100 Евра зад граница, по банковия курс (средно 1.28 за днес) = 78 лири

+ 2.75% = 2.14 и 2%  за 78 лири = 1.56 или цялата трансакция ще ти бъде 81.70.

Ако купиш 100 Евра по курса на банката както потребителката спомена по горе, да речем стойността на цялата трансакция заедно с чарджовете по 1.20 ще получиш 98 Евра.

Или

100 Евра / 81.70 = FX rate 1.22

100 Евра / 1.20 FX = 83 лири

В този пример разликата е само 2 Евра , но на по големи суми ще е и по голяма.

# 502
  • Манчестър
От агенциите ще искат да докажеш доход, зависи от условията им , но няколко наема депозит плюс допълнителни такси.
Благодаря за съветите. Аз лесно ще им докажа доход, но понеже искам по-голямо жилище реалния доход по документи точно ще покрива наема. Няма проблем да платя и за цялата година наем и колкото искат депозит, само да не ми се заяждат за дохода, това ме притеснява. Thinking

Никой не може да ти гарантира нищо, но през агенция ще е трудно. По скоро се опитай директно от собственик.

# 503
Ave за това постнах онзи сайт - да си направи човек сметката от къде да си купи валутата и да сравни с курса, който дава банката му..... С еврата разликата не е голяма, но с другите валути е по-осезаема /вкл. и лева/. Пък специално за Турция и други курортни дестинации аз много внимавам с ползването на банкомат....

# 504
Момичета някой има ли опит със SpecSavers?
Искам да си поръчам очила , но се изненадах от ниските цени, които дават. Имам в предвид, че в Бг винаги са ми излизали около 600-700 лв (всичко включено в цената- рамки, анти рефлесни стъкла, фотосоларни и т.н).
В ЮК си правих преди 2-3 г от Boots и ми излезнаха около 350 паунда.
Сега в Specsavers само рамкире са около 140, а очилата около 200. Цената на рамките е почти същата, както и при предишните ми очила.
Въпросът ми дали те не правят някакъв компромис със качеството. Мъжът ми ги пита, защо толкова евтини, каква техника използват при стъклата и жената каза, че наистина не използват последните технологии и затова е такава цената.
Ще съм ви благодарна за някакви коментари.

# 505
  • Манчестър
Ами зависи какви са ти очилата. Мойте са само за четене и си ги правя в Теско - 60 лири , нося си моя рамка. Не инвестирам много защото след някоя им друга година диоптъра ще се смени и няма смисъл.

В БГ доколкото знам, то са марки, пък не знам какви си стъкла и т.н...може им стъкла само до 1000 лв да докараш. Предишните ми имаха фотосоларни стъкла, не ми допадат.

Specsavers не ми допадат и не ги ползвам.

# 506
От 3 седмици нося очила от Specsavers, доволна съм, но нямам претенции за опит с конкретните оптики , все пак. От друга страна, такива са ми проблемите с очите, че не мога без очила и бих усетила дискомфорт. Specsavers предлагат уж някаква промоция 2 за 1, но ако очилата ти не са само базов модел /рамки + леща за корекция без никакви екстри, в които е трудно да се вмести човек Simple Smile /, доплащаш още доста. Вчера поръчах и втория чифт, който освен необходимостите и екстрите на първия, ще е и фотосолар.
Сега в Specsavers само рамкире са около 140, а очилата около 200.
Ами те рамките си вървят с базовите лещи, т.е 140 не е само рамката, а целите очила без екстри. Изтъняване, фотосолар и други екстри се доплащат, като цената е различна в зависимост от степента на екстрата. Не знам как си формират цените в Буутс, но в бг оптиката, където години наред правех очила всичко е отделно - рамка, корекция на късогледство /за една марка стъкла цената е различна в зависимост диоптъра/, корекция на астигматизъм - пак зависи от цилиндъра, отделно изтъняване, олекотяване, фотосолар, антирефлекс....  

# 507
  • Bristol
В specsavers ти предлагат базов модел. Ако искаш олекотени стъкла, фотосоларни, анти рефлекс и тн, цената се покачва. Аз съм им техен клиент, имам договор за контактни лещи и ползвам разни отстъпки и за очила, но аз рядко ползвам очилата си.

Teriyaki, да не те притеснявам, но в който и град да отидеш, самотен родител, с доход покриващ само наема, трудно някоя агенция ще се навие да поеме риска. Иначе по закон няма ограничения в колко спални да живеете, ако наемате на частно или е ваше жилище. Разни guidelines се спазват, когато се наемат общински жилища. Но агенциите и собствениците може да имат техни си изисквания, колко хора да живеят в жилището им и дали да са без деца или с деца и колко на брой деца.

# 508
  • До хладилника, който обичам
Аз си правя стъклата в България, с мои рамки. Бях в Спексейвърс, за фотосоларни, антирефлексни, изтънени стъкла скачаше към 150 лири, в България ми е 80 лв за двете стъкла. И така реших проблема аз, през ваканциите или по куриер си правя очилата с рецептата от Спексейвърс.

# 509
  • София
Момичета, някоя от вас да пазарува от Амазон?
Аз съм редовен клиент там отдавна и сега виждам, че са ми дръпнали £79 за ваучер от търговец. Добре, че бях седнала. Някакви идеи мога ли нещо да направя? Това са много пари, лошо ми стана и не мога дори да мисля в момента. Реших да питам вас ?!?

Общи условия

Активация на акаунт