ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 854
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
+1

Миналото лято веднъж имахме 3 гостенчета + моите 2.....беше весело. Наистина обичам да има деца у дома.

# 361
  • В светлината на слънцето
Хм, интересна тема сте разисквали. Моята щерка преди една година си направи устата да покани най-добрата си приятелка с преспиване (без преспиване са си ходили на гости, а и с родителите и детето се знаем от първа група в детската градина, после бяха и в един клас в училище до миналата година). Но не се получи, тъй като тя дели стаята с баба си и просто няма как. Иначе аз лично нямам нищо против. Но! Стига да познавам родителите и децата. На мен конкретно тази традиция ми харесва, за децата сигурно е невероятно изживяване. Но при непознати хора не бих посмяла да пусна детето си. Виж, друго дете не ми е проблем да приема, по-скоро страховете ми опират до моето на другото място. Thinking
Идеята на Dive за една среща преди това със семейството е много добра. Peace

Иначе за щуротиите, които могат да причинят група деца у дома, не питайте. След един рожден ден у дома с девойки - третокласнички, се сдобихме с изкъртена врата. Така че... и с момичета не е лесно. Mr. Green

# 362
  • София
Ооо, преспиване на друго място - супер тема  Laughing

Големият често ходи при приятели, децата много се забавляват, но трябва да отбележа, че става въпрос само за приятелски семейства. Засега нито са го канили деца от учиилще, нито пък той е изявявал желание. Ако се стигне до това, ще мислим.

Откакто се роди малкото, преспиването при нас е по-трудно, но в никакъв случай невъзможно  Joy Лятото спят на палатка на двора - обикалят с фенерчета, нося им топла храна, а кучето им е пазач. През останалото време обикновно ги отделям сами на етаж и никой на никого не пречи.

Аз лично много подкрепям пободни инициативи - децата стават по-самостоятелни, а и на всеки му трябва малко време без мама и тати  Peace

# 363
Аз също много обичам да има деца вкъщи (то затова имам и три собствени), свикнала съм с лудницата и крещежите и даже когато е тихо ми е по-неуютно Crazy

Относно спането при приятелка от собствен опит мога да кажа, че е много различно изживяване. Не е като да играеш цял ден и да си тръгнеш. Има някаква магия да споделиш и съня Wink

А гости до 12 или до 3 през нощта изобщо не обичам #Cussing out

# 364
  • Sofia
А гости до 12 или до 3 през нощта изобщо не обичам #Cussing out
И аз не обичам такива, но хора всякакви, има такива, които забравят да си тръгнат...

Та затова аз не бих поканила вкъщи (някаде навън - да речем... ) непознато семейство с цел опознаване.

# 365
По принцип съм за гостуването, стига да не се набляга на софрата, а на общуването.
Харесва ми вкъщи да гостуват деца при все лудница. Нямам нищо против и пренощуването. За тях изживяването е страхотно.
Миналото лято претръпнах по отношение на отговорността за чуждите деца. Правихме ЧРД на басейн. Повечето родители си оставиха децата и изчезнаха, а ги поканих да останат и да се почерпят с нас  Shocked Аз не бих оставила детето си на тази възраст дори да може да плува. Станах разногледа  #Crazy По-големите в големия басейн, по-малките в детския. Не изпусках никого от очи и бях постоянно във водата. Броях ги като овце през пет минути. Добре, че бяха приятелките ми за подкрепа. Едно момиче, което не може да плува падна на дълбокото, че го спасявах  ooooh! Страшна лудница беше, но децата бяха супер щастливи.

# 366
и момичетата не са лесни. Последният път бяха три вкъщи и им се вързах на акъла да правим сладки с фондан. Още има зелени петна по стената  Crazy
Тепърва предстои да станат по-диви и от момчетата. Mr. Green
Определено! Ако дъщерите ми карат пубертет като мен, тежки времена ме чакат.

# 367
  • София
Споделям мнението на Узи. Гостуването е приключение, хихикането преди заспиване също, после закуската заедно...
Щерката само веднъж е имала гостенче с преспиване и веднъж е била на такова гости. 2-3 пъти са оставали деца и са спали следобеден сън заедно - в ДГ. Била е и на пижамено парти в школата по английски. Носеха си спални чували, четки за зъби, там закусваха. Купон голям!
Одобрявам, с уговорката да е рядко и при много близки деца и родители.
Затова пък не е ходила на зелено училище. Не организират, макар че не съм убедена, че бих я пуснала.
Обичам да има деца вкъщи. Изморявам се, но тя се забавлява. Едно е момиченцето, при което спокойно я оставям на гости с часове, без аз да съм там. По принцип играят кротко и не създават грижи. Имам доверие на родителите. Често аз ги водя двете някъде. Хубаво им е заедно. Знаят се от бебета Simple Smile

# 368
  • София

Играят си кротко, не създават грижи?
Их.Дай го тук това твоето дете - с приспиване, без приспиване, все тая.
Ама не обещавам, че като ти я върна, ще продължава да не създава грижи като играе... с когото и да е...  Mr. Green

# 369
  • София
При нас с преспиване не са оставали приятели без родители, но приятелски семейства с деца - да Simple Smile
За сметка на това гости от 10 до 19 се случват често.
Е, става пълна лудница, но пък е весело. Няма да обяснявам, че при малкият в голяма част от времето се свири, та и съседите разбират  Mr. Green При големия е по-човешко Simple Smile
Общо взето много обичаме гости. Канили сме и почти непознати семейства... До сега не сме имали лош опит - може и късмет да е Wink

Скрит текст:
Ох, тази седмица ни е много натоварена, хич не сме се сещали за гости. Последни дни подготовка за конкурс идната събота. Не знам колко е правилно, но си ползваме полагаемата седмица отсъствие от училище... Уж за да си почива, но май повече свири. Очаква ни учебна ваканция заради това Simple Smile
Стискайте палци!

# 370
  • София
rally стискаме палци. Да споделиш после детайлите.

Аз официално съм отпуск през ваканцията. Ура, ура.
Освен панда 3 и зоотрополис има ли друго по кината, че мислех да наваксаме.
А другото ще ни е шляене, само времето да е хубаво.

# 371
Боговете на Египет. Да уточня, че допада основно на децата.

# 372
  • В светлината на слънцето
Аз съм обещала "Зоотрополис" (на пандата не са фенове) и евентуално "Батман срущу Супермен". Ако имат късмет може да ги огрее и една "Книга за джунглата". Филмът тръгва по кината от 15 април и вероятно ще изглежда фантастично, съдейки от трейлъра. Понеже гледам предварително премиерните заглавия, та евентуално ако съвпадне прожекцията с ваканцията, може и да ги огрее и Джунглата. Ако не - после ще ходят с татко си на кино. Peace

# 373
Вие поне познавате семействата, а ние не. Удържаме фронта с покани за игра за 2-3 часа в уикенда и дотам.

И ние сме във ваканция от 24ти до 4ти Април.

# 374
Моята не е ходила на гости с преспиване при приятелче и не е канила. Иначе споделям мнението на Симантро и Узи, че си е преживяване, но може би не е изградила такова приятелство все още. Иначе преспива при свеки, заедно с братовчедка си, на една възраст са, и много й харесва да ходи там, но то е при баба. Ако познавам семейството не бих се притеснявала, но иначе - не съм склонна.
Иначе и ние чакаме с нетърпение ваканцията. Поизмориха се децата. На последното контролно по математика явно вече се е разсеяла и направила техническа грешка при изчисленията, съответно не получила нито един от отговорите /задачите са с четири вероятни отговора/, и моето диване си дописало подточка "д" и нейния си отговор.  Embarassed Shocked Обясни, че тя решила, че има правописна грешка в теста.
Да ви препоръчам книжките на Майкъл Морпурго, увлекателни са, макар и да има тежки моменти в тях / загуба, война/, според мен си заслужават. Засега прочете "Каспар" и "Сянка" и продължаваме от тази поредица, слава богу, че преди беше само на Скъпо тъпо дневниче и Дръндьото.
Да допиша, че сега видях, за 2 април - Деня на детската книга ще има 20% намаление на всички детски книги в книжарница "Хермес", ако някой си е харесал нещо.

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 21:05 от MianaNia

Общи условия

Активация на акаунт