Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 615
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
  • Cambridge, UK
ауч, ние редовно получаваме листовки за референдума и покани за гласуване, но всичко изхвърлям за рециклиране
дори не съм прочела какво става
къде се прави това регистриране?

# 451
  • UK
И аз не знам къде и как е трябвало да се регистрирам, нито е идвал някой вкъщи, нито нещо са ни изпращали.  newsm78

За мен тези пари са ок за начало, за които се говори горе.
Сметките на нас са ни грубо към 500-600 в т.ч. кансъл такс и застраховка на колата. Слагам вътре ток и газ 150, вода 30 на тримесечие, телефони 30 (на ваучери сме и стигат), тв и интернет 30 (нямаме бг тв), кансъл такс 100, застраховка на колата 140, имаше и някакви дребни суми за тв лиценз, пътни такси, застраховка на къщата. Гориво към 50, мъжът ходи на работа с колата. За храна май отиват доста повече от 400.  Laughing Наемът ни е нисък, 525 за 3 спални, както и кансъл такса, но това си зависи от града и района.
Дрехи на децата купувам на килограм от примарк, азда, теско, моите са малки, цапат се много и се хвърля, евтини са. По-скъпи са излизанията, ресторантите, забавленията, но на нас така или иначе рядко ни се отдава шанс покрай децата, повече ходим по паркове и извънградски разходки и гости по познати в други градове.
Аз давам бая пари за панадоли и нурофени, за жалост. И физ. разтвор за инхалатора.

# 452
Извинявам се тогава, че ви подведох! По спомен от миналата година от бланките казах за глобата.

usmifchica, може и on line да се регистрираш, но за сегашните избори на 5ти май вече изтече срока. www.gov.uk/register-to-vote. Можеш да избереш по пощата или в изборна секция да гласуваш. Ние избрахме по пощата и съответно днес получихме бюлетините.

И аз смятам, че такъв доход от 38 000 е добър и може да издържа семейство.

# 453
Много ви благодаря за отговорите! Безценна информация, която от идва от първа ръка. Ние имаме ипотека в Бг, така че трябва да обмислим добре. Въпреки че сблъсъка ми с учебната система у нас, както и преди 2 години със здравеопазването много ме отчайват за перспективите тук. Sad

# 454
dejie, в кой район сте вие, ние сме на 40 мин от Лондон и наемите за 3 стайна къща са 1300-1400.  ooooh!
yummymummy, здравната система и тук не е кой знае какво, за учебната все още съм положително настроена.

# 455
И ние имаме покана да гласуваме на референдума,както и на по-скорощните избори. Но всъщност имаме ли право да гласуваме на референдума,като не сме граждани на УК?

# 456
Ние сме на 20 мин от Лондон и наемите са 1300-1400 за 2 bedroom flat  ooooh!
Децата тъкмо свикнаха и само това ни спира да се преместим някъде.

# 457
Здравейте момичета. Обадиха ми се за интервю в Опал Трансфер. Някой от Вас работи ли там? Как протича интервюто? Какви изисквания имат? Какви са условията ...... newsm78 Определено не ми се работи в този Iceland.

# 458
  • UK
 Живея за мига когато ще имаме възможност да се преместим от Лондон.  Мъжът ми се пробва да се премести в офис извън Лондон , но безуспешно.

ПОгледна нашите пол карти , ние ще гласуваме за кмет на Лондон , London Members of the London Assembly и за общината.

На първия ни адрес за предишните избори дойде писмо за  старите наематели , тогава ние се регистрирахме . Това за глобата не го знаех , че от моите познати никой не се регистрира за избори , та те даже и незнаят че такива неща се случват.
 Сутринта обсъждахе с мъжът ми , че ние нямаме право май да гласуваме на референдума , само ЮК граждани.

Момичета как да обясня на един турчин , собственик на Off Licence до нас , що е то "козунак" , ако може да реди малко.

# 459
Момичета как да обясня на един турчин , собственик на Off Licence до нас , що е то "козунак" , ако може да реди малко.

Покажи му картинка на телефона си. В нашия турски магазин знаят и зареждат, но там момичетата са румънки.

# 460
  • постоянно
в Полските магазини има козунаци  Peace

# 461
  • UK
dejie, в кой район сте вие, ние сме на 40 мин от Лондон и наемите за 3 стайна къща са 1300-1400.  ooooh!
yummymummy, здравната система и тук не е кой знае какво, за учебната все още съм положително настроена.
Знам, знам за Лондон, ние там няма да оцелеем, на север сме, в Нотингам, в средна хубост квартал, спокоен. Тук стигат до към 1000 според квартала и квадратите, но има и много по-евтини и добри къщи на хубави места.

# 462
Здравейте момичета. Знам, че сме дискутирали темата за сметаните много пъти , но не мога да се сетя коя за какво е. Искам да направя торта "Червео кадифе" за празниците (Бг Великден) и не знам коя точно сметана да купя. По долу е рецептата за крема. Ако знаете, ще съм ви благодарна да споеделите. По принцип пазарувам от Теско.

Рецептата за крема:

За крема:
200 мл течна сметана за разбиване
1/2 ч.ч. пудра захар
200 г крема сирене

За ганаша:
100 мл течна сметана
100 г шоколад

Течната сметана за разбиване в крема double cream ли е? И за ганаша?

Разбрах, че кремата сирене можем да го заместин с Филаделфия. Според вас така ли е?

# 463
Здравейте момичета. Знам, че сме дискутирали темата за сметаните много пъти , но не мога да се сетя коя за какво е. Искам да направя торта "Червено кадифе" за празниците (Бг Великден) и не знам коя точно сметана да купя. По долу е рецептата за крема. Ако знаете, ще съм ви благодарна да споеделите. По принцип пазарувам от Теско.

Рецептата за крема:

За крема:
200 мл течна сметана за разбиване
1/2 ч.ч. пудра захар
200 г крема сирене

За ганаша:
100 мл течна сметана
100 г шоколад

Течната сметана за разбиване в крема double cream ли е? И за ганаша?

Разбрах, че кремата сирене можем да го заместин с Филаделфия. Според вас така ли е?

# 464
  • След завоя в дясно
future74 -сметаната е double cream, а кремата сирене е soft cheese може да ползваш Филаделфия или на Теско http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=261765052 по евтиният вариант

Общи условия

Активация на акаунт