Професионални серии за коса - тема 102

• 73 358
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Ооо и аз съм голям фен на Лис Ънлимитед Peace. Взех си някакви мостри имаше на промоция ей  там колкото да не съм капо и да не излизам с празни ръце от магазина Grinning. Ама направо се напънах на сила да взема, понеже знам от темата, че не се долюбва много. Ами....страхотно ми се отрази на тънката, права, наомбрена косица. Една такава плътна и обемна, а в същото време все едно с преса съм се минавала. Надмина ми очакванията определено.

# 211
  • Чукарландия
Определено ще я купя, макар да не залагам големи надежди да е "като мината с преса", при положение, че ми е чуплива естествената коса, но ако е подредена и сравнително гладка - това ще е голям успех. Wink

# 212
Здравейте момичета!
Интересувам се от тониращите шампоани и маски на Лакме и по-конкретно от медната серия. Една любезна съфорумка ми обясни в общи линии принципа,аз изчетох и няколкото теми от миналата година,в които са коментирани,но, за съжаление,прикачените снимки не могат да се видят. Та молбата ми е,ако някой има снимки след използване на въпросните продукти,нека да качи,за да добия чисто визуално представа за цвета,който се очаква. Моята коса е светло руса,чуплива,но изправяна със сешоар,тънка.
Предварително благодаря!

# 213
  • София
Момичета, влязах в сайта на Ензо за да си поръчам Мажерел,  за мен и майка ми и видях, че Олаплекс 3 стъпка и малката разфасовка на Олаплекс са налични. Поръчах ги и ще видим дали са толкова добри, колкото казват  Joy

И понеже Фрея е направила анкета за цвета на косата в тази тема мисля, че е удачно да да ви питам и вас за терзанията ми относно цвета на косата. Напоследък косата ми заради включването на цвят 8.1 в комбинацията от бои, става по-светла. Чудя се обаче за да изсветля  с още един два тона дали да не сменя окислителя от 6 на 9 или да ги смеся 1:1  Сега косата ми е шоколад, но понеже явно естествения ми пигмент има силно траен червен нюанс, независимо че ползвам неутрален към студен нюанс (смесвам 6.1,  7.1 и 8.1) косата ми става в топъл шоколадово златист цвят, а с постепенното избледняване на цвета червеното все повече се показва.
И предвид пълното ми недоверие към всякакви фризьори, били те и невероятно прехвалени колористи смятам я аз да си творя цвета.

# 214
И мен ме вълнува същия въпрос. След обезцветяването и последвалото катастрофално боядисване, се правих два пъти сама вкъщи. Първият път с 6 и 6.1 на Wella Kolestone, окислител 6. Стана не толкова лош цвят, но отново имаше силен меден/червен отенък. Вторият път смесих 6 (косата ми е доста побеляла) и 8.1, отново 6 оксидант, но добавих и малко син коректор. Цветът стана малко по-тъмен от очакваното, тъй като просрочих указаното време, но червеният отенък беше успешно премахнат. Е след 7-8 измивания се върна. Мисля следващия път да опитам с 9-ка оксидант и отново коректор. Тъкмо и да изсветля поне с тон, до два цвета, каквато беше и първоначалната ми идея като посетих фризьор за целта.

# 215
  • Велико Търново
Ще вземете да ме накарате и аз да взема този приглаждащ серум на Лореал Wink Аз избягвам тотално такива продукти, защото се опасявам от смачкване и отнемане на обема, но напоследък косата ми доста прилича по фризита на тази, на Бюти, а и щом други с тънки коси са доволни....ще пробвам и аз Simple Smile
Бюти
Скрит текст:
има страхотен блог, между другото, чета го от години Flutter

# 216
BBeLLa, дааа може би това да е проблема... Но аз защо си мислех, че тази серия е протеинова или поне балансирана. А и нали е за изтощена коса, а такива серии винаги имат протеини... newsm78
Но както и да е, Мш-терапията си подейства, доста се напротеинчих, но в неделя ще се боядисвам и е добре преди боя... Mr. Green
Много си права. Като цяло е балансирана серия. Обаче, в Ш и Б има главно хидратиращи съставки, като има малко пшеничен протеин и екстракт от водорасли почти най-назад, колкото да не е без хич. Маската от своя страна има пшеничен и зеленчуков протеин сравнително напред в състава. Затова, ако се ползват трите продукта заедно, си е една балансирана серия. Само Ш и Б обаче са по-скоро хидратиращи.
Аз нямам конкретен спомен как точно я усетих, знам само, че не ми хареса особено серията, много фризи ми направи косата.

А аз сега съм основно на вълна грижа за скалпа. И аз като денси чакам някое прилично намаление, за да взема серумите на Алтерна, пък да видим.

# 217
Привет момичета Hug !
Аз Лис Ънлимитед шампоан и балсам взех за дъщеря ми, но и аз ги пробвах на два пъти, приятна серия.Интересно ми е и серумчето, но съм си набелязала едно друго двуфазно и още се чудя.
Бюти, много хубава колекция  bouquet, аз с моята реших проблема, донесох половината на вилата, разпределих ги в двете бани тук, а в апартамента в банята си оставих само Редкен екстрийм, Лореал Интенз и Алтерна Тен, сега чакам и хидратиращите Алтерни и всичко е по-балансирано.
Лунна, протеиновата терапия на МШ е хубаво с ДПШ или протеинов /ако нямаш олио шампоана/, иначе след самата терапия не е необходимо балсам или маска, само отмиване.
Anelia20, а косата ти била ли е обезцветявана/изрусявана? Ако е била, тогава има голяма вероятност да се получи ярък и наситен цвят.Ако е естествена коса, небоядисвана, може и да е само оттенък или изобщо да не оцвети. Но...няма как да се каже със сигурност, защото това е само шампоан оцветител, иначе са много хубави, при мен се получаваше чудесно, но няма как в момента да кача снимки, не съм си у дома и ползвам не особено добър интернет.Може да опиташ на кичур.Аз за най-добро оцветяване с медния процедирах така, измиване с ДПШ, после нанасях шампоана и стоях повечко.Ако пуснеш търсене на изображения в гугълчо "меден шампоан Лакме" излизат снимки, но имай предвид, че зависи от основата.
Магнолия, Dentelle ,аз в момента също се тормозя с цвят, уж съм шоколад, но на слънце още има меден оттенък, за момента се въздържам от боя, но ви чета с интерес.

# 218
Интересувам се от три продута на кюн моля ако някой ги е използвал да пише два три реда за тях.Косата ми е тънка и склонна към омазняване и се чудя дали не отежняват допълнително.
Това са продуктите  :
http://www.arlen.bg/product/2420/polirasht-serum-s-anti-friz-efe … z-serum-50ml.html полиращ серум

http://www.arlen.bg/product/2688/termozashtiten-sprey-keune-desi … -spray-200ml.html термозащитен спрей

и другото е уплътняващ крем за коса
http://www.arlen.bg/product/2421/uplatnyavasht-krem-za-sgastyava … -cream-200ml.html

# 219
Чаровна, мога да дам отзив само за третия продукт - уплътняващия крем. Купих го по препоръка на Дели и интересното е, че при мен действа като при нея, въпреки, че тя е с къдрава коса, а аз - с абсолютно права. Лек, ненатрапчив крем, който хубаво изглажда и прибира фризитата. Не усещам фиксация, но пригладеният вид държи. Леко уплътнява, косата се усеща по-дебела, но няма бухнал обем. Peace
За другите 2 продукта и аз се интересувам. Хвърлила съм им око.

# 220
Момичета видях че някои от вас са споделили че използват оцветяващите балсамчета на Леганза (astravera, setony)  Hug  за вас се сещам на първо четене. Бихте ли споделили, бързо ли се отмива нанесеният цвят, колко е дълготраен. Вчера се омазах едно хубаво с цвят патладжан и на светлата ми коса хвана перфектно, много бляскав и наситен цвят се получи, но ми е прекалено ..... червен някак си  Laughing Laughing Rolling Eyes
Довечера смятам да се намажа с масла, ЯЧРМ и кокосово, и се надявам на другия ден като ги отмивам да падне. Как мислите, дали ще падне цвета от първият път ?

# 221
От известно време използвам L'Oréal Professionnel Expert Intense Repair - шампоан и маска,и отвреме на време ДПШ но явно се получи обратният ефект с изсушаването. След това винаги двуфазен L2.С какъв хидратиращ мога да заменя, за известно време- шампоан и маска или само едното? И после пак на балансирани продукти.

# 222
Здравейте красивокоски 😊

Не съм писала от години в темата макар и преди да е било спорадично. Обръщам се към вас за съвет относно косата на голямата ми дъщеря (4г и 1/2, от толкова и аз ползвам единствено професионална козметика за коса). От извесно време косата и капе страшно много. Преди съм намирала 1,2 косъма по четката и,а сега е нещо страшно 😣
Понеже много от вас имат девойки бихте ли споделили опит и ми дали съвет? И без това косата и не е особено гъста 😯
Благодаря ви, момичета!

# 223
  • Пловдив
Момичета видях че някои от вас са споделили че използват оцветяващите балсамчета на Леганза (astravera, setony)  Hug  за вас се сещам на първо четене. Бихте ли споделили, бързо ли се отмива нанесеният цвят, колко е дълготраен. Вчера се омазах едно хубаво с цвят патладжан и на светлата ми коса хвана перфектно, много бляскав и наситен цвят се получи, но ми е прекалено ..... червен някак си  Laughing Laughing Rolling Eyes
Довечера смятам да се намажа с масла, ЯЧРМ и кокосово, и се надявам на другия ден като ги отмивам да падне. Как мислите, дали ще падне цвета от първият път ?
На дъщеря ми й държи почти три измивания, но основата й е тъмна, а при теб със сигурност от маслата ще изсветлее още.

# 224
Амалфи, аз три различни цвята съм ползвала. Медното ми беше прекалено червено и ярко, кафявото и тониращото ми дадоха съвсем лек оттенък и повече няма да купувам. Бързо ми паднаха всички /около 3 измивания най-много/, те някак съвсем на повърхността оцветяват. Според мен ще ти падне от маслата, може и както си с масла да затоплиш, например някоя кърпа или шапка /но ще ги изцапа, да знаеш/, затопляш я хубаво и я слагаш на главата върху маслата.На мен от протеиновите на Редкен екстрийм също ми падна цвета.Другото за което се сещам и съм правила е стрити таблетки витамин Це в балсам, /но това съм го правила за боя/.
jobon4e, на 4 годинки ли е дъщеричката ти, не разбрах добре? Ако е толкова мъничка, най-добре и лекар да я види и да каже мнение.Дано бързо се реши проблема!

Общи условия

Активация на акаунт