Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 620
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • Оптимист по принуда
И аз това се чудя , дали днес да ходя да репортвам в полицията че чужди елементи се подвизават в района ни и поведението им започва да ескалира към буйно и започват да замирисват на трева.
 Или да взема в общината да отида , нали има нещо като съседска полиция  newsm78
Когато се съберат, звънни в полицията, да ги хванат на място  Peace

# 436
И аз това се чудя , дали днес да ходя да репортвам в полицията че чужди елементи се подвизават в района ни и поведението им започва да ескалира към буйно и започват да замирисват на трева.
 Или да взема в общината да отида , нали има нещо като съседска полиция  newsm78
Когато се съберат, звънни в полицията, да ги хванат на място  Peace
И аз това щях да те посъветвам. Ние имаме телефон за анонимни сигнали. Провери дали и при вас няма такъв.

# 437
  • UK
 Благодаря за съветите bouquet
 Анонимен телефон не съм срещала на сайта на общината и полицията , ще потърся . Мъжът ми ме отрезви малко , каза че за един път пушене няма да се юрнат от полицията да проверяват.
 Аз пък намерих връзка с кварталния полицай и в четвъртък има среща с граждани та мисля да отида , да обсъдим въпросните тинейджъри. А и много често почвам да засичам ученици на детската площадка да пият и да пушат .
 Трябва да си намеря някакво хоби , че висенето без работа покрай бебето ме кара да се вкарвам в някакви ненужни филми.

Има ли сред вас играещи голф ? Мъжът ми не може да си намери партньор и ме записа на курс за начинаещи за да играем заедно , не е толкова скучно колкото го мислех.

За отсъствията от у-ще , чух история че майката забравила да се обади сутринта че детето болно, отсъствалоо вече няколко дена и в 9: 30 и почукала полиция на вратата.

И дъщеря ми(ресепшън) има доста голям процент отсъствия и ни предупредиха , че ще ни викат на среща да обсъдим къде е проблема . Ние сменихме училището дали ще гледат старите проценти незнам тя дано да не боледува повече.

# 438
  • UK
И моят син е ресепшън, когато отсъства повече дни при едно боледуване, трябва всяка сутрин да се обаждам и да казвам, че и този ден ще отсъства. Една сутрин забравих и в 10 ч ми се обадиха от училището да ме питат всичко наред ли е, защо отсъства, а не съм се обадила. В този смисъл, ако аз в продължение на дни не се обадя и от училището звънят всеки ден и не могат да се свържат нито с мен, нито с другото лице за контакт, което съм посочила, ми се струва нормално да пратят някого вкъщи на проверка.  

# 439
Моличета, с 38 хиляди грос могат ли да живеят 3 души в провинцията - Колчестър? Наемите са около 700-800 минимум за 2 спални. Имаме си и кредит тук..

Трудно е да се каже, всеки има различен lifestyle. Освен това 38к гросс са около 2420/месец чисто след такси и НИ. Зависи къде ще работиш, градски транспорт е скъп, но и кола да поддържаш не е евтино.

На нас в къщи само колите на месец са около 600 лири за бензин и застраховки.
A тричленно семейство трябва да е задължително в 2 бедрум, нали? На мен също ми се струват малко тези пари..но като за начало може би трябва да се примирим. Ако плащаме 700 наем, колко отгоре са другите сметки грубо?

# 440
Здравейте, явно е сериозна работата с отсъствията, но ме е яд, че никой нищо не казва, поне някакви правила да покажат.
Моята госпожица ходи два дни на училище с температурата, ни жива, ни умряла и днес се върна от училище с нов зъб - пробил през деня кътник, много я боляло, но вече няма и помен от температурата.

Да ви питам, тези избори в началото на май не са задължителни, нали? Защото получихме карти за гласуване и мъжът ми се скара, че съм го регистрирала за гласуване. Изборите са за Police and Crime Commissioner.

# 441
  • Cambridge, UK
ние имаме :
140 council tax
100 gsm и интернет
грубо по £150  ток и газ на месец (засичат ни на тримесечие, 4 спални, отделна къща, с две деца съм)
вода за 6 месеца платих на база £350
офиса на мъжа ми е близо и колата се кара само до магазина, затова няма да пиша за гориво, но по £100 на месец за застраховка и данък
за храна даваме около £400 на месец, ако нямаме някакви празнувания и с уговорката че мъжа ми пътува нон стоп извън страната, значи ядем аз, един 6 годишен и едно бебе
дрехи пазаруваме на куп 2 пъти годишно, лекарства не съм вземала тук, нося си от БГ

# 442
Да ви питам, тези избори в началото на май не са задължителни, нали? Защото получихме карти за гласуване и мъжът ми се скара, че съм го регистрирала за гласуване. Изборите са за Police and Crime Commissioner.

Ако не гласуваш глобата е £80 Peace
Още щом се нанесохме и ни пратиха формуляри да се регистрираме за гласуване, нищо че едва от седмица бяхме в страната.

# 443

Ако не гласуваш глобата е £80 Peace
Още щом се нанесохме и ни пратиха формуляри да се регистрираме за гласуване, нищо че едва от седмица бяхме в страната.
Ох, аман, добре че попитах. Благодаря много!

# 444
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние миналата година не гласувахме на местните избори и не са ни глобявали.  Изборите тук не са ли пожелание  Thinking

# 445
И ние сме регистрирани, но не гласувахме и нищо не са ни казали.

# 446
  • UK
 Вие ме разбихте  Shocked
 Какви са тези избори , аз знам за референдума за други избори незнам .
 А и тази глоба , за пръв път чувам.

# 447
  • Оптимист по принуда
Може да те глобят ако не си се регистрирал, а не ако не си гласувал.

# 448
GreenP, още първия месец, когато пристигнах тук, дойде един човек от Кансъла и пита за хората, които са живели преди нас, аз казах че не живеят вече тук, ами кои живеят на тяхно място и аз казах мен и съпругът, той ни записа. След това дойдоха писма, че трябва да се регистрираме в срок, иначе има глоби и преди седмица получихме "pol cards", в които е указано кога и къде трябва да се гласува (в случая за някакъв полицейски комисар).

# 449
  • Bristol
A тричленно семейство трябва да е задължително в 2 бедрум, нали? На мен също ми се струват малко тези пари..но като за начало може би трябва да се примирим. Ако плащаме 700 наем, колко отгоре са другите сметки грубо?
Не е задължително, но собствениците, ако имат студио или one bed, не искат наематели с деца, така че нямате избор. Според мен пък парите ще ви стигнат. Отначало бъдете по-икономични и си правете сметка колко за какво отива, за да се ориентирате.
Ние никога не сме имали две коли, такъв ни е начина на живот и за нас две коли са разточителство. Ползвам редовно колелото от как и аз на работа тръгнах.  Синът си взе негова кола, като навърши 17. Помогнахме му първоначално, но му бяхме казали категорично, че не можем да му помагаме за гориво и поддръжка. Това му беше перфектна мотивация да започне работа, която съчетава с учението си.

Глоба има, ако не се регистрирате. За гласуването имате свобода да решите сами дали да гласувате или не.

Общи условия

Активация на акаунт