ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 882
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Благодаря за идеите за филмите. Милинкия е всеяден на тема филми, така че гледаме наред, стига да има време.
И да попитам, къде ги следите премиерите. Преди време на много сайтове ги имаше, няколко месеца по- рано. И тема имаше в Нашите деца, и нея не мога да намеря.

Исках още нещо да ви питам, но в момента не се сещам.

# 376
  • Пловдив
Ние сме болни от неделя. Вирус ли е, настинка ли е - трудно минава. Температурата ни падна, но кашля много. На крачка съм да му дам антииотик.  Confused
Предложете интересни игрални филми, че идеите ми свършиха.
Сега ще трява да наваксваме цяла седмица учене. Добре, че идва ваканцията.

# 377
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ние сме болни от неделя. Вирус ли е, настинка ли е - трудно минава. Температурата ни падна, но кашля много. На крачка съм да му дам антииотик.  Confused
Предложете интересни игрални филми, че идеите ми свършиха.
Сега ще трява да наваксваме цяла седмица учене. Добре, че идва ваканцията.

и нашият кашляше след вируса. оказа се, че се отделя много секрет и го дави.
лечението беше ... лукчета
 Blush нашият доктор не обича да изписва лекарства, когато може да се мине без тях. спомена, че като състав са по-добри от хербитусина и другите лекарства за гърло.

# 378
  • Варна
Рали, стискаме палци и чакаме да се похвалиш с награда на малкия пианист! Той заслужава, само да е спокоен и всичко ще мине отлично! Hug
Иланг-иланг, и моята щерка понакашля, но сякаш проблемът е повече в носа. Не пие нищо, от време-навреме смуче небет шекер - това й е любимото лекарство Joy. Не дава да й сложа лайка да оправим носа и вече три дни разнася кърпички и се забавлява да стряска котката като си духа носа до ухото й. Confused Няма как - времето е такова - вирусите дебнат отвсякъде като се затопли. Нищо не разбирам от лекарства, но ако можете да задържите без АБ, особено щом няма хрипове... Но ти си майка и си знаеш най-добре Hug Бързо да се оправяте, че ваканцията е време за игра, не за боледуване!
Аз да питам софиянки - препоръчайте някое интересно местенце (сладкарничка), моля ви Simple Smile По мое време (като бях студентка преди 15г Embarassed) имаше една сладкарничка Романс в Драгалевци (май!), но предполагам, че или вече я няма или не е толкова интересна за децата, колкото на нас ни се струваше тогава... Та, търся място, на което да има не само сладкиши, но и да е интересно само по себе си.

# 379
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Рали, стискаме палци и чакаме да се похвалиш с награда на малкия пианист! Той заслужава, само да е спокоен и всичко ще мине отлично! Hug
Иланг-иланг, и моята щерка понакашля, но сякаш проблемът е повече в носа. Не пие нищо, от време-навреме смуче небет шекер - това й е любимото лекарство Joy. Не дава да й сложа лайка да оправим носа и вече три дни разнася кърпички и се забавлява да стряска котката като си духа носа до ухото й. Confused Няма как - времето е такова - вирусите дебнат отвсякъде като се затопли. Нищо не разбирам от лекарства, но ако можете да задържите без АБ, особено щом няма хрипове... Но ти си майка и си знаеш най-добре Hug Бързо да се оправяте, че ваканцията е време за игра, не за боледуване!
Аз да питам софиянки - препоръчайте някое интересно местенце (сладкарничка), моля ви Simple Smile По мое време (като бях студентка преди 15г Embarassed) имаше една сладкарничка Романс в Драгалевци (май!), но предполагам, че или вече я няма или не е толкова интересна за децата, колкото на нас ни се струваше тогава... Та, търся място, на което да има не само сладкиши, но и да е интересно само по себе си.

ако не дършиш на сладкишите може да опитате "Приказната къщичка" в парка Заимов  Blush миналото лято на малчо му беше интересно там, а докато тряе представлението вие да си пиете кафенцето в откритото кафе до къщичката.
в парка може да карате ролери (в почивните дни школа Дизастър си прави там откритите уроци), има и надуваем замък, площадки за игра, в почивните дни има "работилнички" за ароматни сапуни, работа с филц...  Peace

# 380
Паркът Заимов е едно прекрасно място, но "Приказната къщичка" ми се струва, че е за по-малки деца  newsm78
Иначе сладкарница Романс още съществува и е все така едно чудно вкусно място Mr. Green

А болните бързо да се оправят! И тук да спомена, че кашлица оправям с джинджифил и мед Hug

# 381
На последното контролно по математика явно вече се е разсеяла и направила техническа грешка при изчисленията, съответно не получила нито един от отговорите /задачите са с четири вероятни отговора/, и моето диване си дописало подточка "д" и нейния си отговор.  Embarassed Shocked Обясни, че тя решила, че има правописна грешка в теста.
Да ви препоръчам книжките на Майкъл Морпурго, увлекателни са, макар и да има тежки моменти в тях / загуба, война/, според мен си заслужават. Засега прочете "Каспар" и "Сянка" и продължаваме от тази поредица, слава богу, че преди беше само на Скъпо тъпо дневниче и Дръндьото.
Да допиша, че сега видях, за 2 април - Деня на детската книга ще има 20% намаление на всички детски книги в книжарница "Хермес", ако някой си е харесал нещо.

Много се смях на контролното  Joy
Иначе ние се пробвахме с Майкъл Морпуго (Каспар), който много ми допадна на мен, но не се хареса особено на децата (в смисъл те да четат сами книгата). Имало ужасно много описания  Wink

# 382
Романс съществува, да - в Симеоново. Иначе, има страшно много заведения из центъра, ако се разхождате там. "Лагуна" на Хр.Белчев е от сорта на Романс, в близост по Витошка има много, също и сладоледената къща на пл. Гарибалди, Джелатерия конфети ли се казваше? По-скъпи са Виенската сладкарница на Московска и България в хотел България.

# 383
Нямат ли край тези болести  ooooh!

Аз продължавам с образователните сайтове на английски  Laughing
http://www.turtlediary.com/
https://www.facebook.com/TurtleDiary/
Видеата за четене са много полезни: http://www.turtlediary.com/videos/preschool/language-arts.html

Много добри материали имат. Последното им видео за светлината:
http://www.turtlediary.com/video/how-does-light-travel.html

# 384
Shimbite,
Скрит текст:
всъщност да си призная, тези книжки й ги четем, понеже е традиция преди сън да се чете. Та може би защото не се мъчи тя, й харесаха. Иначе сама си чете също, но основното време остава вечер като я сложа да си легне. Знам, че е големичка да й чета, но за мен е по-важно да й харесват книгите и да си развива въоръжението, а не щом се е научила, на всяка цена сама да чете. Е, би било хубаво да е като Гушкан на Морена, но моята я влекат други неща и игрите.
Дайв, много е интересно в слакдарница Горчиво-сладко, където имат и сладкарски курс за деца, намира се на ул."Гладстоун", пряка на Витошка, но май нямат събитие тези дни. Децата влизат в кухнята и майсторят сладки. Иначе препоръчвам да разгледате и Музея на куклите, имат и театрална неделя / театър, изработка на кукла/, води се Арт къща куклите на ул."Самуил" № 34. И разбира се Музейко. Вие последно кога идвате, че пък ние май ще пътуваме за ваканцията, вероятно от неделя, ама не е сигурно...
Отивам да погледна какви интересни работи ни е пуснала пак Летсгоу, благодаря!

# 385
  • Варна
Мире, ние пътуваме нощес Simple Smile Определено ако има готварска работилничка или изработка на кукла това ще я впечатли и зарадва много! Хиляди благодарности! Hug Засега сме планирали: постановка в Народния театър, Музейко, Зоопарк, Борисовата градина, Разходка по Графа (че ми беше любим навремето), Художествената галерия, разходка из центъра - Орлов мост, Ал. Невски, СУ, къщата на Вазов, паментика Левски.  И като гледам, ако успеем да "хванем и мушнем" още нещо интересно - това ще е.

# 386
Dive, страхотна програма сте замислили. Но споделяйки за нея и четейки и другите постове се замислям как успявате да си вземете почивни дни през повечето ваканции и да ходят децата на всичко описано?

Най ми липсва почасовата работа и възможността за същото Sad

# 387
Мире, ние пътуваме нощес Simple Smile Определено ако има готварска работилничка или изработка на кукла това ще я впечатли и зарадва много! Хиляди благодарности! Hug Засега сме планирали: постановка в Народния театър, Музейко, Зоопарк, Борисовата градина, Разходка по Графа (че ми беше любим навремето), Художествената галерия, разходка из центъра - Орлов мост, Ал. Невски, СУ, къщата на Вазов, паментика Левски.  И като гледам, ако успеем да "хванем и мушнем" още нещо интересно - това ще е.
Ами надявам се да успеем да вместим едно виждане, ако искате в събота, аз мога и в петък след 17ч. по центъра. А за Музея на куклите виж това: http://www.arthouse-kuklite.com/index.php?page=sabitia&article=1

# 388
  • Варна
Контеска, имам само 24 дни отпуск в годината, но като ми потрябва допълнителна отпуска - взимам неплатена. В крайна сметка работим, за да живеем приятно, нали? Simple Smile Имам късмет да работя в ИТ индустрията и когато проектът позволява - може да се почива в който момент ти се прииска. Но въпреки това и мен ме тегли много фри-ланса, та ще видим след някоя година дали няма да се преориентирам...
Луси, вярно, че беше в Симеоново! Боже, от 8г не съм в София (ходя само по работа за по някой ден) и имам чувството, че отивам в напълно непознат град! Много ти благодаря за идеите bouquet все ще намерим време поне за сладоледения салон (въпреки хремата) Laughing

# 389
  • В светлината на слънцето
Аз съм с още по-малко отпуска - само 20 дни. В предната работа бяха 34 официални и безчет неофициални, но в тази не може. За среща със сигурност ще отпадна, че замисляме нещо - дано не ни мине котка път.
Не знам колко полезна мога да съм с идеи за сладкарници. Ние въртим-сучем и на финала отиваме пак в обичайните места, които харесваме. Моите обожават Gelateria Confetti или иначе казано Tea - говоря за тази в центъра, в самото начало на "Граф Игнатиев". Там има уникални мелби, които са направо огромни - едната е към половин кило и няма изяждане. Препоръчвам и домашната им лимонада. Пиците им са вкусни, както и пастата. И имат уникални сладкиши - без изключение. Peace
Виенската на "Московска" не знам колко интересна ще е за деца. Там предлагат основно виенски сладкиши, солените им неща не са много добри. Палачинка Кайзершмарн е просто нещо уникално. Това е може би най-доброто място точно за този вид. Peace
Сладкарницата в хотел "България" отдавна не е това, което беше. Не си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт