Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 068
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря !!! Simple Smile

# 691
Здравейте! Синът ми работи и живее в Лондон от година и половина. Имам такъв въпрос: при положение, че се осигурява във Великобритания, нужно ли е да внася здравни осигуровки  и в България?

# 692
Поли, в Нарик в обясненията пише, че трябва да се изпратят всички свързани с професията и квалификациите документи. Предполагам си видяла, че изискват да видят документ от обучение с определен минимум хорариум, т.е. ако изпратиш някаква диплома или сертификат без хорариума какво и колко часа си учила няма да свърши работа. Дали ще ти трябва такова приравняване или не, нямам идея, следи обявите свързани с твоята професия, виж какви са изискванията, ще добиеш представа какво искат работодателите и дали ще е нужно такова приравняване.
да видях го, благодаря Simple Smile също се плаща и за превода на английски Simple Smile
ще го отложа за сега...
Остава точно един месец до заминаването ни, толкова неща са ми в главата постоянно, че мисля че ще се побъркам вече...
Подала съм за Европейски здравноосигурителни карти за мен и децата. Предполагам ще са ни отполза на първо време докато се регистрираме при общопрактикуващ.
Исках да ви питам и за сайтове на стоки - освен gymtree, трябва д асе купи легло и маса със столове...и кой знае още колко неща.
Поне имаме апартамент Simple Smileвече, освен билетите  Laughing
Моя мъж каза, че засякал семейство с две деца българи в същата сграда...
Да питам все пак - има ли някоя майка сред вас, живееща близо до New malden, Wimbledon, Raynes park. Ще се радваме ако имаме  компания Simple Smile Идея си нямам с какво ще занимавам децата... предполагам бързо ще им мине първоначалната еуфория, че са на друго място. Дано само не е огромен стреса за тях от новата среда.
Доста дълъг и объркан ми стана поста, за което се извинявам.

# 693
  • UK
Поли, превода можеш да си го направиш в Бг, превеждаш си, легализираш дипломата и пращаш само скан. По-евтино е отколкото да ти я превеждат в Нарик. Пояснявам в случай, че решиш въобще да го правиш това.
Честито за апартамента, за всичко. За мебели втора ръка можеш да видиш и в Ибей, задаваш на търсачката примерно 5-10 мили от твоя район, с лично вземане. Има разни групи във Фб, търси ги по ключови думи, sell, buy еди-къде си, все ще ти излезе нещо, или дори само с Wimbledon пробвай, да видиш какви групи ще ти излязат, ще има все нещо интересно. Примерно това: https://www.facebook.com/groups/wimbledonandmertonbuysell/ 

# 694
  • Bristol
Може ли да попитам къде в Корнуел? Ние сме в St Austell.
В района на Veryan беше къщичката, но по принцип навсякъде гледах какво ще ми хареса като локация, цена и съответно какво предлага къщата  Grinning Много обичам така да търся и разглеждам. В Корнуел ми отказаха, но така разглеждайки резервирах за февруарската ваканция в Австрия. От там ми потвърдиха резервацията  Joy  Mr. Green И си харесах една къщичка в Пембрукшир, по средата на нищото, с прекрасна тераса и гледка към морето. Само където е толкова популярна, че ако искам да отида там, 8-9 месеца предварително трябва да се резервира  Crazy

# 695
  • UK
Привет  Simple Smile Влизам директно с въпрос  Simple Smile От доста време се интересувам от информационни технологии, до момента любителски, но искам с това де се занимавам в бъдеще и професионално. Имам някои познания (самоука съм) и се интересувам от web development и software testing. Имам създадени три уеб сайта, може да се каже добри и тук там вземам по някоя задача от фриилансър. Идеята ми е че искам да уча и да имам сертификат за да мога да работя в тази сфера, но за съжаление не мога да си позволя университет. Видях курсове от рода на NVQ и др. и си мислех дали пък с няколко такива курса няма да се получи.  Надявам се че в темата има мами които се занимават с това или имат идея поне от познати дали да опитвам въобще по този начин или ще трябва се ходи в уни или колеж  Hug

# 696
Привет, понеже някой питаше за дипломите да споделя опит.
Аз си легализирах дипломите и наистина отнема време, минават през МОН, МВнР, проверки и на превода и подобни Simple Smile Ако се легализира диплома за магистратура трябва да мине проверките заедно с дипломата за бакалавър, т.е свързаните дипломи се разглеждат заедно, доколкото на мен ми обясниха : )
Моите дипломи бяха преведени от фирма, която уж беше добра, но ми объркаха имената (а точно съвпадение на имената (с тези от паспорт или ЛК) особено за такъв документ е важно), объркаха ми името на университета, името на факултета и името на придобитата специалност : ) с една дума пълен провал : )
 hahaha
След като ги заплаших, че ще им публикувам имената в бг мама коригираха грешките си : ) да речем, че отне една година  Wink. След като си изпотроших нервите с тази агенция, разбрах, че за завършилите след 2007 или 2009 година се издава европейско приложение към дипломите и може да бъде на английски Simple Smile
Свързах се с университета и ми го издадоха без проблем ( и за двете дипломи) безплатно, бързо и много точно и коректно, та ако попадаш в категорията можеш да провериш Simple Smile
Акта за раждане може да се издаде от общината пак по някакъв образец (многоезично извлечение от акт за гражданско състояние) и мисля, че беше безплатен. Макар да бях подготвена, досега не ми е потрябвал нито един от тези документи. Иначе, за да не е съвсем странно писането по темата да споделя, че от 2 месеца съм в Англия. Взех НИН без проблем и никакви документи не ми искаха като доказателсвто за адрес, но за сметка на това, сметка на мое име, но разпечатана през онлайн система не беше приета в 4 банки Simple Smile (спрях си изрично хартиените извлечения  Laughing това да си еко тук не беше полезно  ooooh!  doh) Не се отказвайте от хартиените сметки Simple Smile тук съществуваш само ако получаваш писма на твое име от някоя официална институция : )
За сертификати (software testing и development ) бих заложила на международни сертификати в областта, която ме интересува Simple Smile за доста от сертификатите подготовката може да е самостоятелна и/или онлайн.

# 697
  • някъде в орбита...
fantasyy@@, от моя гледна точка най-доброто е да запишеш някакъв утвърден сертификат. Най-добре нещо международно признато. Така се изучава точно това, което искаш, и завършването е като някакъв вид гаранция за минимум умения, които имаш.
Това, естествено, е лично мнение, така че може и да има противоположни мнения от други мами. Peace

# 698
Здравейте! Синът ми работи и живее в Лондон от година и половина. Имам такъв въпрос: при положение, че се осигурява във Великобритания, нужно ли е да внася здравни осигуровки  и в България?
Не.

# 699
  • оттам, откъдето започва България
Само да уточним, че като си дойде в БГ и иска да ползва здравни услуги си плаща прегледи, изследвания и т. н.  Peace

# 700
  • Bristol
Но спешното му е безплатно, защото ще си има европейска здравна карта от тук.

# 701
Благодаря ви, brummmm, Дидка Питка и Merry!

# 702
  • Варна
 Момичета имам нужда от помощ Sad
 Искам да изпратя сина си до Лондон на гости, но се оказа, че под 14 не може да пътува сам с WIZZ air. Има ли някой който да пътува Варна-Лондон около 20 юни и би се съгласил да го наглежда ? Той е голям на 13 е почти

# 703
  • Оптимист по принуда
mishelin, това мисля няма как да стане - придружаващият трябва да е с обща резервация с детето. Ако са отделни резервации, трябва да са на едно и също име и адрес.
Цитат
The accompanying adult must be booked under the same reservation as the child. If the child's seat on the flight is reserved separately from the accompanying adult the two reservations must contain the same customer name and address.
тук.

Малко рисковано ми се вижда да го поверяваш на непознат  Peace

# 704
Поли, превода можеш да си го направиш в Бг, превеждаш си, легализираш дипломата и пращаш само скан. По-евтино е отколкото да ти я превеждат в Нарик. Пояснявам в случай, че решиш въобще да го правиш това.
Честито за апартамента, за всичко. За мебели втора ръка можеш да видиш и в Ибей, задаваш на търсачката примерно 5-10 мили от твоя район, с лично вземане. Има разни групи във Фб, търси ги по ключови думи, sell, buy еди-къде си, все ще ти излезе нещо, или дори само с Wimbledon пробвай, да видиш какви групи ще ти излязат, ще има все нещо интересно. Примерно това: https://www.facebook.com/groups/wimbledonandmertonbuysell/ 

Simple Smile да, намерих някоя друга група. Ще ги следя за нещо интересно.

Сега съм на вълна училище, разбрах че сме изтървали момента с кандидатстване и класиране, но то нямаше и как. Тогава не бяхме решили да се местим в Лондон.  На съпруга ми са  му казали, когато дойдем да идем в School admission team за да подадем документи, но аз имам притеснение, че в училището което ще е съвсем до нас, няма да ни приемат (голямата в трети клас, малката в Nursery). Чудех се ако напиша едно прочувствено писмо до въпросното училище дали ще ми обърнат внимание изобщо, дали дават информация дали има свободни места и шанс да ни вземат. Какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт