Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 578
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Само подаръци подарява мойта дъщеря и само подаръци получи на нейния шести РД. Говоря за РД на деца 4, 5 и 6 години. С картичка, опаковка го докарвам до 14-17 лири, зависи пак колко е близко детето, какво съм избрала /най-често Лего/ и дали е в домашни условия или в клуб партито.

# 541
Здравейте момичета- виждам, че обсъждате козунаци- и аз се престраших преди 2 г. да направя и се получи супер- при мен тайната обаче е, че последното месене беше с .... центрофугата на пералнята Simple Smile Simple Smile

И аз в пералнята ги меся - два пъти на последната центрофуга и са готови. Преди да открия тази функция на пералнята не ми се занимаваше с козунаци заради месенето, а сега двойни дози правя вече.

# 542
Шантавото време няма да ни изостави и за Великден.....Отидоха ни плановете ooooh!

Аз боядисвам с натурални бои и тази година пак ще го правя, само дето никъде не намирам бели яйца, а с тях цветовете стават невероятни.

Козунак никога не съм месила, но ако ми остане време и имам муза ще спретна един. Намерих си рецепта като за моето алергично чудо, но ще разчитам на хлебопекарната да го джурка. Не се налага да се меси много, нито да втасва няколко пъти.
Мая ползваме от кутиите суха, но никога не я активираме допълнително - смесваме я с брашното.

На детските рождени дни гифт карти не съм виждала (ходила съм на деца до 10г) - всички носят подаръци, но не скъпи и задължително картичка! На рождения ден нa дребното подаръците му бяха между £3 и £15 като имаше книжки, играчки и дрешки - всички хубаво опаковани и със залепена картичка отгоре на опаковката. Едното детенце беше болно и баба му дойде да се извини и да остави подаръка - съответно взе определения за внучка й подарък. До сега тортата не я ядат на място - всички я вземат за вкъщи. За догодина ще се подготвя с кутии за парчетата, че тази ме свариха малко неподготвена и добре, че имах повече еднократни чинии...... hahaha

# 543
Момичета имам нужда от помощ. Съпруга ми е в Англия, аз и децата отиваме при него след два месеца. Търсим си апартамент и днес попаднахме на един доста хубав, на добро място и със съмнително нисък наем. Обявата е пусната от собственика. След два разменени емейла той е съгласен ние да наемем жилището, но иска мъжа ми да му изпрати копие от лична карта или шофьорска книжка на емейла за да подготвят документите. Притеснява ни защото незнаем това обичайно ли е, не е ли нормално първо да го покани на оглед например? Мъжа ми мисли, че е измама защото много бързо действал наемодателя.
Ето това е последния емейл който наемодателя изпрати.
Hi,   I fully agree to have you as my tenant. As I already told you in my first email Airbnb will handle the renting process in my behalf. I will have to contact the rental agency and provide them all the necessary information so they can start the rental process. For that I will need your full name current address, phone number and a copy if your id, passport or driver license. You will receive a notification from the rental company containing all instructions that you need to follow and the invoice as well. To secure the apartment you will be instructed to deposit the first 2 months rent to the agency and then you start paying rent from the third month you moved in. The keys and rental agreement will be delivered by their agent at your current address same day the deposit is paid, or you can meet with the agent at the flat. You will be given a 3 days inspection period from the day you receive the keys and lease agreement. If you are satisfied with the flat all you have to do is to sign the lease agreement and inform the agency. If you don't sign the tenancy agreement you receive a full refund of the deposit payment within the same day you made your decision. After you move in the flat the monthly rent will be sent directly to my bank account. If you wish to proceed please provide the requested details and I will submit your application right away, and of course please make sure that you have the deposit payment ready. I look forward to hearing back from you. Thank you for your time and nice cooperation. P.S: I attached a photo of my driver license.   Cheers

# 544
  • UK
Оо, благодаря за включването. Една приятелка сега ме ошашка, от България де, няма поглед над тукашните деца, но ми разправя, че момиченцата там на същата възраст масово се интересували само от принцеси, гривнички, чанти, дрънкулки и задължително трябвало нещо такова да купя.  Rolling Eyes Тя има момче на 5 г и казва, че това вижда в градината при момиченцата. Моето по-голямото също е момче. Казах и че имам идея да разгледам на national geographic джунджурийките за деца, телескопи, бинокъли  и подобни, тя се опули, каза, че това въобще не било ок за момиченце, да гледам някакви аксесоари за момиченца с тематика Замръзналото кралство, например.  

# 545
Аз съм с по-голямо дете/на 11г./, но винаги  е носил картичка +20£ - горе-долу толкова е цената на местата където празнуват. Не съм купувала подаръци - знам, че приятелката ми с малко по-малко дете от моето след РД взема подаръците и ги носи в чаритито, че имат доста... и за това предпочитам да слагам пари - продават се и специални пликове за парите, когато са подарък - в магазините за картички.

# 546
  • Оптимист по принуда
 Магнолия, ако е частен ландлорд, за каква агенция ви говори? Нещо не разбирам. По принцип договори и депозити се плащат на място в агенцията. Аз не бих си изпратила данните по имейла така. Малко е объркано. Мъжът ти ходил ли е на оглед? Срещал ли се е с ангенцията/собственика?

# 547
  • Bristol
Кажете ми пак, моля, за детския рожден ден, посъветвахте ме по-горе за гифт карта, прието ли е тук така да се прави за толкова малко дете, струва ми се, че някаква играчка по би зарадвала детето, но все пак? Масова практика ли е с гифт картата? Иначе и аз мислех в този порядък да са парите - 10-15 макс плюс доставка евентуално.
За по-малките обикновено взимат подаръци, едва в гимназията 11+, започват да слагат масово парички в картичката. И за малките сме попадали на ваучери или пари, но по-рядко. Питам родителите или моите деца питат приятелчетата си какво искат или просто им знаят интересите. Има комплекти, да си направят гривнички момичетата, а с Frozen има много аксесоари по магазините. На моята за един РД всички подаръци й бяха тематични, Minecraft  Mr. Green Подаряват си и книжки, има комплекти на много добри цени в The Works и WHSmith. Примерно на Michael Morpheus или на Enid Blyton. Дори Пипи дългото чорапче видях там преди седмица, когато търсехме подарък за 11 годишно момиче  Heart Eyes В крайна сметка напазарувахме от Smiggles.
Аз сега пък парти организирам за РД. Голяма мъка ми е, идеи имам много, но дъщерята е мнооого консервативна и всичко отхвърля, sleep over искала  Tired

# 548
  • Bristol
magnolia4, в Airbnb ли го намерихте този или в друг сайт и той ви насочи към обявата си в Airbnb?! Има едни такива измами в момента, създават си фалчиви сайтове имитирайки вида на Airbnb, а зарибяват клиентите си примерно в Gumtree... Пусни сайта на истинския Airbnb и виж, дали можете да му намерите обявата https://www.airbnb.co.uk/  Thinking

# 549
Мерси за разясненията Grinning

Имате ли идея как да пренеса картини и гоблени от Бг до Англия?
Гоблените - мога да им махна рамката и да ги сгъна и сложа в куфара (така си мисля newsm78)

Обаче не знам какво да правя с картините. Не знам как ще минат на летището. Как да докажа, че са мои, а не например крадени:)

# 550
  • ENGLAND

Имате ли идея как да пренеса картини и гоблени от Бг до Англия?
Гоблените - мога да им махна рамката и да ги сгъна и сложа в куфара (така си мисля newsm78)

Обаче не знам какво да правя с картините. Не знам как ще минат на летището. Как да докажа, че са мои, а не например крадени:)

За гоблените няма никакви проблеми, навиваш си ги и слагаш в куфара. Картините трябва да са със сертификат от мисля, националната галерия. Ако искаш утре ще питам сестра ми какво правиха, миналата година на сватбата на племеницата ми и подариха картина. Спомням си, че ги спряха заради картината, но не помня заради сертификата или размера, картината беше доста голяма.

# 551
Мерси Doret.

Аз имам около 10ина картини и искам всичките да си ги взема.

# 552
Изпрати/някой да ти изпрати картините по куриер.

# 553
  • След завоя в дясно
future74- аз преди няколко години си пренасях картините. Трябва ти сертификат, също ако познаваш художника може да ти се подпише, че не са крадени и дава разрешението да ги изведете през граница т.е не е нужно да ходиш до Националната Галерия. Пренесох си ги с рамките нямаше проблем.
Аз подарявам или ваучер или подарък докъм £10 и картичка, според мен всеки си прави сметката къде ще прави партито дали ще плати £10 или £40 за партито си е негово решение, и не ме обвързва  ми какъв подарък ще взема.

# 554
  • постоянно
Добро утро момичета,
за детски подарък  плащаме не повече от £10-£15, аз понякога купувам  от Аргос 2 за £15 или 2 за £30 . Така винаги имам нещо за рождени дни. За по-близко дете или най-добри приятелчета  даваме и повече.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт