Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 349
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря много

# 601
Здравейте на всички мами!Нова съм тук и ще ви бъда благодарна за всички съвети и отговори които можете да ми дадете.Интересувам се за Essex.Има ли от вас някои мами които живеят там.Интересувам се за училища ,лекари всичко като информация.Добре ли е за семейство с дете.

# 602
  • След завоя в дясно
Aleks790 -направи си труда и прочети няколко теми назад. Всичката информация,  за която питаш е дъвкана и предъвквана по няколко пъти. И след това ако не ти е ясно нещо питай, с удоволствие ще помогнем.

# 603
Здравейте на всички мами!Нова съм тук и ще ви бъда благодарна за всички съвети и отговори които можете да ми дадете.Интересувам се за Essex.Има ли от вас някои мами които живеят там.Интересувам се за училища ,лекари всичко като информация.Добре ли е за семейство с дете.

За кое населено място в Essex се интересуваш по-точно?

Ell, как сте, какво стана с училището?

# 604
Здравейте Мами,
извинете ме, че нахлувам при вас, но се надявам на съдействие.
На моята приятелка й предстои заминаване при вас, където от 3 месеца са дъщеря й и нейния баща (на детето). За съжаление партньорът й не я очаква с нетърпение, но тя не си представя живота в БГ без детето. Опитвам се да и помогна с информация, какво да прави, какви са процедурите, тъй като не говори добре английски, а на подкрепа и съдействие от БНД не може да разчита. Доколкото разбирам, първо е необходимо да се яви на интервюто за издаване на социалния номер. Ще си търси максимално бързо работа, за да бъде поне малко независима, макар че за сега изглежда ще живеят заедно. Основните и притеснения за са малката, от информацията й до момента тя посещава училище, на 9г е , но е в период на адаптация с езика. Предполага, че бащата получава вече някакви социални помощи за детето, но има ли възможност пред социалните и тя да бъде равностоен настойник, какво принципно може да направи в тази посока? Какво друго бихте препоръчали в тази ситуация, съжалявам, не е много празнично-великденска тема, но е реална. Благодаря ви

# 605
# 606
  • някъде в орбита...
Това беше странна статия, veronikatzv. Щото сякаш някой е висял в нашия офис Mr. Green

# 607
Е, то от тая назидателна статия излиза, че освен за времето, за друго не е позволено да се коментира и споделя с колегите. Недейте да се хващате на смешни стереотипи. И англичаните са хора като нас и си споделят, обсъждат, че даже и клюкарстват за какво ли не, с колеги, че и с шефа. Човек, който го е страх да изрази мнение по даден въпрос или да сподели "лични" неща е по-скоро подозрителен за околните, отколкото аплодиран колко е politically correct.

# 608
Споделих статията защото ми се стори забавена. То и при нас е точно обратното. Работя с момичета на по 22-23 ходени и им знам в подробности любовния живот, та дори и колко често  ходят до тоалетна   Grinning

# 609
  • Bristol
Споделих статията защото ми се стори забавена. То и при нас е точно обратното. Работя с момичета на по 22-23 ходени и им знам в подробности любовния живот, та дори и колко често  ходят до тоалетна   Grinning
При нас любовен живот не се обсъжда, защото масово са женени или с постоянен партньор, та някак не върви да се хвалят. Обаче семейни проблеми, да. Политиката по-умерено, но се обсъжда. Точно миналия уикенд, докато чакахме обаждане, с колеги коментихраме in or out  Joy А пък докато бяхме на вечеря, един женен за рускиня се изцепи, че всички чужденци трябвало да напуснат страната. Всичко започна от това, че колега индиец му беше опънал нервите. Няма да казвам как се смрази обстановката на масата, аз бях единствената чужденка в компанията  hahaha Но аз пък точно с този колега се разбирам прекрасно, въпреки че от време на време кръстосваме шпаги по въпроса за чужденците. Беше ми на устата, защо е довел и той чужденка тогава, но той беше толкова ядосан, че реших да не наливам масло в огъня. Не е достатъчно интелигентен и на това отдавам този му начин на мислене, но пък работи здраво и се старае, та с това компенсира.

# 610
  • някъде в орбита...
При нас си е стандартна професионална среда - не се обсъждат лични въпроси, включително политика, религия и т.н.
Виж, като излезем заедно отдела на вечеря, бира, кафе, или за обяд, коментираме всичко, включително пикантерии от офиса. Но когато се върнем в офиса се превключва на друг режим. Нещо като "Каквото става извън офиса, остава извън офиса" Wink

# 611
Искам да ви пожелая хубав празник на всички  Hug Времето пак няма да е с нас, но не е като да не сме свикнали  Grinning.
Исках да ви споделя колко ме умилиха в нашето нърсъри днес. Сутринта, както обикновено си поплака моята хубавица и аз си поговорих с учителката, обясних как вчера сме боядисвали яйца по случай нашия Великден. И тя предложи на малката, за да я разсее, да направят Easter card или нещо. Отивам да си я взема преди малко - направили специална украса за прозореца, дали ѝ един easter cracker, нарисувала картичка, а всички деца изрязали яйчица от картон и направили easter egg hunt. Много ме трогнаха.  Heart Eyes

Джулия, като пари има ли разлика за този ден, мисля това те пита Аве.  Peace

Парите са точни, но това стандартна процедура ли е? Имам предвид, че в България никой не ми пише отпуск ако съм си била на работа  newsm78

# 612

Джулия, като пари има ли разлика за този ден, мисля това те пита Аве.  Peace

Цитат
Парите са точни, но това стандартна процедура ли е? Имам предвид, че в България никой не ми пише отпуск ако съм си била на работа  newsm78
Парите като отпуска не са ли по-малко от парите като работиш?
А ти използвала ли си полагащата ти се платена отпуска? Защото ако имаш още дни трябва да ти ги платят.

# 613
Здравейте, имам нужда от съвет. От една седмица съм в UK и все още нямам NIN и личен лекар, тази сутрин се събудих с адски цистит, а не си взех никакви лекарства от България за това. Имаф ужасно парене, направих една топла вана и като че ли поотмина, но сякаш се качва нагоре по каналите болката. Не е силно, но ме притеснява да не стане по-голямя беля... Знаете ли дали от аптеката биха ми дали Ципрофлоксацин или какво друго биха дали без рецепта. И знам за чай от мечо грозде, че помагал. Дали има шанс да го намеря тук и под какво име да го търся?  newsm78

# 614
Здравей, мечо грозде е bearberry, предполагам че има в Holland and Barrett, погледни и в онлайн билковата аптека. Защо не опиташ с walk-in centre? Дори и да те върнат, нищо не губиш . Относно лекарството, нямам идея дали биха ти го дали без рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт