Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 558
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Скрит текст:
Момичета имам нужда от помощ. Съпруга ми е в Англия, аз и децата отиваме при него след два месеца. Търсим си апартамент и днес попаднахме на един доста хубав, на добро място и със съмнително нисък наем. Обявата е пусната от собственика. След два разменени емейла той е съгласен ние да наемем жилището, но иска мъжа ми да му изпрати копие от лична карта или шофьорска книжка на емейла за да подготвят документите. Притеснява ни защото незнаем това обичайно ли е, не е ли нормално първо да го покани на оглед например? Мъжа ми мисли, че е измама защото много бързо действал наемодателя.
Ето това е последния емейл който наемодателя изпрати.
Hi,   I fully agree to have you as my tenant. As I already told you in my first email Airbnb will handle the renting process in my behalf. I will have to contact the rental agency and provide them all the necessary information so they can start the rental process. For that I will need your full name current address, phone number and a copy if your id, passport or driver license. You will receive a notification from the rental company containing all instructions that you need to follow and the invoice as well. To secure the apartment you will be instructed to deposit the first 2 months rent to the agency and then you start paying rent from the third month you moved in. The keys and rental agreement will be delivered by their agent at your current address same day the deposit is paid, or you can meet with the agent at the flat. You will be given a 3 days inspection period from the day you receive the keys and lease agreement. If you are satisfied with the flat all you have to do is to sign the lease agreement and inform the agency. If you don't sign the tenancy agreement you receive a full refund of the deposit payment within the same day you made your decision. After you move in the flat the monthly rent will be sent directly to my bank account. If you wish to proceed please provide the requested details and I will submit your application right away, and of course please make sure that you have the deposit payment ready. I look forward to hearing back from you. Thank you for your time and nice cooperation. P.S: I attached a photo of my driver license.   Cheers

Магнолия, airbnb не са посредническа агенция, те са сайт за резервации, като booking.com, но листват не хотели, а частни квартири - ние сме ги ползвали много пъти, дали са ти сайта им. Ако някой листва нещо при тях, обявата ще си бъде в сайта им, няма да бъде листвана по сайтове за предлагане на имоти. Между другото, цените в airbnb са по-високи от тези по сайтовете за имоти, защото там са обяви за краткосрочни наеми (1-2-3 седмици), но пък най-често са по-ниски от тези в хотелите, по обясними причини. Ако мога така да кажа, те са Uber в сферата на настаняването Simple Smile

Това за мен е 100  % измама, не пращайте никакви данни и още по-малко - пари.

Ето ти и предупреждение от гавърмента на НЗ за подобен скам - използват едни и същи текстове:

http://www.dia.govt.nz/diawebsite.nsf/wpg_URL/Services-Anti-Spam-Online-scams

И подобно
https://www.scamwarners.com/forum/viewtopic.php?f=39&t=108970

От втория сайт с предупреждения -почти идентичен на вашия текст: "I am glad that you are still interested in my apartment. As I already told you in my first email Airbnb will handle the renting process in my behalf. I will have to contact the rental agency and provide them all the necessary information so they can start the rental process. For that I will need your full name, current address, email and phone number."

Ето какво пишат самите airbnb:

https://www.airbnb.com/help/article/199/what-should-i-do-if-some … he-airbnb-website

Never share your email address before a booking is accepted or transfer funds outside the Airbnb system, and always carefully examine emails claiming to be from Airbnb. Examples of common scams include: 

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 10:52 от Анонимен

# 556
Търсим жeна с опит в поддържането на домакинство и отглеждането на деца (Au pair) в Българско семейство. За предпочитане да сте отгледали свои деца и да сте наясно с предизвикателствата. Децата са на 8 и 11 години, доста самостоятелни и са на училище в часовете 08:30 – 15:15. Предлагаме самостоятелна единична стая с телевизор, храна и платени сметки. Английският език не е задължителен. Свободно време между 2 и 3 часа на ден в зависимост от организацията, след 6 вечерта; събота и неделя. Изискваме ваканциите и пътуванията да са съобразени с нашите. Търсим непушач.
Къщата се намира в 4-а зона на Югоизточен Лондон на private road, в тих квартал. На 15 минути пeша от къщата има гара с влакове до Централен Лондон.
Коректно отношение и заплащане от наша страна. Ще съдействаме за документи, доколкото времето ни позволява.
Работата е подходяща за jена, на която децата са в Англия и иска да е близо до тях, но не могат да jивеят заедно по една или друга при\ина.

За повече информация пишете ми на workingmum7@gmail.com

# 557
  • Bristol
Stardust, късмет с намирането на подходящ човек! Ти още ли си на full-time? Бях останала с впечатление, че ти тежеше и искаше повече време в къщи да изкарваш  Rolling Eyes

# 558
Благодаря Ви за споделените идеи, но всъщност идеята е да се включите на нашата фейсбук страничка ... newsm78 Трябва да направя дискусия в която да е забавно, интересно и полезно  Thinking За всички, които имат желание да ми помогнат, страничката ни във Фейсбук е: Opal Transfer BG Предварително благодаря на всички Simple Smile

Искам да споделя още нещо с вас, от Iceland за последно работих в неделя от 6 до 13 часа, а те този ден ми го записаха като холидей и ми го плащат като такъв. Т.е работя си 7 часа, а те ми пишат платена почивка. Това нормална практика ли е тук?

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 18:35 от Julia15

# 559
Гифт карта от Аргос според мен е перфектно именно защото може да си купи играчка Simple Smile

# 560
Благодаря Ви за споделените идеи, но всъщност идеята е да се включите на нашата фейсбук страничка ... newsm78 Трябва да направя дискусия в която да е забавно, интересно и полезно  Thinking За всички, които имат желание да ми помогнат, страничката ни във Фейсбук е: Opal Transfer BG Предварително благодаря на всички Simple Smile

Искам да споделя още нещо с вас, от Iceland за последно работих в неделя от 6 до 13 часа, а те този ден ми го записаха като холидей и ми го плащат като такъв. Т.е работя си 7 часа, а те ми пишат платена почивка. Това нормална практика ли е тук?

Това е странно. Имаш ли договор?

# 561
Покрай гифт картите се сетих за "Алвин и катеричоците" и 7-годишните им влогове.

# 562
  • Bristol
Ох, щерката имаше една такава гифт карта от Аргос. Това, което тя си хареса, го продаваха само онлайн, не може да се плати в магазина им, а онлайн гифт картата не можеше да се ползва. Голяма разправия беше, почти час на телефона съм била с къстъмър кер и детето много разочаровано, но оправих нещата. Може сега да са оправили това недоразумение, не знам. Просто внимавайте от кой магазин взимате такива карти и какви са им условията, както и за колко време са валидни. По-добре 10 паунда в картичката, от колкото гифт кард  Peace

# 563

Имам договор. Писах на регионалния мениджър и той ми поиска телефона да изясним нещата. Така и не се обади .........Става въпрос за един ден, но все пак бях коректна, не съм си тръгнала просто така. Не стига, че толкова извънреден и неплатен труд ами сега и цяла смяна??? Чудя се къде да си търся правата?

# 564
  • Манчестър
Благодаря Ви за споделените идеи, но всъщност идеята е да се включите на нашата фейсбук страничка ... newsm78 Трябва да направя дискусия в която да е забавно, интересно и полезно  Thinking За всички, които имат желание да ми помогнат, страничката ни във Фейсбук е: Opal Transfer BG Предварително благодаря на всички Simple Smile

Имам договор. Писах на регионалния мениджър и той ми поиска телефона да изясним нещата. Така и не се обади .........Става въпрос за един ден, но все пак бях коректна, не съм си тръгнала просто така. Не стига, че толкова извънреден и неплатен труд ами сега и цяла смяна??? Чудя се къде да си търся правата?

Какво точно право искаш да търсиш? Нещо не схващам. Регионалния ти мениджър няма общо със заплатите, какво очакваш от него. Питаш къде ви е пейрол центъра и се обаждаш и питаш.

Този ден нали ти е платен, какво значение има какво са писали в пейслипа? Аз не се взирам в моя, важното е какво е влязло в банката.

По въпроса за ивънредния труд, освен ако не ти е описано в контракта ДАЛИ и КАК се заплаща , няма какво да търсиш.

Предизвестие даде ли им за напускането?

# 565
  • ENGLAND
Мерси Doret.

Аз имам около 10ина картини и искам всичките да си ги взема.
Снощи питах сестра ми, ходи се в националната художествена галерия за сертификат, плаща се 10 лв. и няма никакви проблеми да си пренесеш картините. Но ако са десетина по-добре ползвай услугите на някоя транспортна фирма, че трудно ще ти разрешат всичките да ги вземеш в ръчния багаж.

# 566
Благодаря Ви за споделените идеи, но всъщност идеята е да се включите на нашата фейсбук страничка ... newsm78 Трябва да направя дискусия в която да е забавно, интересно и полезно  Thinking За всички, които имат желание да ми помогнат, страничката ни във Фейсбук е: Opal Transfer BG Предварително благодаря на всички Simple Smile

Какво точно право искаш да търсиш? Нещо не схващам. Регионалния ти мениджър няма общо със заплатите, какво очакваш от него. Питаш къде ви е пейрол центъра и се обаждаш и питаш.

Този ден нали ти е платен, какво значение има какво са писали в пейслипа? Аз не се взирам в моя, важното е какво е влязло в банката.

По въпроса за ивънредния труд, освен ако не ти е описано в контракта ДАЛИ и КАК се заплаща , няма какво да търсиш.

Предизвестие даде ли им за напускането?

Това питам, нормално ли е че са ми го платили като холидей а не като работен ден? Дала съм предизвестие за напускане.

# 567
  • Оптимист по принуда
Искам да ви пожелая хубав празник на всички  Hug Времето пак няма да е с нас, но не е като да не сме свикнали  Grinning.
Исках да ви споделя колко ме умилиха в нашето нърсъри днес. Сутринта, както обикновено си поплака моята хубавица и аз си поговорих с учителката, обясних как вчера сме боядисвали яйца по случай нашия Великден. И тя предложи на малката, за да я разсее, да направят Easter card или нещо. Отивам да си я взема преди малко - направили специална украса за прозореца, дали ѝ един easter cracker, нарисувала картичка, а всички деца изрязали яйчица от картон и направили easter egg hunt. Много ме трогнаха.  Heart Eyes

Джулия, като пари има ли разлика за този ден, мисля това те пита Аве.  Peace

# 568
  • Истински се вижда само със сърцето.
Деми много мило  Simple Smile

# 569
  • някъде в орбита...
Честит празник на всички и от мен bouquet
При нас цял ден слънцето грее, само два пъти имахме 1-2минутни дъждове, та не се оплакваме Simple Smile За сега се очертава добър уикенд Wink

Общи условия

Активация на акаунт