Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 548
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • UK
Светъл празник на всички!

di_p, съжалявам за козунаците, предполагам, че пак ще си ги изядете. Аз направих голяма доза, излязоха 4, единия се получи най-добре. Конците се получават при добавянето на мазнината, първо се замесва тесто от всички съставки и после в процеса на месенето (бъркането с миксера) се добавя съвсем постепенно мазнината. Тогава се напълва с много въздух тестото, после при оформянето и сплитането се виждат балоните вътре. Така става и по-пухкав, дунапренов вътре. Цветът вътре зависи и от вида брашно, който си сложила, аз още не мога да се ориентирам във видовете брашно тук, от лимона пожълтява, а аз капнах някаква ванилова есенция течна с тъмен цвят, тя ми боядиса тестото също. Моите първите три поизгоряха отгоре, не уцелих добре температурата на печене, че съм с газова фурна, ама гледам фейса е пълнен с изгорели козунаци, не съм само аз.  Laughing

Аз пък разсипах яйцата, нещо тази боя не ми се получи, лидълската, много се разтичаше и не оставаше по яйцата, накрая ги дадох на децата да ги боядисат с четките и боичките си и да ги олепят с лепенки, те бяха щастливи, така че не се ядосвам. 

Хубаво и приятно прекарване на всички!
 bouquet

# 586
  • Истински се вижда само със сърцето.
Честит празник момичета  Simple Smile
Нашият козунак още не сме го опитали, дано е станал:)

# 587
  • Ilkeston
Христос Воскресе! Живи и здрави!  Ние бяхме в събота вечер на гръцката църква в Нотингам и си взехме огънче. Докарахме си го до вкъщи благополучно. На малкия много му се спеше, но се държа геройски.

# 588
По повод обявата ми преди няколко дни. Благодаря на всички, които се отзоваха, говорихме със сътрахотни жени, но за съжаление имаме позиция само за една. Намерихме човек да се грижи за децата и къщата ни. Успех на останалите дами в търсенето!

# 589
Мерси Doret и ЕЛЛ, за съветите.
Ще се ходи тогава до националната художествена галерия. Само се чудя дали все пак не трабва да преведа сертификата на английски. И дали , ако изполвам частен превозвач, ще има някакъв проблем- напр да не откраднат някоя от тях и т.н.

# 590
Здравейте, момичета,

Присламчвам се към темичката ви, тъй като мъжо си намери добра работа в Манчестър и най-късно до три месеца би трябвало да сме се преместили там.

Сигурна съм, че въпросите ми са дъвкани и предъвквани, но съм с малко бебче и нямам възможност да прегледам всичко изписано, така че ще съм много благодарна, ако някой се смили да ми отговори или поне да ме пренасочи към информацията.
1. Здравна система:

1.1. Доколкото четох, се отива при GP, и се говори с него дали може да поеме семейството. При съгласие се процедира с издаване на здравноосигурителен номер и тн. Въпросът ми е ще може ли приятелят ми да го направи за мен и за бебето, когато отиде за първи път там без нас. Ако да, какви са документите, които се изискват? Ако има значение, нямаме граждански брак.
1.2. За съжаление бебчето ми е с двигателно изоставане и тук правя физиотерапия сама, като положението се следи и от невролог. Знам за съществуването на т.нар. "early intervention", според който за проблеми като нашите веднага се насочва към физиотерапия. Знаете ли повече по тази тема (цени, срокове и тн.)
1.3. Допълнително здравно осигуряване за детето: има ли смисъл според вас от него с оглед на нашите проблеми?

2. Относно намирането на работа: тези от вас, които работят в офис, лесно си намерихте и има ли някакви драстични разлики в процеса на подбор в сравнение с България? Имам петгодишен административен опит в международна компания в екипи, съставени предимно от чужденци, както и високо ниво на испански език.

3. Документи: какви документи е добре да носим от България?

Благодаря предварително на отделилите време за тези питанки  bouquet

# 591
  • След завоя в дясно
future74- не съм го превеждала на англ. моят и с фирма си ги доставих не съм имала проблем. Това беше преди 8-9 год.
Suppression- няма да може да ви запише преди да сте пристигнали, защото се изисква преглед на място обикновено от сестрата се извършва. Няма значение дали имате граждански брак. Носи си календара с ваксините и преведени диагнозите на бебето акта за раждане. Ще вземат предвид диагнозата от БГ, но няма да се осланят на нея и ще ви назначат час при специалист от 3м до 6м се чака обикновено за час. За децата прегледите, лекарствата и процедурите са безплатни. Ако искаш да намалиш чакането тогава погледнете за частно застраховане.

# 592
Здравейте, момичета,

Присламчвам се към темичката ви, тъй като мъжо си намери добра работа в Манчестър и най-късно до три месеца би трябвало да сме се преместили там.

Сигурна съм, че въпросите ми са дъвкани и предъвквани, но съм с малко бебче и нямам възможност да прегледам всичко изписано, така че ще съм много благодарна, ако някой се смили да ми отговори или поне да ме пренасочи към информацията.

Привет,

Предполагам, че някой с повече време ще отговори на въпростите ти. Бих препоръчала една много полезна книга на Български за живота в ЮК която може да се поръча онлайн и съдържа цялата информация относно всичко тук. Рекламират я във 4Bulgarians. Spoред мен ако повечето Българи идващи тук я прочетат ще си спестят много главоболия и разочарования. Просто съвет. 

# 593
suppression да допълня, че NIN -осигурителен номер не се чака Джи Пи да ви одобри. Като пристигне приятелят ти се обажда за интервю, отива на него и чака мисля до 4 седмици да го получи, защото доста компании не приемат без НИН. Като пристигнете вие ти също отиваш на интервю и ще го получиш. Записвате се на джи пи, те ще ти пратят и хелт визитор у вас, щом сте с бебе.
  За документи, акт за раждане/ бащата да ти направи пълномощно да изкараш бебето от БГ/ ваксините джи пи-то да ти напише какви има, ако слагате. Друго не се сещам да ви трябва.
  За работа, които търси намира, едни лесно, други трудно. Градините са доста скъпи тук, та помисли и за това. Успех

# 594
  • София
Здравейте момичета,

не знам дали някъде има информация за това от колко до колко са училищата в Англия, има ли както в България държавни занимални?

Питам за дете на 10 години.

Ще съм благодарна за всякаква информация wavey

# 595
  • Манчестър
Здравейте момичета,

не знам дали някъде има информация за това от колко до колко са училищата в Англия, има ли както в България държавни занимални?

От 9 ам до 3:15 или 3.30 ПМ. Има клуб след училище, който е срещу заплащане. В нашето училище е 7 лири на ден.

# 596
  • София
Здравейте момичета,

Благодаря Simple Smile
От 9 ам до 3:15 или 3.30 ПМ. Има клуб след училище, който е срещу заплащане. В нашето училище е 7 лири на ден.

# 597
При нас е 12 лири на ден и е до 6 часа.

# 598
Здравейте,
Имам следното питане, дали някой от вас е кандидатствал и получил британско гражданство. Ние с партньора ми живеем тук от 4 години и смятаме да го направим когато дойде времето. Въпросът ми е каква е процедурата, знам за изпитите за език и за life in the uk, изчела съм всичко което пише на gov.co.uk. но искам да попитам и тези които са минали по този път. Най-големият ми проблем е, че живеем в St Austell,Cornwall  и ако трябва да се пътува са си по няколко часа до всички по-големи градове- Лондон ни е на 6-7 часа с автобус.
Основното ми питане е за това как се доказва ниво на владеене на английски, трябва ли да се явяваме на някакъв курс или може само на изпит. От Бг нямаме никакви сертификати.
Благодаря предварително
 bowuu

# 599
veronikatzv като направите 5 години продавате за пърманент резиденс и една година след това за гражданство. Всичко става по пощата, няма никъде да ходите. Изпити по англ. се правят вече в избрани места от тях, но едва ли ще е повече от час път от вас, провери в нета.Не ти е нужен курс. Ние живеем в диво Уелско село и церемониите се правят на 15 минути от тука, едва ли точно в Cornwall ще пътувате до Лондон за това. Правят непрекъснато промени, дано и след тази ми информация нещо не се промени. Имате още две години, та си ги следи нещата, особедно ако заизлизат от ЕС, сигурно още неща ще измислят.

Общи условия

Активация на акаунт