Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 553
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Малко тъп въпрос от мен – съкращението  tsp  , tea spoon ли означава или table spoon?

# 571
  • Истински се вижда само със сърцето.
Tea spoon  Simple Smile другото го съкращават така tbsp.

# 572

Исках да ви споделя колко ме умилиха в нашето нърсъри днес. Сутринта, както обикновено си поплака моята хубавица и аз си поговорих с учителката, обясних как вчера сме боядисвали яйца по случай нашия Великден. И тя предложи на малката, за да я разсее, да направят Easter card или нещо. Отивам да си я взема преди малко - направили специална украса за прозореца, дали ѝ един easter cracker, нарисувала картичка, а всички деца изрязали яйчица от картон и направили easter egg hunt. Много ме трогнаха.  Heart Eyes

И нашите учителки са такива.  Mr. Green

Хубав празник на всички! Аз отивам да се подготвям за утрешното шарене и месене.

# 573
Благодаря,Илейн  Simple Smile
 И аз казах на учителките в градината. Те пък искат да направя снимки и да им занеса.Останаха учудени,като им казах,че децата се чукат с яйца. Тук не го ли правят? Или аз с моя перфектен инглиш така съм им обяснила,че не са ме разбрали  Laughing

# 574
  • Оптимист по принуда
Тук ядат шоколадови само и правят egg hunt.

# 575
Благодаря,Илейн  Simple Smile
 И аз казах на учителките в градината. Те пък искат да направя снимки и да им занеса.Останаха учудени,като им казах,че децата се чукат с яйца. Тук не го ли правят? Или аз с моя перфектен инглиш така съм им обяснила,че не са ме разбрали  Laughing

Преди и те са боядисвали яйца и са ги пускали по склон да се търкалят надолу - което е най-здраво, то печели. С времето навлизат шоколадовите яйца.

Даваш ми добра идея, ако ми остане време да занеса в понеделник няколко яйца и кратък разказ какво и как правим ние по Великден. Peace

# 576
  • Оптимист по принуда
И аз обясних за чукането с яйца, а на обяд като я взимах, носех едно яйце да покажа, боядисвано с памук, шаренко. Хареса им.

# 577
  • Ilkeston
Здравейте. Виждам, че всички сте се приготвили за Великден подобаващо. Аз исках да попитам от коя църква в района на Нотингам и Дерби си "взимате огънче" ? Ние миналата година бяхме в руската в Дерби, но иначе почти всяка неделя ходим в гръцката в Нотингам. Нямам представа дали в нея има такива мероприятия в събота вечер и дали въобще е отворена тогава. Някой ако знае, моля да сподели! Благодаря.
Весело посрещане на празника!

# 578
  • UK
Деси, а руска църква дали няма в района? И аз се чудя къде да ходя утре, за огънче вечерта няма. По-добре питай по фейсбук групите, "местните" ще знаят повече. Ще ходиш ли на българското събиране утре в Нотингам, в Шерууд? Аз ще отида, защото искам да видя и българското училище там.

# 579
  • Ilkeston
Dejie, миналата година бяхме в тази: St Mary's Bridge Chapel
Derby, DE1 3AT. Взехме си огънче и си го докарахме до вкъщи. Интересуваше ме дали и в гръцката в Нотингам ще има служба вечерта, че е по-добре откъм паркинг. На БГ събирането няма да ходим сигурно, че малкият се страхува да не го запиша на БГ училище ( никак не обича допълнителни учебни занимания  Twisted Evil).  Весело посрещане на празника!

# 580
  • UK
Даваш ми добра идея, ако ми остане време да занеса в понеделник няколко яйца и кратък разказ какво и как правим ние по Великден. Peace

В понеделник е почивен ден , да не се изтипосаш в у-ще/нърсери

# 581
Имам закупебн билет Лондон-София за 10.05 но няма да го ползвам. Полетът е с Wizz air. Ако някой се интересува 28 GBP давам го за 20 и само трябва да се плати такса смяна на име

# 582
  Равносметката от днешните козунаци : на външен вид горе-долу станаха,надигнаха се,обаче... конци не ми се получиха,малко сбити са и консистенцията им е по-скоро на пита. Тестото ми май беше много меко,защото плитките ми се "разляха". Можеха да са една идея по-сладки и не мога да разбера,защо на цвят са кафеникави отвътре,а не жълти (сложих 5 яйца). Това е,другата година,нов опит  Simple Smile 
   Ако децата издържат до 12 часа довечера,ще се чукнем с яйца. Ние за съжаление нямаме наблизо православна църква.
  Светли празници!

# 583

В понеделник е почивен ден , да не се изтипосаш в у-ще/нърсери

Знам, ама по инерция така го написах  hahaha

Моят адаптиран козунак грам не стана. Разсърди ми се, че в цялата суматоха го пренебрегнах и отказа да втаса дори ooooh! Но пък яйцата са трепач.

Христос воскресе!

# 584
Христос Воскресе! Мир,любов и щастие на Вас и близките Ви!

Общи условия

Активация на акаунт