Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 339
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Оптимист по принуда
ИлейнHug
Дежи, дано, дано  Praynig Praynig Hug

# 631
При нас пък беше мрачно тия два дни, вчера следобед дори валя. Днес един вятър се беше раздухал, поне вече не е студено.

# 632
Вчера се възползвах на макс от топлото време, а днес завистливо поглеждах през прозореца на офиса на вън. Дано цялото лято да е такова! Тук при нас по прогноза следващите 8-9 дни ще е така. Но по нашето крайбрежие вчера беше със 7 градуса по-студено. Добре, че планирахме по-голяма част от деня далеч от плажа. 😁

За личен лекар на нас ни искаха доказателство за адрес и паспорт само.

# 633
  • София
Днес беше лятото  Sunglasses.
За разходки ви препоръчвам Southend on Sea.Прекарахме прекрасно - море,лунапарк и пикник на тревичка с изглед към морето. Heart Eyes
О, мерси, че сподели! На 40мин от нас е и задължително ще го посетим Simple Smile

# 634
Здравейте,
след доста перипетии най-после наехме апартамент близо до New malden. За сега плановете са ни през юни живот и здраве с децата да сме в Лондон. Надявам се да успеем да намерим българи наблизо, поне в началото децата да има с кого да общуват. Трябва да търся училище  и лекар в района...
Искам да ви питам за групи или сайтове, от където мога да купя по-евтини мебели, т.като апартамента ще е полуобзаведен. Мислим да пратим с някоя фирма багажа си от България, но все пак ще се наложи и много неща да купуваме.
Толкова много въпроси имам, чак не знам от къде да започна Simple Smile но най-вече се надявам да намерим българи наблизо...

# 635
  • UK
Поли, честито за жилището, успех желая. За мебели прегледай обявите в Gumtree в районите в близост, има и много чарити шопове, които продават мебели втора ръка на добри цени.

# 636
  • Оптимист по принуда
Днес беше лятото  Sunglasses.
За разходки ви препоръчвам Southend on Sea.Прекарахме прекрасно - море,лунапарк и пикник на тревичка с изглед към морето. Heart Eyes
О, мерси, че сподели! На 40мин от нас е и задължително ще го посетим Simple Smile
Peace Паркирайте на крайбрежната улица и всичко ще ви е наблизо - шопинг, лунапарк с евтини rides и плаж, а като се уморите, можете да си направите пикник на тревата на хълма над улицата. Разкошно място, очарована съм. Само не успяхме да се качим на влака, който навлиза навътре в морето, но следващия път ще се поправим.

# 637
  • някъде в орбита...
На края на кея има кафене, можете да хапнете там. Само си носете пари в брой - оказа се, че в кафето не приемат карти (преди две години това).

# 638
  • York
Мястото, за което сте писали изглежда доста приятно, но на нас ни е достааааа далеч. Peace

poli_val, успех на вас! Не се притеснявай за децата, не са им нужни българчета, за да се чувстват комфортно  Peace Моята дъщеря от втория ден си играе със съседките деца, а милата ми тя, знаеше точно 10 думи, когато пристигнахме  Peace

Аз да си призная не изпитвам потребност да общувам с българи. Имаме едно приятелско семейство още от България и с тях ако се видим за малко един път в месеца да играят децата и това е.  Rolling Eyes

# 639
Здравейте,
искам да попитам някой взимал ли си е домашния любимец от България и ако да, има ли някакви специални изисквания освен чип и паспорт? Как става транспортирането със самолет и коя компания сте ползвали?
Искам да си взема котарака. Майка ми не иска да го гледа, а тук в къщата имаме мишки... Няма слагани ваксини откакто беше бебе (сега е на 4 години) има ли задължителни ваксини при вкарване в УК!
Всякаква информазия ще ми е полезна.  bouquet

# 640
Не съм транспортирала животно от Бг до ЮК , но ще отговоря. Трябва да има чип, ваксина бяс поставена 21 дни преди полета ( много са стриктни в това отношение), трябва паспорт и един документ за пътуване от ветеринаря. Лекарите обикновено знаят какво е нужно.  Трябва да е вътрешно и външно обезпаразитен. ( доказва се със стикери в паспорта). Как така е на 4г и няма ваксини...? Хубаво е всяка година да му се поставя годишна ваксина.
Вижте с коя компания ще летите и в сайта им прочетете правилата за превоз на животни. ( wizz air  например возят само кучета- водачи) . Ще е нужна транспортна клетка, животното се "прикача " към вашия билет, най- добре е да се обадите и питате все пак. Вече на английска земя е добре да го запишете при ветеринар и да му направите застраховка, разходите при евентуално заболяване не са малки, а добра застраховка би ги покрила. Ето и официалния сайт : https://www.gov.uk/take-pet-abroad/travel-within-the-eu   Успех Peace

# 641
Времето последните дни беше толкова хубаво,извадих летните дрехи и днес пак - дъжд.Гледах прогнозата и при нас до края на месеца го дават все дъждовно с температури 14-15 градуса  #Cussing out
  Ние си изкарахме много хубав уикенд.Брега на морето и на нас ни е близо,но по-на север от Southend on Sea. Ние ходихме в Скегнес във Fantasy Island  - много атракции - скоростни влакчета,въртележки,колички.Разходихме се по плажа,имаше луди,които се къпеха в морето  Shocked   А в нашия град цяла седмица имаше нещо като майски празник - целият център беше окупиран от въртележки,люлки и други скъпотии. Та така оползотворихме хубавото време.

# 642
  • Оптимист по принуда
Днес има промоция на Wizz -25%, ако се резервира пред мобилното им приложение.

# 643
  • UK
  Миоки аз докарах котка тук преди почти 4 год. Свържи се с ветеринар те знаят какво ще ти е нужно- паспорт, чип, ваксина против бяс , обезпаразитяване макс 5 дена преди да влезе животинката в ЮК. По онова време само Бритиш имаше право да внася животни в ЮК и то като карго товар , обаждаш се в компанията те ще ти разяснят . Мен ме пратиха направо да говоря с карго отдела, ценита зависят от рамера на клетката почват от 900 евро. Срещала съм из Фейсбук , че има транспортни фирми , които пренасят животни аз бях абсолютно против да си пусна котката да пътува сама с непознати , ние пътувахме с колата заради нея.

И аз се оплаквам от времето  #2gunfire

# 644
  • York
Днес има промоция на Wizz -25%, ако се резервира пред мобилното им приложение.
Взех билети за връщането ни от лятна ваканция.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт