Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 343
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • Оптимист по принуда
Отиди в близък Boots или Loyds pharmacy и търси нещо с червена боровинка -  cranberry.
http://www.boots.com/en/Pharmacy-Health/Health-shop/Womens-health/Cystitis/

# 616
Нищо не се дава без рецепта, това което може да се направи е да пиеш много течности, болкоуспокояващи като  или ( само те могат да се закупят свободно). Walk in centre e най-добриет вариант, също така в някои аптеки има услуга при която след разговор с фармацевта, по негова преценка може да отпусне  за цистите. Имайте в предвид, че в Англия не изписват  като първа линия при лечението на цистите. В повечето случаи е въпросния . Ако решите да отидете в аптека, попитайте ги дали работят по тази програма, защитно не всички го правят или поне да ви насочат къде може. За целта не е необходим НИН, а само да прекарате няколко минути с фармацевта. Той ще обясни цялата процедура и ще каже как се пие антибиотика.

# 617
Иначе се продават прахчета за цистит също

# 618
Много ви благодаря за полезното инфо, ще се разходя до Boots да видя какво ще ми дадат.  bouquet

# 619
  • някъде в орбита...
Антибиотик за цистит се купува само с рецепта.
Всякакви профилактични за инфекции по отделителната система обаче съм си намирала без рецепта в повечето случай. Има хапчета с бери, прахчета (които не ми харесват, но са по-силни), различни чайове на същият принцип. Като попиташ в аптеката, ще ти помогнат. На мен поне болкоуспокояващи не ми действат при цистит Confused
Ако кризата ми не е силна, първо боря с гореспоменатите и грейката с топла вода. Ако обаче е гадна, или се влоши - тичам за антибиотика.

# 620
Бях до Boots, избрах да си взема това http://www.boots.com/en/CanesOasis-Cystitis-Relief-Cranberry-Fla … -Sachets_1521222/ , надявам се не само да потушава симптомите, но и да пресече ако има някаква инфекция. Пие се 3 пъти на ден два дни подред.  Rolling Eyes

# 621
  • някъде в орбита...
Прахчетата... Както писах, не ми харесаха (опитах само едно, подобно), та не мога да ти помогна с инфо до колко са ефективни. Но почивай, дръж грейката с вода между краката, и пий много течности. Ако са като другите ОТС, ще се оправиш за няколко дни  bouquet

# 622
elnego334 провери в полските магазини около вас дали няма да има някой лекарства по-силни. Често са с имената, които са и в БГ, но им кажи за какво е и те ще ти препоръчат, ако имат. Гугълни си го, ако не ти е познато, виж съставките и ако е същото, което си пиеш по принцип ще е ок.

# 623
  • След завоя в дясно
elnego334 аз съм ползвала това http://www.boots.com/en/Cystopurin-3g-Granules-6-Sachets_1910/ препоръчвам го. Дано се оправиш бързо.

Мilada-влезе в училището, което ни беше първо желание, за което си говорихме. Simple Smile

# 624
Ell, много се радвам, поздравления на детето  Hug.

Аз да се оплача... налегнал ме е някакъв вирус - ужасни болки в гърлото, кашлица. Вече почти седмица и няма подобрение. Отдавна не ми се беше случвало такова чудо. Въобще не ми се ходи на лекар, ама ако така продължава, май няма да имам избор.  Такова прекрасно време навън, а аз само кихам и кашлям, не мога и да изляза сред хора.  Sad

# 625
По повод по-ранен пост, трябва ли да имаш NIN_за да се регистрираш с Gp surgery? Аз лично не помня кога го направих, но и на мен ми отказаха 2 пъти да ми дадат (това беше още по времето на работните карти)

# 626
Здравейте, имам нужда от съвет. От една седмица съм в UK и все още нямам NIN и личен лекар, тази сутрин се събудих с адски цистит, а не си взех никакви лекарства от България за това. Имаф ужасно парене, направих една топла вана и като че ли поотмина, но сякаш се качва нагоре по каналите болката. Не е силно, но ме притеснява да не стане по-голямя беля... Знаете ли дали от аптеката биха ми дали Ципрофлоксацин или какво друго биха дали без рецепта. И знам за чай от мечо грозде, че помагал. Дали има шанс да го намеря тук и под какво име да го търся?  newsm78
В Теско има едни прахчета:  http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=251051733
които на мен ми помагат. Намират се при лекарствата, без рецепта се продават.
Успех!

# 627
  • Оптимист по принуда
Днес беше лятото  Sunglasses.
За разходки ви препоръчвам Southend on Sea.Прекарахме прекрасно - море,лунапарк и пикник на тревичка с изглед към морето. Heart Eyes

# 628
  • Истински се вижда само със сърцето.
И вчера и днес беше приказно  Simple Smile на малката и харесаха дългите разходки с количката.
Деми радвам се че сте си изкарал и хубаво  Hug

# 629
  • UK
Това ли беше? Да смея ли да се надявам на още?  LaughingТъкмо наизвадих летните дрехи на децата. Аз изгорях жестоко. Страшно неподготвени бяхме. Дано имам шанс все пак да си ползвам крема против слънце и да облека някоя рокля на малката  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт