Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 064
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • Манчестър
хаха..поредния трик на Уиз.

Гледам един специфичен полет.

Вчера сутринта беше 158.49/човек, днес е натоварен със близо 80 лири и е вече 232.49. и след дискаунта е 180.37.....

Утре ще е обратно на 158 или наоколо..

# 646
Ние чакаме 19 май за евентуално голямо намаление на Уиз. Ако няма - ще мислим друг вариант. Сега за периода +/- 3 дни, който следим, минималниата цена за тримата минава 1300лири и то без багаж.

Poli, не залагай големи очаквания на запознанства с българи. Дори и в началото на юни да пристигнете, ще е голям късмет да ви предложат училище преди края на учебната година и да почнат децата ти. Но пък поне ще е лято - ще ходите по площадки и там децата ти могат да намерят приятели.

# 647
  • York
Ave, то винаги е така. Аз този път съм късметлийка, че не пипнаха предварително цената на полета, който следя  Sunglasses

Между другото, не мога да повярвам, че праха за мокети на Вениш успя да освежи мокета в дневната ни.  Shocked

# 648
  • постоянно
Ох Уиз-еърските промоции са ми до болка познати....

Миналата година искаха £1350  през август за 2 възрастни + 8 годишно .Аз за малко повече ще почивам 2 седмици в Анталия олл инклусив  Mr. GreenВ крайна сметка ММ беше по чудо намерил билети с Томас Куук за същите дати от Иист Мидландс до Бургас за £760 с чанти.

Отказвам да плащам на бюджетна компания толкова много пари само за билет. За мен е спекулация и обирджийство .
 Peace

# 649
Ние чакаме 19 май за евентуално голямо намаление на Уиз. Ако няма - ще мислим друг вариант. Сега за периода +/- 3 дни, който следим, минималниата цена за тримата минава 1300лири и то без багаж.

Poli, не залагай големи очаквания на запознанства с българи. Дори и в началото на юни да пристигнете, ще е голям късмет да ви предложат училище преди края на учебната година и да почнат децата ти. Но пък поне ще е лято - ще ходите по площадки и там децата ти могат да намерят приятели.

Знам, че не е най-голямото успокоение да има българи на близо, но все пак като за начало...просто си търся, нещо за лично успокоение и кураж Simple Smile... иначе тъкмо резервирахме билети с намалението от Wizz air - 140 лири за 4 ма ни ( с 2 багажа) мисля че е е идеално.
Пристигаме в средата на юни, не знам кога завършва учебната година за втори клас. Много се надявам лесно да намерим училище наблизо за на есен. Иначе мисля да прекараме лятото в опознаване на средата Simple Smile има толкова неща, за които трябва да се осведомя предварително, че един месец ми се струва, че ще мине страшно бързо.

# 650
  • York
Както и друг път сме го коментирали много зависи в коя част на Великобритания и България живееш.  Peace Нашите билети двупосочно излязоха 630 с един куфар на посока за двама възрастни и едно дете. Аз лично съм доволна за цената  Wink

poli_val, страхотна вие цената!  Peace

Пак съм на вълна мислене какво ще се готви за вечеря.  ooooh!

# 651
Здравейте момичета,

Моля ви кажете ми какви документи трябва да се преведат и легализират преди заминаване за UK? Сещам се единствено за дипломите за завършено образование. Необходимо ли е да се превеждат и легализират актовете за раждане? Или някакви други документи?
И още един въпрос - къде (и как) се извършва легализацията на различните видове документи? Смятам да се обърна към специализирана фирма, но тъй има много такива се опасявам да не попадна на някоя, която няма да свърши "читаво" работата, а аз да разбера това чак когато откажат да приемат съответния документ в някоя институция в UK. Затова искам да знам как трябва да изглежда легализирания документ.(Например преведената диплома освен в министерство на образованието, необходимо ли е да се легализира в някоя друга институция?)
Ако има момичета вече минали по този път, бихте ли ми препоръчали някоя агенция за превод и легализация в София, от услугите на която сте доволни и не сте имали проблеми с преведените и легализирани документи?
Благодаря.

# 652
  • До хладилника, който обичам
Легализирана диплома надали ще ти иска някой, нито пък акт за раждане.

# 653
٠•● Veggie ●•٠, благодаря ти за разясненията!  bouquet

GreenP link, 900 евро?! за транспортиране на животинче? Какви са тия цени?  Shocked

# 654
Сега се сещам, че има една читава фирма за транспортиране на животни от Бг до Англия, собствениците са англичани, живеещи в Бг . Ваксините и другите неща пак трябва да са налични , няма да пускам сайт, да не излезе реклама. Цена от 900 евро наистина си е направо нереална... Със сигурност за котка е по- малко, прикача се към билета и може и да пътува в багажното или в салона при пътниците, от авиокомпанията ще ти кажат.  Peace

# 655
На мен ми искаха преведена и легализирана диплома и долкото си спомням, ходихме до една фирма на Евлого Георгиев в София. Не помня как се казваше самата фирма, но бързо ни свършиха работата. За легализацията също сами го направихме, но каде и калво беше не помня. Съюза към който трябва да членуваме за да работим ни бяха казали калви документи искаха, след това не е било необходимо нищо друго.

# 656
  Аз вчера взех билет на Уиз и беше наистина намален, че го гледам от един месец.

# 657
  • Манчестър
 Аз вчера взех билет на Уиз и беше наистина намален, че го гледам от един месец.

Явно е късмет. Всичките дати който гледам бяха чувствително по скъпи И след намалението.

# 658
  • Cambridge, UK
днес какъв порой ме валя - никога не е валяло така в Cambridge, никога
и ме хвана по средата на една улица без спирка, без навес, без нищо (радвам се че изобщо не свалям дъждобрана от количката на малката)
добре че срещнах още един луд като мен под дъжда, та се оказа и от нашия квартал, че подгизвах с компания
40 мунити разходка под пороен дъжд, стискайте палци утре да съм здрава

# 659
  • UK
true colours, акт за раждане не са ми искали легализиран никъде, нито пък на децата. Представяла съм оригинали и преводи само.

За дипломите зависи, дали ще носиш някъде по институции, за приравняване и т.н., и дали ще ти иска работодател. Моят съвет е да не легализираш и превеждаш нищо, което не знаеш дали ще ти трябва. Ако нещо се наложи, може в България някой близък да ти свърши работа и да ти ги изпрати.

Фирма мога да ти препоръчам, близо до Александровска болница, фирмата в която аз работих, името на лични, ако желаеш.  Laughing
Дипломите - първо се прави копие при нотариус, после се заверява в МОН, слага се апостил, после се превежда и после се носи във Външно министерство. Всичко струва нотариални и държавни такси плюс цената на превода плюс комисионните на фирмата, за да ти ги разнася по местата. Диплома и приложение се легализират като два отделни документа и струва двойно.

Общи условия

Активация на акаунт